Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.

Chiliä, sitruunaruohoa, inkivääriä, kookosta... Kata pöytään mausteisia makuja Malesiasta! Broileria paistetaan uunissa tunti, mutta kokin odotus palkitaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + paisto 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Malesialainen kana

Ainekset

1
kg
luullista broileria, kuten paistileikettä tai koipinuijia
2
punaista chiliä
2
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
1
sitruunaruohon varsi
3
cm:n
pala inkivääriä
400
ml
kookosmaitoa
2
rkl
hunajaa
2
tl
suolaa
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
rkl
kuminansiemeniä

Työvaiheet

  1. Puolita chilit ja poista niistä kannat ja siemenet veitsellä. Kuori ja puolita sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sitruunaruohosta kanta ja valkoinen osa renkaiksi. Pese inkivääri ja leikkaa se muutamaan osaan.
  2. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Kokoa sauvasekoittimen kulhoon kaikki ainekset broileria lukuun ottamatta. Soseuta.
  3. Vuoraa uunivuoka levinpaperilla. Kuivaa broilerit talouspaperilla ja nosta vuokaan. Kaada maustetahna päälle ja kääntele palat hyvin mausteisiin. Paista 30 minuuttia.
  4. Nosta uunin lämpötila 225-asteeseen ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Nosta vuoka ulos uunista ja kääntele paloja. Paista vielä 15 minuuttia.

Kommentit (4)

-h

Onko kookosmaidon määrä oikein? Tuolla määrällä tulee hyvin löysä "keitto", ei yhtään tahnamainen.

Vierailija

Joo, koko kookosmaitomäärällä tulee melko löysä "tahna", vaikka käyttäisi vain maidon kiinteän osan.

Puolet tai alle voisi olla sopiva määrä.

Riikka Soppa365
Seuraa 
Liittynyt9.2.2015

Moikka,

mausteseoksesta tulee tosiaan aika löysä eli mausteseosta on todella paljon. Se kannattaa laittaa uunivuokaan kokonaisuudessaan! Paistoaika on pitkä, joten osa nesteestä haihtuu uunissa.

Antti Heinonen
Seuraa 
Liittynyt6.5.2015

Minulla koipinuijat olivat uunissa 70min (30+40) mutta sisältä edelleen raakoja. Onko muilla käyttäjillä paistoaika pitänyt?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3409 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3409 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sokeriton ranskalainen sinappi antaa juuri sopivasti ytyä broilerin makuun. Yhdistä rapeapintaiseksi paistettu broileri sobanuudeleiden ja kasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri ja sobanuudelit

Ainekset

600
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
dl
dijoninsinappia
1
iso kananmuna
2
dl
pankojauhoja
öljyä paistamiseen
(chiliä)
Nuudelit
200
g
sobanuudeleita
1
ps (250 g)
varsiparsakaaleja
2
rkl
öljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
ripaus
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja ripottele suola pinnoille. Laita sinappi syvälle lautaselle, riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita pankojauhot toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele paistileikkeet yksi kerrallaan ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

  2. Kuumenna kunnon loraus öljyä laakealla pannulla. Paista paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa varsiparsakaalit pitkittäin halki ja laita ne kypsymään nuudelien kanssa samaan kattilaan viimeiseksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja varsiparsakaalit, ja laita ne takaisin kattilaan. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Kaada seos kattilaan ja kääntele niin, että nuudelit ja varsiparsakaalit maustuvat tasaisesti.

  4. Jaa nuudelit lautasille ja nosta broilerin paistileikkeet päälle. Viipaloi halutessasi chiliä päälle.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3409 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström

Keltajuuri antaa keittoon pirteän värin ja tuo samalla lisää syvyyttä makuun. Nuudelit imaisevat nopeasti keiton liemen, joten tarjoa keitto mieluiten pian valmistuksen jälkeen. Soppa maistuu toki myös patamaisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keltajuuri-kanakeitto

Ainekset

500
g
keltajuurta
2
porkkanaa
1
pieni purjo
400
g
maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1
rkl
curryjauhetta
2–3
rkl
öljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
200
g
vehnänuudeleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

  2. Paista purjoa, broileria ja currya öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes broilerit saavat hieman väriä. Lisää juurekset ja valkoviinietikka. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

  3. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit ja tarvittaessa vettä. Keitä noin 2 minuuttia, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.