Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Ihana kesäjuoma tuo mieleen vapun. Se onkin oiva malja hilpeään juhlintaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 litraa
Valmistusaika
35 minuuttia + 3-5 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Raparperisima

Ainekset

3
omenaa
350
g
raparperia
2
l
vettä
3 1/2
dl
fariinisokeria
2
tähtianista
1/2
sitruunan mehu
1/10
tl
tuorehiivaa (nuppineulan pään kokoinen pala)

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Paloittele raparperin varret.
  2. Kuumenna 1 litra vettä ja lisää siihen omenaraaste, raparperinpalat ja tähtianis. Keitä hiljaisella lämmöllä 20 minuuttia. Lisää sokeri ja sekoita, kunnes se on liuennut. Lisää loput vedestä ja purista sitruunasta mehu joukkoon. Anna jäähtyä haaleaksi.
  3. Lisää hiiva ja jätä sima huoneenlämpöön vuorokaudeksi. Poista tähtianikset tai toinen niistä tässä vaiheessa, jos et halua voimakasta tähtianiksen makua. Pullota sima puhtaisiin pulloihin. Lisää pulloihin muutama rusina ja lusikallinen sokeria (1 tl/l) ja sulje pullot. Siirrä pullot viileään. Sima on valmista noin viikon kuluttua, kun rusinat nousevat pintaan.

 

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

BANAANI-MUSTIKKASMOOTHIE

Mustikka-banaanismoothie on terveellinen ja helppo välipala, joka valmistuu kädenkäänteessä ja pitää hyvin nälän loitolla.

AINEKSET

4 annosta

2 dl
Valio Bulgarian jogurttia
4 dl
Valio maitoa
n. 4 dl (200 g)
...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Broilerinrinta paistuu vauhdilla kun se avataan perhoseksi. Kirsikkasalaatti on raikas lisuke, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoitu punasipuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
Kastike
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 627 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Vegaaninen puuro on runsaan omenainen, kirpeän puolukkainen ja pullollaan terveellistä kauraa. Herkku puuro kypsyy aamutoimien ohessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunikaurapuuro

Ainekset

1
rkl
öljyä
4
(n. 350g)
omenaa
1
dl
kuorellisia manteleita
5
dl
kauramaitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
puolukoita
2
rkl
vaahterasiirappia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele korkeareunainen noin 15 x 20 cm:n uunivuoka öljyllä.
  2. Huuhtele tai kuori omenat ja leikkaa ne paloiksi. Hienonna mantelit.
  3. Sekoita vuoassa omenat, mantelit, kauramaito, hiutaleet, puolukat, siirappi ja mausteet. Paista 35–40 minuuttia.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 627 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Flunssan karkottajassa ja päivän piristäjässä jylläävät inkivääri, porkkana, appelsiini ja tyrni. Aamuinen tuoremehudrinkki avaa silmät ja jopa tukkoisen nenän!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Päivänpiristysjuoma

Ainekset

2
appelsiini
1
verigreippi
30
g
inkivääri
1/2
dl
tyrniä (esim. Pirkka)
4
rkl
hunajaa
1
plo (500ml)
porkkanamehua (esim. Blotta)
1/2
litraa
jäitä

Työvaiheet

  1. Kuori appelsiinit, greippi ja inkivääri. Pilko sitrukset ja laita ne tehosekoittimen tai sauvasakoittimen kulhoon. Raasta joukkoon inkivääri.
  2. Lisää joukkoon tuore tai pakastettu tyrni ja hunaja. Soseuta. Kaada sose laseihin. Lisää joukkoon porkkanamehua ja jäitä

Kommentit (0)