Klassikkojälkkäri Eton messin voi tehdä myös raparperista! Ihana kerrosherkku pitää sisällään raparperin lisäksi valkosuklaavaahtoa, pähkinöitä, kinuskikastiketta ja marenkia.
Raparperimess
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele raparperin varret ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele sokerit päälle. Paista noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi, mutta ei kiehuvaksi. Siirrä kattila levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna sulaa pari minuuttia ja sekoita tasaiseksi. Lisää jogurtti. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia. Vatkaa seos sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi.
- Lado laseihin vuorotellen raparperia, valkosuklaavaahtoa, pistaasipähkinöitä, kinuskikastiketta ja marenkia.
Valkosuklaavaahto ei vaahtoutunut, vaan juoksettui.
Valkosuklaakerma kannatta ensin jäähdyttää (aivan kylmäksi) ja vatkata vaahdoksi ja vasta sitten lisätä jogurtti. Näin seos ei juoksetu ja pysyy paksumpana!