Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2225 reseptiä.
Linkitetty 320 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Suosittu uunifetapasta inspiroi kokeilemaan suolaisen fetan ja makean varhaisperunan yhdistelmää. Nämä kaksi toimivat mainiosti yhdessä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-perunapelti

Ainekset

600-700
g
pieniä varhaisperunoita
2
nippua (500g)
vihreää parsaa
1
nippu
retiisejä
4
paksua viipaletta maalaisleipää
1
pkt (200g)
fetajuustoa palana
MAUSTEÖLJY
2
valkosipulinkynttä
3
timjaminoksaa
2
rkl
rypsiöljyä
1/2
tl
suolaa
KASTIKE
1
salottisipuli
1/2
dl
oliiviöljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Valmista mausteöljy. Kuori ja hienonna valkosipulit pieneen kulhoon. Sekoita timjamin lehdet, öljy ja suola valkosipulin kanssa.
  3. Pese ja puolita perunat. Jos perunat ovat isoja, paloittele ne useampaan osaan. Levitä perunat pellille ja kaada osa mausteöljystä päälle. Nosta uuniin paahtumaan 10 minuutiksi. Valmistele sillä aikaa muut kasvikset.
  4. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Pese retiisit ja poista naatit. Revi maalaisleipä suupaloiksi. Ryhmittele parsat, retiisit ja leipäpalat pellille perunoiden lomaan. Mausta loputkin kasvikset ja leipäpalat valkosipuli-timjamiöljyllä. Lisää feta pellille kokonaisena. Kypsennä peltiä uunissa 15 minuuttia.
  5. Tee kastike. Kuori ja hienonna salottisipuli. Sekoita kaikki kastikkeen aineet kulhossa. Lusikoi kastike kuumille kasviksille, mutta jätä leipä ja feta ilman kastiketta. Nauti heti dippaamalla leipää ja kasviksia pehmeässä fetassa.

Kommentit (10)

INEZ

Siis... syödäänkö suoraan pelliltä?

Vierailija

Kenen perunat kypsyvät uunissa 15 minuutissa?

Vierailija

"Kypsennä peltiä uunissa 15 minuuttia."
Kypsyvätkö perunatkin tuossa ajassa? (200 astetta, 15 min)

Bettan

Samaa mietin, että peruna ei kypsy vartissa. Ehkä ensin perunat yksin uuniin ...

Vierailija

Ei taida olla kuin feta valmista tuossa ajassa, varsinkin jos tuo pelti on noin täyteen ahdettu kaikkea.

T

Samaa mieltä. Noita perunoita ei varmasti vartissa valmiiksi saa ihan noin, ellei keitä niitä ensin (tai myös aiemman päivän keitetyt perunat menevät mainiosti).

Margarita

Tuossa vieressä näkyvässä Sopan Rataouillekasvisohjeessakin tarvitaan 25 minuutin kypsennys, vaikka perunaa ei ole mukana.

Vierailija

Ei toimi resepti. Perunat pitäisi esikeittää ja retiisit puolittaa.

Vierailija

Otti puoli tuntia, että perunat kypsyivät ja lohkoin ne neljään kuuteen osaan. Retiisit puolitin myös. Ehkä jollain miniversioilla tuo reseptin ilmoittama aika toimisi...

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista! Reseptissä on mainittu perunoiden koko (pieniä uusia pottuja, jotka puolitetaan). Isot perunat kannattaa leikata pieniksi paloiksi, että kypsyvät muiden ainesten kanssa. Ja voi olla hyvä laittaa silti perunat uuniin ennen muita kasviksia, jotta ehtivät varmasti kypsyä. Teen nämä korjaukset reseptiin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2225 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Munakas on loistava nälän taltuttaja. Se valmistuu nopeasti ja täytteeksi voi laittaa mitä jääkaapissa kulloinkin on, esimerkiksi rapeaa varsiparsakaalia ja kermaista ricottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Broccolinimunakas

Ainekset

1
ps (150 g)
broccolinia eli varsiparsakaalia
1
pieni valkosipulinkynsi
1
punainen chili
1
rkl
öljyä
6
kananmunaa
1
rkl
maitoa
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
voita
½
rs (à 250 g)
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele broccolinit ja siisti kannat. Halkaise isoimmat. Kuori ja viipaloi valkosipuli, viipaloi chili ja poista siemenet halutessasi.

  2. Kuumenna öljy pannussa ja paista broccolineja kovalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja chili. Paista vielä noin minuutti (varo polttamasta valkosipulia) ja siirrä broccolinit lautaselle odottamaan.

  3. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Sekoita maito, suola ja pippuri joukkoon.

  4. Pyyhi pannu ja sulata siinä puolet voista. Pienennä lämpöä. Kaada puolet munakasseoksesta pannuun ja työntele sitä reunoilta kohti keskustaa, kunnes seos alkaa hyytyä.

  5. Asettele puolet broccolineista hyytyneen munakkaan pinnalle ja lisää ricotta nokareina. Valuta munakas lautaselle ja paista toinen munakas samoin. Tarjoa heti.

Vinkki! Tee isommassa pannussa yksi jaettava munakas.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 89 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Tofusta irtoava marinadi antaa keiton liemeen ihanaa makua. Voit käyttää tofun sijaan broileri- tai kirjolohisuikaleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nuudeli-tofukeitto

Ainekset

2
porkkanaa
5
dl
vettä
1
rkl
riisiviinietikkaa
2
ps
misokeittoaineksia (esim. Blue Dragon)
150
g
täysjyvänuudeleita
200
g
marinoitua tofua (esim. Sweet Ginger Garlic/Eko Tofu)
kolmannes
kurkkua
4
dl
salaattipinaattia
1
kevätsipuli
(suolaa)
Lisäksi
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Viipaloi myös kurkku ja hienonna kevätsipuli.

  2. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon, etikka, misokeittoainekset ja porkkanaviipaleet. Keitä noin 5 minuuttia.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi kiehuvassa vedessä erillisessä kattilassa.

  4. Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista kuutiot tilkassa öljyä kauniin ruskeiksi

  5. Annostele nuudelit ja tofu keittolautasille. Kaada kuuma misoliemi sekä porkkanat päälle. Viimeistele annokset kurkkuviipaleilla, pinaatilla ja kevätsipulilla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1152 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Uunissa pehmeäksi paahdettu feta maistuu pastan joukossa, paahdettujen kasvisten kanssa ja sellaisenaan eri ruokien lisukkeena. Älä unohda hunajatilkkaa, se lepyttää fetan kirpeää suolaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu uunifeta

Ainekset

200
g
fetaa
Marinadi
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1
tl
korianterin siemeniä murskattuna
1
punainen chili
1
(luomu)sitruunan kuoriraaste

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita feta uunivuokaan.

  2. Sekoita keskenään öljy, hunaja ja korianterinsiemenet. Hienonna joukkoon chili. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista sen mehu sekaan. Kaada marinadi fetan päälle. Paahda noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Tomaattikeitto on terveellistä ja sitäkin herkullisempaa ruokaa! Tässä tomaattikeitossa maistuu hieman myös porkkana ja paprika, jotka mukavasti pyöristävät tomaatin makua.👌🏻

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paahtaminen 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto

Ainekset

1
kg
kypsiä tomaatteja
1/2
kpl
paprika (punainen tai keltainen
2
kpl
porkkanoita
1
kpl
kesäsipuli
4-5
kpl
valkosipulin kynttä
1
tl
suolaa myllystä
1
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
4
dl
kasvislientä
2
tl
sokeria
2
rkl
tuoreita yrttejä
10
tippaa
tabascoa

Työvaiheet

Säädä uuni 220-asteeseen.
Halkaise tomaatit, suikaloi paprika ja viipaloi porkkanat. Lohko sipuli ja kuori valkosipulinkynnet.
Siirrä kasvikset leivinpaperin päälle pellille, rouhi niiden päälle suolaa ja mustapippuria ja pirskottele oliiviöljyä.
Paahda uunissa 25 minuuttia.

Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää joukkoon sokeri, yrtit, tabasco ja paahdetut kasvikset.
Anna keiton kiehua muutaman minuutin ajan ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
Tarjoile vaikkapa uunituoreen focaccian kera.😍

Kommentit (0)