Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 368 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Suosittu uunifetapasta inspiroi kokeilemaan suolaisen fetan ja makean varhaisperunan yhdistelmää. Nämä kaksi toimivat mainiosti yhdessä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-perunapelti

Ainekset

600-700
g
pieniä varhaisperunoita
2
nippua (500g)
vihreää parsaa
1
nippu
retiisejä
4
paksua viipaletta maalaisleipää
1
pkt (200g)
fetajuustoa palana
MAUSTEÖLJY
2
valkosipulinkynttä
3
timjaminoksaa
2
rkl
rypsiöljyä
1/2
tl
suolaa
KASTIKE
1
salottisipuli
1/2
dl
oliiviöljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Valmista mausteöljy. Kuori ja hienonna valkosipulit pieneen kulhoon. Sekoita timjamin lehdet, öljy ja suola valkosipulin kanssa.
  3. Pese ja puolita perunat. Jos perunat ovat isoja, paloittele ne useampaan osaan. Levitä perunat pellille ja kaada osa mausteöljystä päälle. Nosta uuniin paahtumaan 10 minuutiksi. Valmistele sillä aikaa muut kasvikset.
  4. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Pese retiisit ja poista naatit. Revi maalaisleipä suupaloiksi. Ryhmittele parsat, retiisit ja leipäpalat pellille perunoiden lomaan. Mausta loputkin kasvikset ja leipäpalat valkosipuli-timjamiöljyllä. Lisää feta pellille kokonaisena. Kypsennä peltiä uunissa 15 minuuttia.
  5. Tee kastike. Kuori ja hienonna salottisipuli. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa. Lusikoi kastike kuumille kasviksille, mutta jätä leipä ja feta ilman kastiketta. Nauti heti dippaamalla leipää ja kasviksia pehmeässä fetassa.

Kommentit (10)

INEZ

Siis... syödäänkö suoraan pelliltä?

Vierailija

Kenen perunat kypsyvät uunissa 15 minuutissa?

Vierailija

"Kypsennä peltiä uunissa 15 minuuttia."
Kypsyvätkö perunatkin tuossa ajassa? (200 astetta, 15 min)

Bettan

Samaa mietin, että peruna ei kypsy vartissa. Ehkä ensin perunat yksin uuniin ...

Vierailija

Ei taida olla kuin feta valmista tuossa ajassa, varsinkin jos tuo pelti on noin täyteen ahdettu kaikkea.

T

Samaa mieltä. Noita perunoita ei varmasti vartissa valmiiksi saa ihan noin, ellei keitä niitä ensin (tai myös aiemman päivän keitetyt perunat menevät mainiosti).

Margarita

Tuossa vieressä näkyvässä Sopan Rataouillekasvisohjeessakin tarvitaan 25 minuutin kypsennys, vaikka perunaa ei ole mukana.

Vierailija

Ei toimi resepti. Perunat pitäisi esikeittää ja retiisit puolittaa.

Vierailija

Otti puoli tuntia, että perunat kypsyivät ja lohkoin ne neljään kuuteen osaan. Retiisit puolitin myös. Ehkä jollain miniversioilla tuo reseptin ilmoittama aika toimisi...

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Reseptissä on mainittu perunoiden koko (pieniä uusia pottuja, jotka puolitetaan). Isot perunat kannattaa leikata pieniksi paloiksi, että kypsyvät muiden ainesten kanssa. Ja voi olla hyvä laittaa silti perunat uuniin ennen muita kasviksia, jotta ehtivät varmasti kypsyä. Teen nämä korjaukset reseptiin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Itse tehty linssi-pastaseos on retkiruokaa parhaimmillaan. Kuiva-aineet kipataan kattilaan ja lisätään vain vesi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-linssipasta

Ainekset

2
dl
punaisia kuivattuja linssejä (halkaistuja)
200
g
kierrepastaa
1
dl
kuivattuja tomaatteja
1
dl
kuivattuja sieniä
1
dl
tomaattijauhetta
2
tl
kuivattuja yrttejä
1
tl
chilijauhetta
tl
suolaa
1
tl
sokeria
LISÄKSI
1,2
l
vettä

Työvaiheet

  1. Kokoa kaikki ainekset pussiin kotona.

  2. Laita vesi kattilaan ja kaada pussin sisältö joukkoon.

  3. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä samalla sekoitellen 15–20 minuuttia, kunnes linssit ovat kypsiä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Rapean retkisalaatin salaisuus on yksinkertainen: marinoitavat ainekset rasiaan jo valmiiksi kotona ja rapeat vasta kohteessa. Hyvästi nuhjaantuneet salaatinlehdet!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Papu-fetasalaatti

Ainekset

1
tl
karkeaa dijoninsinappia
½
tl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
2
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
balsamiviinietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
punasipuli
1
pieni kesäkurpitsa
1
prk (230 g)
kypsiä valkoisia papuja
200
g
kirsikkatomaatteja
150
g
fetajuustoa
1
ps
jääsalaattia
1
dl
siemeniä ja suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita sinapit ja mausteet ison kannellisen rasian pohjalle. Vatkaa vispilällä joukkoon etikat ja öljy. Kuori, halkaise ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Siivuta kesä- kurpitsa juustohöylällä. Valuta pavut. Sekoita sipulit, kesäkurpitsa ja pavut kastikkeeseen ja sulje rasia tiiviisti.

  2. Huuhtele kirsikkatomaatit ja pakkaa ne omaan rasiaansa.

  3. Retkikohteessa puolita kirsikkatomaatit, murusta feta ja revi salaatti. Sekoita ne salaattipohjan joukkoon ja viimeistele siemenillä ja suolapähkinöillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Grillissä paahtunut sokeri tekee valmisdonitseista ihanan kakkumaisia ja rapeita. Eksoottista vivahdetta saat käyttämällä thaibasilikaa hillon joukossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut donitsit

Ainekset

8
kaupan valmista sokeri- kuorrutettua donitsia
1
dl
vadelmahilloa
2
rkl
hienonnettua (thai)basilikaa
LISÄKSI
tuoreita vadelmia, kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Halkaise donitsit. Paista niille raidat kuumassa grillissä.

  2. Sekoita vadelmahillo ja hienonnettu (thai)basilika, sivele donitsien halkaisupinnoille. Täytä kermavaahdolla ja tuoreilla vadelmilla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuhan paikalle voi paistaa myös ahvenfileitä, jos on niin onnekas, että saa ahvenia mökkilaiturin nokasta. Jalapenot antavat särmää kurkkusalaatissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuhabriossit

Ainekset

700
g
kuhafileetä
1
tl
suolaa
½
dl
maissitärkkelysjauhoja
½
dl
vehnäjauhoja
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
1
tl
sipulijauhetta
½
tl
cayennenpippuria
PAISTAMISEEN
öljyä
LISÄKSI
4
briossisämpylää
5
dl
salaatti- tai versoseosta
KURKKUSALAATTI
1
pieni kurkku tai 2 avomaankurkkua
1
pieni punasipuli
2–3
vihreää jalapenoa
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
1
tl
sokeria
KASTIKE
1
dl
kermaviiliä
½
dl
majoneesia
1
rkl
kapriksia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Viipaloi kurkut juustohöylällä. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna jalapenot. Pese sitruuna, raasta kuori kalaa varten ja purista mehu tiiviskantiseen astiaan. Laita kurkkusalaatin ainekset astiaan, sulje kansi ja hölskytä noin 15 sekuntia.

  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

  3. Poista kuhafileestä ruodot ja leikkaa filee annospaloiksi. Mausta kalapalat suolalla. Sekoita jauhot, sitruunankuoriraaste ja mausteet. Pyörittele kalapalat jauhoseoksessa ja paista kypsiksi öljyssä pannulla, 2–3 minuuttia per puoli. Halkaise ja lämmitä briossit uunissa tai pannulla.

  4. Lusikoi kastiketta briossin sisäpinnoille. Kasaa pohjan päälle salaattiseosta, kuhaa ja kurkkusalaattia. Nosta kansi paikoilleen.

Kommentit (0)