Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 349 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

The New York Timesin kikhernemuhennos on uusi somehitti, joka päätyi Maria Veitolan kokkauslistalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

The stew eli kikhernemuhennos

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
inkivääriä hienonnettuna
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
2
prk (á 230 g)
kikherneitä
tl
kurkumaa
½ tl - 1
tl
chililastuja
2
prk (á 250 ml)
kookoskermaa
4
dl
kasvis- tai kanalientä
2
lehtikaalin oksaa
½
ruukkua
minttua
luonnonjogurttia

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa. Lisää sipulit ja inkivääri pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta välillä sekoitellen noin 4 minuuttia eli kunnes sipulit saavat väriä.
  2. Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää ne pannulle. Mausta kikherne-sipuliseos kurkumalla ja chilillä. Paista kikherneitä pannulla noin 8 minuuttia samalla sekoitellen. Kikherneet paahtuvat, maustuvat ja saavat väriä.  Ota kaksi desiä kikherneitä erilliseen kulhoon tarjoilua varten.
  3. Murskaa osa pannulla olevista kikherneitä puulastalla, näin kastikkeesta tulee täyteläinen muhennos. Lisää kookoskerma ja liemi. Hauduta muhennosta välillä sekoitellen noin 30 minuuttia eli kunnes siitä sakenee muhennos.
  4. Leikkaa lehtikaalin oksista pois paksut lehtiruodit. Silppua lehdet pienemmiksi paloiksi. Lisää kaali muhennoksen joukkoon hautumaan 5 minuutiksi. Maista muhennosta ja lisää pippuria ja suolaa tarvittaessa.
  5. Ripottele ennen tarjoilua muhennoksen pinnalle paistetut kikherneet ja silppua pinnalle minttua. Tarjolle muhennos luonnonjogurtin kanssa.

Vinkki!

Kikhernemuhennoksesta saa vegaanisen jättämällä jogurtin pois tai vaihtamalla sen kaurafraicheen. 

Kommentit (5)

Reissari

Mitähän tässä on kaloreita per 100g?

Vierailija

Aivan mahtava ruoka!

Vierailija

Ei tullut kuin 3 annosta.

Vierailija

Todella hyvä ohje!!! Vau!!!

Vierailija

500 ml ,sydän ja verisuonet tykkää ,suurin osa tyydyttynyttä rasvaa !

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Bar Cónissa kokkaava Janne Ahola rakastaa Pohjois-Afrikan makuja. Jannen keittiössä porisee usein sunnuntaisin kalatagine, jota lapsetkin fanittavat. Ihanan mausteinen tagine valmistuu yhdessä padassa, jonka voi melkein unohtaa liedelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50
Vaikeustaso
Helppo

Marokkolainen kalatagine

Ainekset

1
fenkoli
1
sipuli
1
sipuli
1
tl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
2
tähtianista
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
g
sahramia
1
tlk (240 g)
säilyketomaatteja
3
dl
kalalientä fondista
300
g
kalafileitä (esim. kuha tai siika)
1
pkt (450 g)
kuorellisia sinisimpukoita (Pirkka, pakaste)
1
tl
suolaa
1
tl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Paloittele porkkanat ja fenkoli noin 3 cm:n paloiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä padassa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausteet ja jatka kuullottamista 5 minuuttia.
  3. Lisää kasvikset, tomaatit ja kalaliemi pataan. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
  4. Paloittele kala 3 cm:n paloiksi. Lisää kalat ja simpukat pataan. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  5. Mausta tagine suolalla ja sitruunamehulla.

Vinkki Tee taginelle kastike turkkilaisesta jogurtista, hienonnetusta korianterista ja raastetusta limetinkuoresta.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 679 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Joulumausteinen manteli-chai lämmittää ihanasti. Tarjoa se pikkujouluissa tai jouluyön jälkkärijuomana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
35 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-chai

Ainekset

2
l
vettä
3
kanelitankoa
4
tl
kokonaisia neilikoita
4
tähtianista
1
dl
mustia teelehtiä
4
rkl
ruokosokeria
6
dl
mantelimaitoa
kanelia

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi ja mausteet kattilaan. Keitä hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Ota kattila pois levyltä. Lisää teelehdet. Hauduta 6 minuuttia. Siivilöi juoma. Lisää sokeri liukenemaan joukkoon.
  2. Kuumenna mantelimaito.
  3. Kaada teetä kuppeihin. Lisää päälle kuumaa mantelimaitoa ja ripaus kanelia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 679 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Kokeile joululaatikkoa tänä vuonna maa-artisokkasoseesta. Ihanan pähkinäinen maku sopii yhteen muiden jouluruokien kanssa. Mikä parasta, tämä vuoka on sekä vegaaninen että gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + 40 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-mantelivuoka

Ainekset

1
pkt (400 g)
maa-artisokkasosetta (esim. Suvituore)
1
pkt (150 g)
vegaanista kaurapohjaista tuorejuustoa
½
dl
mantelijauhetta
1
rkl
siirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
¼
tl
muskottipähkinää
Pinnalle
¾
dl
kuorittuja manteleita

Työvaiheet

  1. Sekoita maa-artisokkasose, tuorejuusto, mantelijauhe, siirappi ja mausteet kulhossa.
  2. Voitele pieni uunivuoka maidottomalla margariinilla ja kaada sose vuokaan. Tasoita pinta.
  3. Rouhi mantelit veitsellä karkeasti ja ripottele vuoan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä tunti ennen tarjoamista, jolloin vuoan rakenne hieman kiinteytyy.

Vinkki! Voit tehdä samalla ohjeella vuoan myös 400 grammasta palsternakka- tai bataattisosetta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Shepherd’s Pie eli paimenen piiras on kuin lihaperunasoselaatikko, mutta sillä erolla, että muusi on kantena jauhelihakastikkeen päällä, ei joukkoon sekoitettuna. Muusi on myös hiukan tiiviimpää. Tämä tuhti ja herkullinen paimenen piiras saa hyvää särmää pinnalle raastetusta piparjuuresta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paimenen piiras piparjuurella

Ainekset

800
g
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
¾
dl
maitoa
50
g
voita
½
tl
suolaa
Jauhelihakastike
2
pientä
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
iso
porkkana
4
tl
öljyä
400
g
naudan jauhelihaa
300
g
karitsan jauhelihaa
2
dl
tomaattimurskaa
3
rosmariininoksaa
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria rouhittuna
Päälle
dl
parmesaania raastettuna
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kuori ne kuumina ja soseuta survimella tai sähkövatkaimella.
  2. Kuumenna maito ja sulata voi. Lisää perunoiden joukkoon ja sekoita sileäksi. Mausta suolalla.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko porkkana. Kuullota kasviksia öljyssä keskilämmöllä noin 3 minuuttia, älä kuitenkaan ruskista. Kaada kasvikset kulhoon.
  4. Paista jauheliha samalla pannulla kypsäksi. Lisää tomaattimurska, kuullotetut kasvikset ja hienonnetut rosmariininoksat. Hauduta 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen grillivastukselle. Kaada jauhelihakastike vuokaan pohjimmaiseksi. Levitä perunamuusi päälle ja ripottele parmesaaniraaste päällimmäiseksi. Gratinoi 10 minuuttia.
  6. Raasta tuoretta piparjuurta annosten päälle ja tarjoile heti.

Kommentit (0)