Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 122 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Soijakastike ja seesamiöljy maustavat uunilohen, joka on saanut vaikutteita havaijilaisesta keittiöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Pokelohi uunissa

Ainekset

1
kg
ruodotonta lohifileetä
Inkivääri-seesamikastike
1
valkosipulinkynsi
2
tl
inkivääriä raastettuna
1
dl
soijakastiketta
3/4
dl
seesamiöljyä
1/2
dl
miriniä
2
tl
srirachakastiketta
Lisäksi
1-2
limettiä
1
rkl
seesaminsiemeniä
2
kevätsipulia ja/tai korianterinoksia

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Sekoita ne soijan, seesamiöljyn, mirinin ja srirachakastikkeen kanssa.
  2. Laita lohi nahkapuoli alaspäin uunivuokaan. Valuta puolet kastikkeesta päälle. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Kala saa jäädä hieman läpikuultavaksi. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla kalan paksuimmasta kohdasta. Kun lämpötila on 42–44 astetta, kala on sopivan kypsää.
  3. Valuta loppu kastike kalalle. Purista päälle hieman limettimehua. Halutessasi viipaloi limettiä koristeeksi päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä, hienonnetulla kevätsipulilla ja/tai muutamalla korianterinoksalla. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä.

Kommentit (3)

Vierailija

Ja tällähän ei taas ole mitään tekemistä poken kanssa :(

Varmaan muuten ihan kiva resepti.

Ärsyttää vaan termien "väärinkäyttö", joka teillä on valitettavasti tosi yleistä! Uudet ruuat kaipaavat uusia nimiä!

Vierailija

Kalaa ei pidä lähteä maustelemaan vahvoilla mauilla. Kalan omat hienot maut häviää ja maistuu vain mausteet ja tämähän ei ole asian ydin. Jokainen toki maustelkoon keitokset mieleisekseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Makoisat ja pehmeät ahvenpullat sopivat ihanasti yhteen sahramilla maustetun pastan ja tuoretomaattikastikkeen kanssa. Tässä on uusi lempikalaruokasi! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Ahvenpullapasta

Ainekset

400
g
ahvenfileitä
1
tl
suolaa
1
ps (180 g)
katkarapuja (pakaste)
2
kananmunanvalkuaista
½
dl
kermaa
1
sitruuna
1
ruukku
lehtipersiljaa
¼
tl
valkopippuria
Kastike
2
isoa
tomaattia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku
basilikaa
Lisäksi
400
g
pastaa
1
ps (0,5 g)
sahramia

Työvaiheet

  1. Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi ja nahattomiksi. Suikaloi fileet kulhoon, ripottele suola joukkoon ja anna maustua jääkaapissa noin puoli tuntia. Sulata sillä aikaa katkaravut siivilässä huoneenlämmössä.
  2. Kuivaa sulaneet katkaravut. Jauha ahvensuikaleet ja katkaravut hienoksi tahnaksi monitoimikoneessa. Anna koneen käydä täydellä teholla ja lisää valkuaiset vähän kerrallaan seokseen. Kaada lopuksi kerma ohuena nauhana joukkoon. Jos seos juoksettuu, anna koneen käydä, kunnes seos on taas kiinteää. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu, hienonna persilja. Lisää ne valkopippurin kanssa kalaseokseen.
  3. Kuumenna kattilassa 2 l vettä, lisää 2 tl suolaa. Tee seoksesta kahdella lusikalla pyöryköitä ja laita ne kypsymään hiljalleen poreilevaan veteen noin 10 minuutiksi. Ota pyörykät reikäkauhalla keittiöliinalle tai talouspaperille, säästä keitinvesi.
  4. Keitä pasta ahvenpullavedessä kypsäksi. Ota ½ dl keitinvettä talteen ja sekoita sahrami siihen. Siivilöi pasta ja jätä siivilään odottamaan.
  5. Tee kastike pastakattilassa. Kuori tomaatit terävällä kuorimaveitsellä ja kuutioi malto. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa, lisää valkosipulit ja paista 1 minuutti. Lisää tomaatit ja sahramivesi. Kuumenna kiehuvaksi ja kumoa pasta takaisin kattilaan. Kuumenna ja lisää kalapullat. Hienonna basilika. Mausta pasta basilikalla ja tarjoa heti. 

Vinkki! Kypsennä pyörykät höyrykattilassa voipaperin päällä tai muotoile ne uunivuokaan, lisää pohjalle noin ½ cm kalalientä, peitä vuoka foliolla ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Yhdistä pohjoisten vesien pullukat silakat ja Provencen rantojen värikkäät vihannekset. Tämä silakkalaatikko päihittää mehevyydellään kaikki aiemmin maistamasi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen silakkalaatikko

Ainekset

400
g
silakkafileitä
½ + ½
tl
suolaa
noin ¼
tl
mustapippuria myllystä
2
suippopaprikaa
1
pieni
munakoiso
4
valkosipulinkynttä
2
punasipulia
2
pihvitomaattia
½ + ½
dl
oliiviöljyä
¼–½
ruukkua
tuoretta timjamia
1
sitruunan mehu
½
dl
korppujauhoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista silakoista selkäruodot ja laita fileet isolle lautaselle. Ripottele niille ½ tl suolaa ja ripaus pippuria. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
  2. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Leikkaa paprika noin 5 x 5 cm:n paloiksi. Leikkaa munakoiso noin 1 cm:n viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja sipulit. Viipaloi tomaatit.
  3. Kuumenna ½ dl öljyä pannussa ja paista paprikoita ja munakoisoa 1–2 minuuttia molemmin puolin. Ripota niille ½ tl suolaa ja ripaus pippuria ja siirrä talouspaperille valumaan. Paista sipulirenkaat öljyssä nopeasti molemmin puolin.
  4. Hienonna timjami. Lado silakat, vihannekset ja timjami vuorotellen uunivuokaan. Lisää sitruunamehu ja öljy vuokaan. Ripottele korppujauhot pinnalle. Paista uunissa 20–30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Yhden pannun haukiruoka. Paista ensin kala ja keitä sitten kastike samassa pannussa. Herkullista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paistettu haukifilee ja veriappelsiinikastike

Ainekset

600
g
haukifileetä
2
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
1
tl
kuivattua persiljaa
2
rkl
voita
2
rkl
kapriksia
2
dl
kermaa
2
tl
dijoninsinappia
½
kalaliemikuutiota
1
veriappelsiini
¼
ruukkua
ruohosipulia
1
ps (300 g)
vihreitä papuja (pakaste)

Työvaiheet

  1. Aseta filee kalan kylki lautaa vasten. Viillä varovasti terävällä veitsellä aivan y-ruotorivin vierestä, veitsenterällä ruotoja tunnustellen. Tee samoin ruotorivin toisella puolella ja poista ruodot.
  2. Sekoita jauhot, suola ja kuivattu persilja lautasella ja jauhota fileet seoksessa. Paista kala voissa pannussa kummaltakin puolelta kullanruskeaksi, 2–3 minuuttia/puoli. Siirrä lautaselle ja peitä foliolla.
  3. Paista kapriksia samassa pannussa muutama sekunti, lisää kerma ja sinappi, murenna liemikuutio joukkoon. Keitä kovalla lämmöllä 5 minuuttia.
  4. Purista appelsiinin mehu ja hienonna ruohosipuli. Vispaa mehu kastikkeeseen. Lisää kalat, pavut ja ruohosipuli. Anna hautua vielä 3–5 minuuttia, kunnes pavut sulavat. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2138 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Kuhasta valmistettu curry saa säilötyistä kirsikkatomaateista herkullisen pohjan. Tarjoa curry riisin tai pehmeän leivän kanssa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Kuha-tomaatticurry

Ainekset

600
g
ruodotonta kuhafileetä
1
tl
suolaa
2
rkl
öljyä
1
rkl
punaista currytahnaa
2
tlk (à 400 g)
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1
prk (200 g)
kookoskermaa
1
ruukku
thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Huuhdo kala jääkylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Jaa kahdeksaan palaan ja ripottele suola paloille.
  2. Kuumenna öljy pannussa ja paista currytahnaa öljyssä noin minuutti. Lisää tomaatit ja kookoskerma ja anna kiehahtaa.
  3. Siirrä pannu pois levyltä. Laita kalat kastikkeeseen ja peitä kannella. Anna kalan kypsyä kannen alla 5–10 minuuttia. Tarkista kalan kypsyys ja revi thaibasilika koristeeksi. Tarjoa curry riisin tai pehmeän leivän kanssa.

Kommentit (1)

as

tuntuu herkulliselta ja todella helpolta ohjeelta.  tätä teen heti viikonloppuna.