
The New York Timesin kikhernemuhennos on lämmittävä, mausteinen ja täyteläinen. Huomaa, että reseptissä käytetään kookoskermaa, jossa on rasvaa 22-24 %. Kookosmaidolla padasta voi tulla turhan vetinen.
The stew eli kikhernemuhennos
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa. Lisää sipulit ja inkivääri pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta välillä sekoitellen noin 4 minuuttia eli kunnes sipulit saavat väriä.
- Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää ne pannulle. Mausta kikherne-sipuliseos kurkumalla ja chilillä. Paista kikherneitä pannulla noin 8 minuuttia samalla sekoitellen. Kikherneet paahtuvat, maustuvat ja saavat väriä. Ota kaksi desiä kikherneitä erilliseen kulhoon tarjoilua varten.
- Murskaa osa pannulla olevista kikherneitä puulastalla, näin kastikkeesta tulee täyteläinen muhennos. Lisää kookoskerma ja liemi. Anna muhennoksen kiehua miedolla lämmöllä ilman kantta välillä sekoitellen noin 30 minuuttia eli kunnes se sakenee.
- Leikkaa lehtikaalin oksista pois paksut lehtiruodit. Silppua lehdet pienemmiksi paloiksi. Lisää kaali muhennoksen joukkoon hautumaan 5 minuutiksi. Maista muhennosta ja lisää pippuria ja suolaa tarvittaessa.
- Ripottele ennen tarjoilua muhennoksen pinnalle paistetut kikherneet ja silppua pinnalle minttua. Tarjolle muhennos luonnonjogurtin kanssa.
Vinkki!
Kikhernemuhennoksesta saa vegaanisen jättämällä jogurtin pois tai vaihtamalla sen kaurafraicheen.
Mitähän tässä on kaloreita per 100g?
Aivan mahtava ruoka!
Ei tullut kuin 3 annosta.
Todella hyvä ohje!!! Vau!!!
500 ml ,sydän ja verisuonet tykkää ,suurin osa tyydyttynyttä rasvaa !
Tää on kyllä todella hyvää! Kun teki riisiä lisukkeeksi, niin tästä söi kaksi aikuista kahdesti. Lämmittämällä vain paranee. Haudutusaika oli kyllä lähempänä 45 minuuttia kuin 30 minuuttia. Ohjeesta muuten puuttuu tieto milloin valkosipuli lisätään pannulle. Itse laitoin sen vähän ennen nesteiden lisäämistä jottei se pala.
Haudutin 45 minuuttia ja tulos oli ihan litkua.... en silti keksi mitä tein väärin.
Tulee helposti litkua jos ei kiinnitä huomiota kookosmaidon määrään - purkeissa useammin 400 grammaa kuin ohjeessa oleva 250 ml eli yksi purkki riittää.
Kikherneet kannattaa paahtaa erikseen toisella pannulla niin paahtuvat paremmin kuin sipulien joukossa.
Tuli löysää, keitto..
Ai että, tuli todella hyvää! Yksi parhaista kasvisruoista. Kannattaa huomioida se , että tässä reseptissä käytetään kookosKERMAA, ei maitoa. Sen takia on joillakin voinut tulla vetistä!
Tämä on ihana ruoka! Huomioikaa, että ohjeessa on kookosKERMAA, ei -maitoa. Siinä on vissi ero. Kermasta ei nimittäin ainakaan minulla tule litkua :)
Erinomainen ruoka ja hyvää erityisesti riisin kanssa. Itse tein muutamia poikkeuksia ohjeeseen (jotka ehkä kannattivat): paistoin Kikherneet pannulla ja heitin tässä vaiheessa kurkuman ja chilin sekaan. Koska en pidä kokonaisten kikherneiden rakenteesta, pyöräytin ne paiston jälkeen muutaman kierroksen verran monitoimikoneessa (tuli myös muhennosmainen rakenne). Tämän jälkeen yhdistin sipulin ja inkiväärin sekaan. Kookoskermaa käytin kahden 200ml pönikän verran ja kasvislientä 4dl sijasta reilun 2dl (1 kasvisliemikuutio + reilu 2dl vettä). Ei tullut yhtään vetistä eikä keittomaista vaan juuri niin kuin muhennoksen pitääkin olla.
Jos tulee litkua voi ruoan suurustaa Maizenan suurustusjauhoilla. Käytän niitä melko usein kun tahdon ruoan olevan sakeampaa kuin mitä siitä tuli. Voi käyttää myös tavallista Maizena maissitärkkelystä.
Olen tehnyt melkein samanlaista kukkakaalikormaa (vanhan lehtireseptin mukaan) vaihtamalla toisen purkin kikherneitä kukkakaaliin. Herkkuruoksa!