Grillitulille joutuneet kanafileet saivat kuorrutuksen tomaattisesta grillikastikkeestani. Siinä on paljon makua, mutta ei ikäviä öljyroiskeita.

Kokeilevan kotikokin oma grillikastike

Prinsessojen Kotitalous - Tomaattinen grillikastike resepti

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen grillikastike kanalle

Ainekset

Tomaattinen grillikastike kanalle
500
g
tomaattimurskaa
0,75
dl
vähäsuolaista soijakastiketta
0,75
dl
ruokosokeria
5
kpl
valkosipulin kynsiä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

Hienonna tomaattimurska tai keitetyt tomaatit erittäin hienoksi sauvasekoittimella ja kaada kattilaan. Lisää soijakastike, sokeri ja murskatut valkosipulit. Keitä kiinteäksi. Lisää joukkoon runsaasti mustapippuria myllystä. Tarkista maku. Jos pidät makeasta kastikkeesta, lisää sokeria, jos suolaisemmasta, lisää soijaa. Sivele kastiketta kanafileille ja käännä. Lisää kastiketta koko paiston ajan.

Vinkki: Savustuttujen valkosipuleiden aromi sopii hyvin tähän kastikkeeseen.

Kommentit (2)

Hanna Jensen_2
Seuraa 
Liittynyt28.4.2014

Pidän itse siitä, kun tomaattikastikkeessa on vähän makeutta. Ruokosokeri kuulosti siksi heti lupaavalta!

Teemu Leminen
Seuraa 
Liittynyt29.4.2014

Oliko nuo savustetut valkosipulit ostokamaa, vai voidaanko odotella reseptiä tänne? :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2301 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paistetut ankanrinnat ovat täydellinen pari kirsikka-timjamikastikkeen kanssa. Oheisella ankan paisto-ohjeella onnistut aina.

Vinkki! Demi-glace-kastikepohja tehdään tummasta espagnolekastikkeesta. Tiiviiksi keitetty, valmis demi-glace on hyvä pohja liharuokien kastikkeille.

Viinisuositus: Tumma kastike yhdistetään yleensä vahvoihin viineihin, mutta ankanliha vaatii viiniltä hedelmäisyyttä. Mainio  kokonaisuus...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistetut ankanrinnat ja kirsikka-timjamikastike

Ainekset

2
ankan rintafileetä
1
tl
suolaa
1
tl
kiinalaista viismaustetta
Kirsikka-timjamikastike
1
salottisipuli
2
tl
rypsiöljyä
2
timjaminoksaa
¾
dl
punaviiniä
2
dl
demi-glace-kastiketta
2
rkl
kirsikkahilloa
1
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
1
rkl
huoneenlämpöistä voita
(16 tuoretta tai pakastettua kirsikkaa)

Työvaiheet

  1. Ota ankanrinnat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Pyyhi ankanrinnat kuiviksi talouspaperilla. Viillä rasvaan veitsellä ristikko. Mausta suolalla ja viismausteella. Laita rinnat rasvapuoli alaspäin kylmään paistinpannuun. Kuumenna pannu. Kun rasva tirisee, voit vähentää lämpöä, jotta rasva ei ala kärytä. Paista kunnes rasvapuoli on rapea ja ruskistunut kauniisti. Käännä fileet ja paista toiselta puolelta, kunnes lihassa on kaunis väri.

  3. Työnnä paistolämpömittari lihapalan paksuimpaan kohtaan ja laita lihat uuniin 8–12 minuutiksi, tai kunnes mittari osoittaa 58 astetta. Voit kypsentää fileet myös kokonaan pannussa, noin 5 minuuttia. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia.

  4. Tee kastike lihan kypsyessä. Kuutioi sipuli ja kuullota se öljyssä pehmeäksi, noin 5 minuuttia. Lisää ensin viini, sitten demi-glace ja hillo. Anna kiehua ilman kantta 15 minuuttia tai kunnes kastike hieman tiivistyy. Mausta pippurilla. Maista kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa. Poista timjamit.

  5. Juuri ennen tarjoilua lisää voi kastikkeeseen. (Koristele voissa paistetuilla kirsikoilla.)

  6. Viipaloi ankat ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2301 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Pyöräytä yrttiruukkujen loput tuorejuuston ja kikherneiden kanssa tahnaksi. Nauti hyvän leivän tai perunoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen tuorejuustotahna

Ainekset

1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
½
rs (100 g)
maustamatonta tuorejuustoa
½
ruukkua
basilikaa
½
ruukkua
lipstikkaa
½
ruukkua
oreganoa
½
dl
rypsiöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valuta kikherneet ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Laita kikherneet ja ytit varsineen tehosekoittimeen. Lisää öljy, etikka ja mausteet. Soseuta tasaiseksi.

  2. Siirrä tahna tarjoiluastiaan ja koristele yrteillä tai mustapippurilla.

Vinkki Jos haluat tahnasta vihreämmän, soseuta ensin yrttejä, öljyä ja etikkaa muutama minuutti täydellä teholla. Lisää sitten muut aineet. Vegaanisen yrttitahnan saat vaihtamalla tuorejuuston 3 rkl:een tahinia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2301 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Syksyisessä porkkanahillossa maistuvat hunaja, kaneli ja limetti. Mantelisattumat tekevät hillosta niin hyvää, että sitä tekisi mieli lusikoida suoraan purkista! Tarjoa hillo lettujen kanssa tai vaikka paahtoleivän päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 1½ l
Valmistusaika
20 min + liotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-mantelihillo

Ainekset

2
dl
kuorittuja manteleita
2
dl
vettä
1
kg
porkkanoita
4
dl
porkkanamehua
1
kanelitanko
1
pkt (330 g)
hillo-marmeladisokeria
4
rkl
hunajaa
2
limetin mehu

Työvaiheet

  1. Laita mantelit lämpimään veteen likoamaan puoleksi tunniksi.

  2. Kuori porkkanat ja raasta ne isolla terällä kattilaan. Lisää porkkanamehu ja kanelitanko ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

  3. Lisää sokeri ja hunaja ja keitä 5 minuuttia. Ota kanelitanko pois hillosta.

  4. Purista limettien mehu hilloon. Siivilöi mantelit ja sekoita ne hilloon.

  5. Laita kuuma hillo puhtaisiin kuumiin lasipurkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä viileässä.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
Avocadopastan vaatimattoman oloinen seos takaa herkille ruoka-aisteille totutun arkiruoan.
Avocadopastan vaatimattoman oloinen seos takaa herkille ruoka-aisteille totutun arkiruoan.

Sitä aina sanotaan että kauas tuoksuu liharuoat että hmm.. mutta kyllä vivahteet kasvisruuissa suissa aina voimakkaat tuoksut voittaa, kun sen suuhunsa laittaa. Nyt suut suppuun vaan, aletaan aistia ruokia. Liharuuat menettävät vivahteita jo voimakkaan tuoksunsa takia, sillä suuhun asti syötynä...

avocadoa, fettuccine tuorepastaa, pinjansiemeniä, valkosipulinkynttä, parmesaanijuustoa, oliiviöljyä, pastan keitinlientä, limemehua, suolaa, mustapippuria, basilikanlehtiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Avocadopastaa

Ainekset

1
ps
fettuccine tuorepastaa
1
iso syöntikypsä avocado
1 1/2
dl
parmesaanijuustoa (parmaggiore)
1
dl
pinjansiemeniä
1/2
rkl
oliiviöljyä
1/2
dl
pastan keitinlientä
2-4
valkosipulinkynttä
1/2
tl
suolaa ja mustapippuria
1
ruukku
basilikanlehtiä
1
rkl
limemehua

Työvaiheet

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta parmesaanijuusto. Halkaise avocado kahtia ja koverra ruokalusikalla sen hedelmä pois kuoren reunaa myöten. Soseuta avocado haarukalla (tähän ei tarvitse monitoimikoneiden rumia ääniä). Hienonna valkosipulinkynnet ja paahda pinjansiemeniä pannulla oliiviöljyssä niin että niistä lähtee sopivasti aromeja, ne saavat rusehtua vähän vain. Sekoita avocadoon pinjansiemenet, valkosipuli, basilikanlehdet, oliiviöljy 1/2rkl-1rkl, parmesaanijuustosta osa ja limemehu sekä kuivat mausteet. Seoksessa saa olla sattumia jotka näyttävät kevyiltä ja maistuvat siltä myös syödessään. Kun olet valuttanut pastan, ota keitinlientä talteen. Sekoita keitinlientä avocadoseokseen ja yhdistä se pastaan. Lisää suolaa ja mustappuria halutessasi lisää. Ripottele vielä päälle raastettua parmesaanijuustoa ja basilikanlehtiä.

Kommentit (0)