Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1990 reseptiä.
Linkitetty 165 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Lämmin ja mausteinen salaatti maistuu myös viileillä ilmoilla. Thaisalaatissa on rutkasti makua, vähän jauhelihaa ja ronskisti kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauheliha-thaisalaatti

Ainekset

3
porkkanaa
1
mango
1
punasipuli
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ps (200 g)
mungpavun ituja
1/2
pkt (200 g)
naudanjauhelihaa
1
rkl
öljyä
2
rkl
soijakastike
1
rkl
sweet chili -kastiketta
Thaikastike
2
limetin mehu (1 dl)
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
3
rkl
kalakastiketta
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi porkkanat. Leikkaa mango kahteen osaan siemenen molemmin puolin. Kuori palat ja suikaloi hedelmäliha. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna thaibasilika ja huuhtele idut. Yhdistä aineet kulhossa.
  2. Tee kastike. Purista limetistä mehu, kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna myös chili. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita pilkottujen kasvisten joukkoon.
  3. Ruskista jauheliha öljyssä kuumassa pannussa. Lisää lopuksi soijakastike ja anna sen kiehahtaa pannussa niin, että se imeytyy paistettuun lihaan. Mausta jauheliha chiliastikkeella. Lisää se salaattiin ja tarjoa heti.

Kommentit (4)

mietiskelijä

ja minne laitan ne ylijäämät näistä aineista mitä jää yli, kun ostaa pitää kuitenkin. Ehkä kuitenkin suunnittelen jotain muuta , mihin ei tarvitse ostaa kaikkea tyhjänpäiväistä, ja kaikkea voi käyttää heti ja kaikki.

Vierailija

Mitä tästä jää yli? Mangot myydään yksitellen, samoin porkkanoita, limeä, punasipulia ja chiliä myydään irtona. Ylimääräiseksi jää siis öljy (joita yleensä jokaisella on jo valmiiksi), sweet chili kastike, kalakastike ja hunaja (jota sitäkin yleensä jokaisella on). Sweet chiä ja kalakastiketta saa myös tosi pienissä pulloissa ja niitä voit käyttää vaikkapa kanaruokien maustamiseen.

Kim Pattaya

Ohhoh, tämä resepti saattaisi saada aikaan hämmästyneitä ilmeitä ja vinoja hymyjä thaimaalaisten tuttujeni kasvoilla. Jos reseptin laatija on tavoitellut jonkinlaista somtumin ja larb -salaatin yhdistelmää, niin tuloksena on melkoinen sekasikiö. Somtum tehdään yleensä vihreistä, kirpeistä papaijoista, ja jos siihen käytetään mangoja, niin nekin saavat olla korkeintaan juuri kypsymässä olevia. Suomessa myynnissä olevat ovat aivan liian kypsiä ja makeita tähän tarkoitukseen. Punasipuli ja jauheliha puolestaan viittaavat larb -salaattiin, johon tosin useimmiten käytetään naudan sijasta possua tai kanan jauhelihaa.

Limemehu, thai-basilika ja kalakastike vielä voisivat toimia yhdistelmänä tässä reseptissä, mutta makea chilikastike ja hunaja vetävät sen överiksi. 

Mami70
Seuraa 
Liittynyt7.2.2019

Ei ohje kai olekaan thaimaalaisille tai vältä olevansa aito thai-ruoka. Vaikutteita sieltä kuitenkin. Minusta oli hyvää, vaikka unohdin ostaa ituja. Laitoin auringonkukansiemeniä tilalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 24 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

GRILLATTU HALLOUMI SALAATTIPEDILLÄ
Grillattu halloumi salaattipedillä
RAAKA-AINEET

150 g halloumi-juustoa
1,5 rkl Keiju rosmariini rypsiöljyä
ripaus rouhittua mustapippuria
SALAATTI:

1 kerä tammenlehväsalaattia
1 dl rucolan lehtiä
100 g...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 24 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Ainekset
300 g
broilerin fileetä
1 rkl
öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 dl
pastaa, esim. simpukkamakaronia
1 kpl
(200 g) pakastemaissia
1 kpl
paprika
10 - 12 kpl
minitomaattia
1 kpl
punasipuli...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 24 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Hölskytetty varhaiskaalisalaatti

Ainekset (6 annosta)

650 g
varhaiskaalia
1 kpl
uusi sipuli
1 dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
4 rkl
väkiviinaetikkaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
30 min
{
AKTIIVINEN...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 49 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen


Mehevä klassikkopasta Sisiliasta jättää sopivan kevyen olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta Norma

Ainekset

1
munakoiso
1
punainen chilipalko
1
salottisipuli
2
tl
öljyä
1
prk
kuorittuja tomaatteja
1
rkl
kapriksia
1
tl
punaviinietikkaa
ripaus
sokeria
1
tl
suolaa
2
rkl
lehtipersiljaa
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
30
g
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Kuutioi munakoiso. Hienonna chili ja salottisipuli. Paista kasviksia öljyssä pannulla noin 5 minuuttia.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  3. Leikkaa purkkitomaatit neljään osaan ja lisää pannulle yhdessä kapristen, etikan, sokerin ja suolan kanssa. Hauduta 5 minuuttia.
  4. Sekoita keskenään kuuma pasta ja munakoiso-tomaattiseos. Sekoita joukkoon lehtipersilja ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoa joko raasteena tai lastuina.

VÄLTÄ SUMMAMUTIKKAA. Pastaa ei tarvitse keittää rekkamiehen määrää. Paketin kyljessä neuvotaan yleensä varaamaan kuivaa pastaa
100 g per syöjä, mutta vähempikin riittää. Kannattaa satsata kasviksiin, joita voi olla annoksessa vähintään sama määrä kuin pastaa – enemmänkin.

Kommentit (0)