
Hotelliaamiaisten klassikko onnistuu nyt myös kotioloissa! Samettisen munakokkelin salaisuus on ripaus tärkkelystä ja kimpale voita.
Vuohenjuustomunakokkeli
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin lehtikaali-tomaattipaistos (ks. ohje) ja paista kokkeli viime tipassa juuri ennen tarjoilua.
- Riko kananmunat kulhoon. Yhdistä toisessa astiassa maito ja perunajauhot tai maizena ja sekoita tasaiseksi. Kaada maitoseos kananmunien joukkoon ja sekoita kevyesti niin, että kananmunien rakenne rikkoutuu. Mausta suolalla.
- Sulata voi isossa paistinpannussa (Ø 30 cm). Kun voin kiehuminen loppuu, kaada kananmunaseos pannuun. Odota noin 15 sekuntia niin, että kanamuna alkaa hieman hyytyä. Sekoita kananmunaseosta puulastalla tai nuolijalla isolla liikkeellä edestakaisin 3–4 minuuttia, kunnes munat alkavat hyytyä kauttaaltaan. Älä kuitenkaan paista kokkelia kuivaksi, sillä se saakin jäädä paikoin lähes raa’aksi.
- Murenna vuohenjuusto kokkelin joukkoon. Tarjoa heti lehtikaali-tomaattipaistoksen kanssa.
Lehtikaali-tomaattipaistos
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna lehtikaali. Irrota viinirypäleet tertuista ja halkaise ne. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Kuori ja viipaloi valkosipuli.
- Kuumenna iso paistinpannu. Valuta 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä pannulle. Paista valkosipulia öljyssä 1 minuutti. Lisää kaalit ja aurinkokuivatut tomaatit. Paista 5 minuuttia kunnes lehtikaali alkaa hieman pehmetä.
- Kaada balsamiviinietikka pannuun, sekoita ja kiehauta. Lisää viinirypäleet ja mausta suolalla. Siirrä paistos sivuun odottamaan kokkelin valmistumista.
Tämä ei sitten ole aito scramble eggs
Itse laitan kokkeliin kuohukermaa. Tästä tärkkelyskikasta en ole koskaan kuullutkaan. :-O
Onkos tuo vuohenjuusto pakollista? Onko mitään vaihtoehtoisia aineksia?