Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 150 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Pekoniin kääritty ja rauhassa kypsennetty lihamureke on ehkä parasta, mitä jauhelihasta voi valmistaa! Valkosipuli, sinappi ja valkopippuri tekevät mausta täydellisen.

Lihamureke on monelle se lapsuuden nostalgisin kotiruoka. Tällä ohjeella pääsee helposti makumuiston ytimeen. Lisukkeeksi kannattaa tehdä perunamuusia, jonka kanssa tarjottuna mureke ei kaipaa välttämättä edes kastiketta.

Murekkeen resepti sopii hyvin tuunattavaksi. Nesteenä voit käyttää maidon sijaan vettä tai vaikka kermaviiliä. Mausteiksi sopivat erilaiset yrtit, sinapin lisäksi joukkoon voi puristaa nokareen tomaattipyreetä. 

Murekkeen voi myös täyttää esimerkiksi fetalla, tuoreyrteillä tai vaikka hienonnetuilla aurinkokuivatuilla tomaateilla. Jos käytät suolaisia täytteitä, muista vähentää vastaavasti suolaa myös murekemassasta.

Pekonipinta tekee murekkeesta paitsi viimeistellyn näköisen, myös takaa sen mehevyyden. Nappaa folio pois murekkeen päältä kypsennyksen loppuvaiheessa, niin pekonit ehtivät paahtua herkullisiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Lihamureke

Ainekset

¾
dl
korppujauhoja
1
dl
maitoa
2
valkosipulinkynttä
400
g
naudan jauhelihaa
2
munaa
2
rkl
(dijonin)sinappia
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
¼
tl
jauhettua valkopippuria
Päälle
1
pkt (140 g)
pekonia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita korppujauhot maitoon ja anna turvota hetki. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Sekoita loput ainekset ja vaivaa tasaiseksi massaksi.
  3. Levitä pekonit limittäin leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoon. Painele murekemassa levymäisesti pekonien päälle . Rullaa mureke ja kääri folioon.
  4. Paista mureketta uunin keskitasolla 40 minuuttia. Nappaa kypsennyksen loppuvaiheessa folio pois murekkeen päältä, jotta pekonipinta paahtuu tai paista mureke pannulla nopeasti rapeanpintaiseksi ennen tarjoilua.

Kommentit (6)

Mokka

Meillä on tehty tällaista jo 10 vuotta. Ei mikään uusi resepti.

odotinenemmän

Ei mitään uutta ollut tässä :(

mikä maistuu kellekin

En rullaa fläsäsoiroja murekkeeseen enkä päälle. Korppujauhot jätän tyystin pois. Maidon korvaan kermalla. Jauhelihaksi vähärasvainen porsaanliha. 400 gr:aan riittää 1 muna, ainahan kaksikin menettelee. Mutta kasassa pysyy ilman vippaskonsteja.  Eikä leviä, ei valu kuin nestettä, joka sekin vetäytyy, kun annat valmiin murekkeen seistä hetken. Lasikannellisessa kulhossa, ruskistuu pinnalta kyllä.  Pidennän paistoajan, alennan paistolämmön tuosta ohjeistuksesta. Raejuusto tai porkkanaraaste sopii vallan mainiosti taikinaan.

Vierailija

Ei toimi. Resepti kuulosti mielenkiintoiselta. Noudatin reseptiä kerrankin vastoin tapojani kirjaimellisesti, vaikka epäilinkin ettei taikinan koostumus toimi. Eikä sitten toiminutkaan. Rullaaminen oli hauska ajatus. Lopputulos hajoava mössö. Ei jatkoon. Todellakaan!

Ostakaa valmisruokaa

Itqu, parqu, vonqu... Missään ei väitetty että on uusi resepti. Mainittiin että mureke on hyvä tuunattavaksi ja mainittiin ihan esimerkkejäkin. Minä en laita sitä, käytän tätä. Edelleenkään ei mainita koossa pysymisestä tai sen ongelmista mitään. Mutta koska olen parempi kokki ja reseptikin on vanha, se vaan on kiva itkeä ja kommentoida internetissä.

johannes

Muuten hyvä mutta maito pois,tilalle kermaa ja siihen sekoitettu lihaliemikuutio.mausteiksi pussillinen ranskalaista sipulikeittoaineksia.ja munia riittää yksi,kaksi tekee murekkeesta liian kovan.pari kolme ruokalusikallista makeaa chilikastiketta antaa myös oivallisen maun.

Folio on ok mutta uunin lämpötilan laskisin 175 asteeseen ja pitäisin siellä vähän kauemmin.

Murekkeen voi myös täyttää haluamillaan aineksilla,jumalallisen maun antaa ainakin roquefort papillon-juusto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Merimiespata

ANNOKSET 6
VALMISTUSAIKA Useita tunteja
UUNIN LÄMPÖTILA 175°C

Munaton, Maidoton, Laktoositon
Merimiespihviksikin kutsuttu liha-perunapata on klassikkoruoka, jonka herkullisen maun salaisuus piilee oluessa ja huolellisessa haudutuksessa.

...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Lahmacun on turkkilainen, jauhelihalla täytetty pizzamainen leipä. Viimeistele se sitruunalla ja rucolalla ja tarjoa sumakilla maustetun sipulin kanssa. Herkullista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Rullapizza lahmacun

Ainekset

Pohja
dl
vettä
1/3
tuorehiivaa
½
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
n. 3
dl
vehnäjauhoja
Täyte
2
valkosipulinkynttä
1
vihreä turkkilainen suippopaprika
1
pieni punainen suippopaprika
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
minttua hienonnettuna
4
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
chilijauhetta
½
tl
mustapippuria myllystä
400
g
karitsan- tai pihvikarjan jauhelihaa
Lisäksi
sumakkisipulia (ks. ohje alhaalla)
rucolaa
oliiviöljyä ja sitruunaa

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää ensin suola, sitten öljy ja lopuksi jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna sen kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  2. Tee täyte. Kuori valkosipuli ja hienonna se mahdollisimman pieneksi. Kuutioi paprikat ja hienonna yrtit. Sekoita kasvikset, tomaattipyree, öljy ja mausteet. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi.
  3. Tee sumakkisipuli (ks. ohje alhaalla).
  4. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Painele kohonneesta taikinasta kuplat pois. Jaa taikina 8 osaan ja kauli ne jauhotetulla alustalla soikeiksi pizzapohjiksi. Painele täyte pohjille.
  5. Paista lahmacuneja noin 8 minuuttia tai kunnes täyte on kypsä ja reunat kauniin ruskeat.
  6. Lastaa sumakkisipulia ja rucolaa täytteen päälle. Pirskota hieman öljyä ja sitruuna-mehua pinnalle, kääri rullalle ja nauti.

Sumakkisipuli

Ainekset

4
pientä salottisipulia
1/2
ruukku
lehtipersiljaa
2
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sumakkia

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonna lehtipersilja.
  2. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa lahmacunin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Uuniperuna ja currykanaa, lohturuokaa parhaimmillaan! Maun salaisuutena on currykastike, joka on kevennetty versio hampurilaispaikoista tutusta currymajoneesista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min + vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Uuniperunat ja currykanaa

Ainekset

4
isoa
Rosamunda-perunaa
Currykastike
tl
currya
2
tl
öljyä
1
pieni
valkosipulinkynsi
1
tl
omenaviinietikkaa
ripaus
jauhettua valkopippuria
2
dl
(kevyt)kermaviiliä
Lisäksi
200
g
vihreitä papuja
tilkka
öljyä
½
tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi
200
g
kypsää broileria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Pese perunat ja pistele niihin muutama reikä haarukalla. Paahda perunoita uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpö 180 asteeseen ja kypsennä vielä noin 40 minuuttia. Kokeile veitsellä perunoiden kypsyyttä. Anna perunoiden vetäytyä 10 minuuttia huoneenlämmössä.
  2. Kuumenna currya öljyssä mikrossa muutama sekunti. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon. Lisää loput kastikkeen ainekset ja sekoita.
  3. Pätki pavuista päät pois ja paista noin minuutin ajan öljyssä. Murskaa valkosipulinkynsi lopussa joukkoon, jatka paistamista vielä toinen minuutti. Mausta suolalla.
  4. Halkaise ja täytä perunat broilerilla, paistetuilla valkosipulipavuilla ja currykastikkeella.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tuunaa lasagne astetta kevyemmäksi. Kunnolla maustettu raejuustolasagne on keveydestään huolimatta mehevä ja herkullinen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustolasagne

Ainekset

50
g
lehtikaalia
1
(puna)sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
tl
öljyä
400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa noin 10 %)
2
tl
savupaprikajauhetta
2
tl
juustokuminaa
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
ruokosokeria
1
tl
suolaa
250
g
kirsikkatomaatteja
2
dl
lihalientä
Kastike
3
dl
lihalientä
2
dl
rasvatonta maitoa
1
prk (200 g)
raejuustoa
3
rkl
maissisuurustetta (vaaleille kastikkeille)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
9
lasagnelevyä

Työvaiheet

  1. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna lehdet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista mausteita suolaa lukuun ottamatta öljyssä minuutin ajan. Lisää jauheliha, sipulit ja lehtikaali ja jatka 5 minuuttia, kunnes jauheliha on kypsää. Lisää etikka, sokeri ja suola. Puolita joukkoon kirsikkatomaatit ja lisää lihaliemi. Keitä kokoon noin 30 minuuttia.
  2. Tee kastike. Mittaa kattilaan lihaliemi, maito ja raejuusto. Kuumenna, kunnes raejuusto hieman sulaa. Suurusta kastike ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada vuoan pohjalle kolmannes jauhelihakastikkeesta. Laita päälle 3 lasagnelevyä ja kolmannes raejuustokastikkeesta. Toista sama kahdesti. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa, jos se uhkaa tummua liikaa. Anna vetäytyä ennen tarjoamista.

Kommentit (0)