Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 363 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Marja Samuli

Kaffa Roasteryn toimitusjohtaja Svante Hamp jakoi tämän kehuja keräävän parmesaanibroilerin reseptin Gloria ruoka & viinille!

”Meillä on terassilla pieni puutarha, jossa kasvaa paljon salviaa. Valmistan sadosta salviavoita, joka sopii broileriin ja oikeastaan ihan kaikkeen. Uunikirsikkatomaattien reseptin opin, kun olin mukana avaamassa ensimmäistä La Torrefazzione -kahvilaa. Sen jälkeen olen kokannut tämän superhelpon ja kehuja keräävän lisukkeen monta kertaa. Esimerkiksi kaveriporukassa mökillä, kun keittiössä häärii melkein liian monta kokkia,” Svante kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 tunti 10 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Parmesaanibroileri ja balsamico-uunitomaatit

Ainekset

4
broilerin ohutta rintafileetä
1 1/2
dl
parmesaania raastettuna
1 1/2
dl
korppujauhoja
1/2
dl
sitruunan raastettu kuori
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
1
iso kananmuna
1/2
dl
vehnäjauhoa
1/4
tl
suolaa
UUNIKIRSIKKATOMAATIT
2
rs (a 250g)
terttukirsikkatomaatteja
1
dl
balsamicoa
2
rkl
oliiviöljyä
SALVIAVOI
1
ruukku
salviaa
75
g
voita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhdo ja kuivaa tomaatit ja nosta ne pieneen uunivuokaan. Lisää pohjalle balsamico ja oliiviöljy. Kypsennä uunin keskitasolla 45-60 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmenneet ja puristuneet hieman kasaan.
  2. Valmista sillä aikaa broilerinfileet. Ota esille kolme lautasta. Sekoita ensimmäiselle lautaselle keskenään raastettu parmesaani, korppujauho, sitruunankuori ja pippuri.
  3. Riko toiselle lautaselle kananmuna ja sekoita haarukalla kevyesti sen rakenne rikki.
  4. Laita kolmannelle lautaselle vehnäjauhot ja sekoita joukkoon ripaus suolaa.
  5. Pyörittele rintafileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi parmesaanisekoituksessa.
  6. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Laita broilerifileet leivinpaperin päälle uunipellille ja siirrä ne kypsymään uunin keskitasolle tomaattien kanssa. Kypsennä noin 25 minuuttia tai kunnes fileet ovat läpikypsiä ja niiden pinta on saanut kauniin paistovärin.
  7. Fileiden kypsyessä valmista salviavoi. Nypi salviasta lehdet. Heitä rangat pois. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää salvialehdet. Kuumenna lehtiä miedolla lämmöllä, kunnes lehdet ovat rapeita, mutta eivät pala tai ruskistu liikaa.
  8. Kokoa annokset. Nosta lautaselle broilerifileetä ja balsamicotomaatteja. Valuta salviavoita broilerifileiden päälle.

Kommentit (8)

Vierailija

Ihan loistava ja superhelppo, hyvää pastan kera. Tomaatit erityisesti mahtavia!

Kiva uusi vinkki, kiitos

Tästäpä saa helposti myös gluteenittoman, kun käyttää gluteenittomia korppujauhoja ja vaihtaa vehnäjauhot gluteenittomiin vaaleisiin jauhoihin.

Tuota pitääkin tehdä, kun ilmat viilenevät ja voi taas uunia käyttää. Toki tuo onnistuisi grillissäkin.

Ja niille, jotka eivät parmesaanista tykkää tai joiden mielestä se on liian kallista, niin kotimainen Valion emmentalraaste, se ihan hienojakoinen, on vallan oiva korvike, on mielestäni jopa parempi.

Ja jos joku ei tykkää salviasta ( joka kuumalla ilmalla viilentää ja auttaa hikoiluun), niin salvian tilalla voi käyttää vaikka persiljaa.

Vierailija

Kysymys: poistetaanko tomaatteja todella 45+25 minuuttia uunissa?

Mitäh?

Kieltämättä eriksoisen pitkä paistoaika pikkuisille kirsikkatomaateille? Uuniperunatkin valmistuu nopeammin?!

Vierailija

Varmasti hyvää mutta parmesaanissa on rasvaa ja suolaa ihan älyttömästi, vehnäjauhoakaan en tykkäisi käyttää. Samoin huomioin tuon tomaattien uunissaolo ajan, todellako?

Chillix

"Varmasti hyvää mutta parmesaanissa on rasvaa ja suolaa ihan älyttömästi, vehnäjauhoakaan en tykkäisi käyttää."

Ehkä sitten ei kannata tehdä tätä ruokaa.

T01v01lmar1
Seuraa 
Liittynyt22.10.2016

Tällä ohjeella tuo ei taida onnistua, ainakaan kiertoilmauunissa. Kana kuivuu, tomaatit hajoaa. Myös balsamicon ja öljyn suhde lienee väärin, ehkä kannattaa kokeilla päinvastoin? Näin tulee kovin etikkaista.

Vierailija

Kokeilin orjallisesti ohjeen mukaan, ja parinkymmenen minuutin jälkeen peli oli jo selvä, kannattaa laittaa tomaatit ja kanat yhtä aikaa uuniin ja se maks.25 minsaa koko hoidolle aikaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Suppiksista ja lehtikaalista saa pannulla paistamalla täydellisen salaatin, joka sopii lisukkeeksi niin lihalle, kalalle kuin syksyisille kasvisruoillekin. Valmista tulee vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin suppilovahvero-lehtikaalisalaatti

Ainekset

4
dl
suppilovahveroita
5
dl
lehtikaalia pieneksi revittynä
1
salottisipuli
1
dl
hassel- tai pekaanipähkinöitä
1
rkl
voita
KASTIKE
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
dijoninsinappia
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa sienet tarvittaessa suupaloiksi. Poista lehtikaalista lehtiruodit ja revi lehdet suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Paahda pähkinät kuumalla, kuivalla pannulla. Siirrä leikkuulaudalle. Rouhi ne.

  3. Paista sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää sipuli ja voi. Paista sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää lehtikaali ja paista sekoitellen, kunnes kaali hieman pehmenee.

  4. Yhdistä kastikkeen ainekset ja lisää pannulle. Sekoita hyvin. Viimeistele pähkinöillä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sokeriton ranskalainen sinappi antaa juuri sopivasti ytyä broilerin makuun. Yhdistä rapeapintaiseksi paistettu broileri sobanuudeleiden ja kasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri ja sobanuudelit

Ainekset

600
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
dl
dijoninsinappia
1
iso kananmuna
2
dl
pankojauhoja
öljyä paistamiseen
(chiliä)
Nuudelit
200
g
sobanuudeleita
1
ps (250 g)
varsiparsakaaleja
2
rkl
öljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
ripaus
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja ripottele suola pinnoille. Laita sinappi syvälle lautaselle, riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita pankojauhot toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele paistileikkeet yksi kerrallaan ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

  2. Kuumenna kunnon loraus öljyä laakealla pannulla. Paista paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa varsiparsakaalit pitkittäin halki ja laita ne kypsymään nuudelien kanssa samaan kattilaan viimeiseksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja varsiparsakaalit, ja laita ne takaisin kattilaan. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Kaada seos kattilaan ja kääntele niin, että nuudelit ja varsiparsakaalit maustuvat tasaisesti.

  4. Jaa nuudelit lautasille ja nosta broilerin paistileikkeet päälle. Viipaloi halutessasi chiliä päälle.