klo 16:50 | 21.12.2017

Perinteinen sienisalaatti on joulupöydän parhaita herkkuja.
Sienisalaatti tehdään perinteisesti suolatuista rouskuista. Kaikkein paras salaatti syntyy, kun osa rouskuista on nimenomaan kangasrouskuja. Niiden maku terästää aromin täydelliseksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
15 min + liotusaika
Sienisalaatti suolasienistä
Ainekset
3–4
dl
suolasieniä (rouskuja)
1
sipuli
1
dl
kermaa
1
dl
kermaviiliä
1
tl
etikkaa
0,5
tl
sokeria
ripaus valkopippuria
Työvaiheet
- Liota suolasieniä tunnista kahteen tuntiin. Maistele välillä, milloin sienten suola on omaan makuusi sopiva. Vaihda vesi välillä, jos sienet ovat hyvin suolaisia. Puserra sienet kuiviksi ja hienonna pieneksi silpuksi.
- Pilko myös sipuli erittäin pieneksi silpuksi.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja yhdistä kaikki aineet. Sienisalaatti on parhaimmillaan, kun annat makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
Vinkki! Voit maustaa sienisalaatin myös dijon-sinapilla.
Karjalainen mummoni käytti aina kerman tilalla "siem'voita" = siemenvoita =auringonkukkaöljyä. Sopii minunkin makuuni paremmin. Muuten mummo kyllä kermasta piti mutta tähän ruokaan ei.
Etikka ja sokeri lisäävät kummasti makua. Auringonkukkaöljyä pitää kokeilla seuraavalla kerralla.