Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kauraa, mantelia, tahinia ja iso kasa tuoreita hedelmiä. Vegaaninen juustokakku on kuin raikas tuulahdus tropiikista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
45 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tropiikin vegaaninen juustokakku

Ainekset

2
dl
kaurahiutaleita
2
dl
mantelijauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
rkl
rypsiöljyä
Täyte
2
dl
tuoretta mangoa soseutettuna
2
pkt (à 150 g)
maustamatonta kasvirasvalevitettä (esim. Oatly påMackan)
2
rkl
tahinia
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
dl
kauravispiä (esim. Kaslink)
Lisäksi
tuoreita hedelmiä (mangoa, pitaijaa, kiiviä, papaijaa, luumua, karambolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita siirappi ja öljy joukkoon. Painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on saanut hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä vuoassa ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.
  2. Irrota pohja varovasti vuoasta tarjoiluvadille. Kuori ja kuutioi mango. Soseuta mango sauvasekoittimella niin että soseeseen jää sattumia. Levitä sose torttupohjalle.
  3. Notkista levite, tahini ja siirappi kulhossa lusikalla. Vaahdota kauravispi toisessa kulhossa. Sekoita vaahto tahini-siirappilevitteeseen ja lusikoi täyte mangososeen päälle.
  4. Kuori ja viipaloi hedelmät. Asettele hedelmät täytteen päälle.

Vinkki Voit korvata tuoreen mangon säilykemangolla.

Vinkki Jos kakun ei tarvitse olla vegaaninen, käytä levitteen tilalla tuorejuustoa ja kauravispin tilalla vispikermaa.

Kommentit (5)

Vierailija

Olisi tietysti ollut kohteliasta reseptin kirjoittajalta mainita, että idea on varastettu ja että alkuperäinen piirakka löytyy Lauren Ko:n Lokokitchen (Seattle Washington) instagramista, samoin kuin monta muutakin samantapaista, soppa365:ttä viimeistellympää piirakkaa.

Vierailija

Valitettavasti reseptejä eivät tekijänoikeudet koske, joten jos kuva ei ole luvaton, on aivan laillista laittaa toiselta mukaeltu resepti esille. Olkoonkin, että on kyllä hyvän tavan mukaista merkata lähde.

Allerginen

Olen allerginen mantelille. Millä voin korvata mantelijauhon.

Vierailija

En ymmärrä vegaanien intoa käyttää määrättömästi lisäaineita.

Reseptissä mainitussa kauravispissä on vain 1% (yksi prosentti!) kauraa ja loput vettä, sokeria, emulgointi- ja stabilointiaineita (rasvahappojen mono- ja diglyseridit, E481, E464, natriumfosfaatti, natriumsitraatti, gellaanikumi), suolaa ja väriainetta (betakaroteeni).

Onko tämä muka terveellisempää tai eettisempää kuin kerma?

Vierailija

Ai niin, kauravispin luettelosta unohtui vielä palmuöljy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.