Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2206 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Mansikkapasta maistuu myös viileänä salaatin tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-valkosipulipasta

Ainekset

400
g
pastaa
1/2
l
mansikoita
3
valkosipulinkynttä
1
sitruunan kuori
1/2
ruukkua
oreganoa
1/2
dl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
150
g
ilmakuivattua kinkkua viipaleina
2
palloa (à 125 g)
mozzarella -juustoa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita pastan keitinvesi kuumenemaan.
  2. Perkaa mansikat ja puolita ne. Kuori valkosipulin kynnet. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Hienonna oregano varsineen.
  3. Suolaa pastan keitinvesi(1 rkl suolaa/2 l vettä) ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää valkosipulinkynnet pastan joukkoon 1 minuutiksi. Ota ne vedestä ja hienonna.
  4. Sekoita mansikat, valkosipuli, sitruunankuori, oregano, oliiviöljy, suola ja ilmakuivattu kinkku tarjoilukulhossa. Lisää valutettu pasta. Revi mozzarellat kahtia pastan päälle. Viimeistele ruoka mustapippurilla.

 

Kommentit (1)

Vierailija

Eihän tuosta pastasta puutu enää muuta kuin kapallinen mustikoita, chiansiemenet ja nyhtökaura...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä mehevät kalatacot kootaan lettusten sijaan salaatinlehdille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

”Kalatacot” salaatinlehdillä

Ainekset

4
baby gem -salaattia
2
avokadoa
250
g
kirsikkatomaatteja
1
rkl
limettimehua
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
1
prk
tex mex -salsakastiketta
2
prk
säilöttyä kalaa, esimerkiksi lohta tai tonnikalaa (yhteensä noin 370 g)
100
g
cheddaria raastettuna
1
ruukku
korianteria

Työvaiheet

  1. Huuhtaise ja kuivaa salaatinlehdet. Laita ne tarjoiluvadille.
  2. Halkaise avokadot, lusikoi avokadonliha kuorista ja painele haarukalla soseeksi. Mausta limetillä, suolalla ja pippurilla. Viipaloi kirsikkatomaatit.
  3. Anna jokaisen syöjän koota omat taconsa nostamalla salaatinlehdelle avokadoa, tomaattia, salsakastiketta, kalaa, juustoa ja korianteria.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2206 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Perhoseksi avattu broilerinrinta paistuu pikavauhtia! Tarjoa broilerin lisukkeena kirsikkainen salaatti, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoiduissa punasipuleissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen ja kirsikkasalaatti

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
KASTIKE
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2206 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Uudet perunat, silli ja tillinippu ovat kesäkeittiön perusaineksia, joista syntyy ihanan suolainen pottusalaatti. Nopeasti grillissä käyneet tomaatit tuovat lisää kesän makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Silli-perunasalaatti

Ainekset

10
uutta perunaa
1
rs (200 g)
punaisia kirsikkatomaatteja
1
rs (200 g)
keltaisia kirsikkatomaatteja
1
prk (150 g)
maustesilliä
1
ruukku
tilliä
JOGURTTIKASTIKE
2
salottisipulia
2
dl
turkkilaista jogurttia
2
tl
vahvaa sinappia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
4
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä), noin 15 minuuttia. Valuta ja jäähdytä perunat. Leikkaa ne 2–4 osaan.
  2. Pistele tomaattien kuoret kevyesti tikulla tai veitsen kärjellä, niin ne pysyvät ehjinä grillatessa. Grillaa tomaatteja 5–8 minuuttia.
  3. Valuta sillit. Hienonna tilli. Laita perunat, tomaatit, sillit ja tilli isoon kulhoon.
  4. Tee jogurttikastike. Kuori sipulit ja raasta ne pienellä terällä kulhoon. Sekoita jogurtti joukkoon. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike perunasalaattiin.
  5. Laita kananmunat kiehuvaan veteen 5 minuutiksi. Viilennä ne kylmällä vedellä, kuori ja lisää halkaistuina salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Poro-leipäjuustopiiras on uskomattoman helppo piirakka. Se syntyy upeista, herkullisista ja simppeleistä raaka-aineista. Halutessaan piirastaikinan voi tehdä itse:) Tämä piiras sopii monenlaisiin tilanteisiin. Lisukkeena maistuu vallan mainiosti esimerkiksi raikas vihersalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
10 min + paisto 30 min.
Vaikeustaso
Helppo

Poro-leipäjuustopiiras

Ainekset

1
pkt
pyöreä suolainen piirastaikina (esim. Myllyn Paras)
1
ps
kylmäsavustettua pororouhetta
350
g
leipäjuustoa
2
kpl
kananmunia
2
dl
ruokakermaa (15%)
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

Sulata piirakkataikina.
Säädä uuni 190-asteeseen.
Taputtele taikina piirasvuoan (halkaisijaltaan n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Kuutioi leipäjuusto.
Ripottele leipäjuuston palaset ja pororouhe pohjan päälle.
Riko kulhossa rikki kananmunien rakenne.
Lisää joukkoon ruokakerma ja mausta mustapippurilla.
Kaada kananmuna-kermaseos piiraan päälle.
Paista 30 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.