Suosittu uunifetapasta inspiroi kokeilemaan suolaisen fetan ja makean varhaisperunan yhdistelmää. Nämä kaksi toimivat mainiosti yhdessä!
Uunifeta-perunapelti
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Valmista mausteöljy. Kuori ja hienonna valkosipulit pieneen kulhoon. Sekoita timjamin lehdet, öljy ja suola valkosipulin kanssa.
- Pese ja puolita perunat. Jos perunat ovat isoja, paloittele ne useampaan osaan. Levitä perunat pellille ja kaada osa mausteöljystä päälle. Nosta uuniin paahtumaan 10 minuutiksi. Valmistele sillä aikaa muut kasvikset.
- Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Pese retiisit ja poista naatit. Revi maalaisleipä suupaloiksi. Ryhmittele parsat, retiisit ja leipäpalat pellille perunoiden lomaan. Mausta loputkin kasvikset ja leipäpalat valkosipuli-timjamiöljyllä. Lisää feta pellille kokonaisena. Kypsennä peltiä uunissa 15 minuuttia.
- Tee kastike. Kuori ja hienonna salottisipuli. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa. Lusikoi kastike kuumille kasviksille, mutta jätä leipä ja feta ilman kastiketta. Nauti heti dippaamalla leipää ja kasviksia pehmeässä fetassa.
Siis... syödäänkö suoraan pelliltä?
Kenen perunat kypsyvät uunissa 15 minuutissa?
"Kypsennä peltiä uunissa 15 minuuttia."
Kypsyvätkö perunatkin tuossa ajassa? (200 astetta, 15 min)
Samaa mietin, että peruna ei kypsy vartissa. Ehkä ensin perunat yksin uuniin ...
Ei taida olla kuin feta valmista tuossa ajassa, varsinkin jos tuo pelti on noin täyteen ahdettu kaikkea.
Samaa mieltä. Noita perunoita ei varmasti vartissa valmiiksi saa ihan noin, ellei keitä niitä ensin (tai myös aiemman päivän keitetyt perunat menevät mainiosti).
Tuossa vieressä näkyvässä Sopan Rataouillekasvisohjeessakin tarvitaan 25 minuutin kypsennys, vaikka perunaa ei ole mukana.
Ei toimi resepti. Perunat pitäisi esikeittää ja retiisit puolittaa.
Otti puoli tuntia, että perunat kypsyivät ja lohkoin ne neljään kuuteen osaan. Retiisit puolitin myös. Ehkä jollain miniversioilla tuo reseptin ilmoittama aika toimisi...
Kiitos kommenteista! Reseptissä on mainittu perunoiden koko (pieniä uusia pottuja, jotka puolitetaan). Isot perunat kannattaa leikata pieniksi paloiksi, että kypsyvät muiden ainesten kanssa. Ja voi olla hyvä laittaa silti perunat uuniin ennen muita kasviksia, jotta ehtivät varmasti kypsyä. Teen nämä korjaukset reseptiin!