Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 230 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Satu Kemppainen

Lempeän tulinen mango-jugurttikastike valmistuu viidessä minuutissa ja on älyttömän helppo herkkudippi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
5 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Mango-jogurttikastike

Ainekset

2
dl
maustamatonta jogurttia
1
dl
mangochutneyta
1
limetin mehu
1/2
ruukku
korianteria
½-1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Yhdistä kulhossa jogurtti ja chutney. Purista joukkoon limetin mehu ja lisää hienonnetut korianterit. Sekoita ja lisää suolaa maun mukaan.

Kommentit (12)

Vierailija

Varmaan ihan hyvää, mutta joka reseptin kohdalla saa lähteä kauppaan, kun jotain kaukaa tuotua "mango-chutneytä" jotain ihmeellistä erikoisöljyä (nekin kaukaa rahdattua merten takaa) puuttuu....

jwi

"Varmaan ihan hyvää, mutta joka reseptin kohdalla saa lähteä kauppaan, kun jotain kaukaa tuotua "mango-chutneytä" jotain ihmeellistä erikoisöljyä (nekin kaukaa rahdattua merten takaa) puuttuu...."

Pitäähän sitä kauppaan joka tapauksessa mennä kun ruokaa laittaa. Tuo on vain kastike. Pitää kuitenkin ostaa sitä, jota tuon kastikkeen kanssa syödään.

Vierailija

Kaikkia aineksia löytyy valmiiksi kaapista, joten varmaan pakko kokeilla! Kukkakaaltakin on, joten voi dipata 👌

Vierailija

Mitä korianterin tilalle, kun se ei vaan uppoa?

Vierailija

"Mitä korianterin tilalle, kun se ei vaan uppoa?"

Niinpä, korianteri maistuu suussa saippualta, niin eipä kovin houkutteleva ole tämä jokapaikan soossi kuitenkaan.

Vierailija

Otsikossa lukee "tulinen". Jäin miettimään, että puuttuuko ohjeesta olennaisesti jokin ainesosa, koska jugurtista, limestä, mangosta ja korianterista en saa kyllä mitään tulista. Vai onko mangoshutney jotain valmista kastiketta, jota en täällä ulkomaille ole sattunut näkemään?

SarzzaParzza

Korianterin tilalle voi laittaa esim. persiljaa. Tai basilikaa. Tai ruohosipulia. Tai yrttisekoitusta, jossa edellämainituista mieluisimmat ja timjamia ja rosmariinia, jos tykkää rosmariinin vahvasta mausta.

Laminaattilattia on suosittu s...

Missä tuo mangochutneyn resepti on?

Vierailija

Mistä tulisuus tulee? Saako lisätä chiliä?

Vierailija

Mangochutney sisältää chiliä.

Vierailija

Mitä limen tilalle voi laittaa, kun on allerginen sitrushedelmille?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Vastaus sitrusallergiakysymykseen: kastike toimii mainiosti myös ilman limettiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1122 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Labneh on libanonilainen, valutettu jugurttilevite. Pitkään jääkaapissa valutettu jugurtti kiinteytyy tuorejuustomaiseksi. Tarjoile labneh levitteenä, alkuruokana tai lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Libanonilainen labneh-jugurttijuusto

Ainekset

5
dl
paksua maustamatonta turkkilaista jogurttia
1
pieni valkosipulinkynsi
1
dl
minttua
1
dl
basilikaa
½
tl
suolaa
LISÄKSI
1
nippu (150 g)
retiisejä
1
granaattiomena
1
dl
pistaaseja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Aloita labnehin teko edellisenä päivänä. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna mintunlehdet
  2. Sekoita jugurtin joukkoon suola, valkosipuli ja yrtit.
  3. Kaada seos harsokankaalla vuorattuun siivilään ja nosta siivilä kulhon päälle jääkaappiin valumaan. Labneh-juusto on valmista seuraavana päivänä, mutta sen voi antaa valua kaksikin päivää, jolloin massasta tulee tiiviimpi.
  4. Laita juusto tarjoilulautaselle ja tarjoile rapeiden retiisien kanssa. Koristele granaattiomenan siemenillä, pistaasipähkinöillä ja lorauta päälle hyvää oliiviöljyä.

Vinkki: Granaattiomenan siemeniä saa myös pakasteena.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Upota possu kunnolla valkosipuliseen ja chiliseen marinadiin ennen grillaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Soijamarinadi lihalle

Ainekset

600
g
possunlihaa (esim. kassleria)
MARINADI
1
dl
soijakastiketta
1
rkl
sinappia
1
tl
paprikajauhetta
1
chilipalko
1
pieni punasipuli
4
valkosipulinkynttä

Työvaiheet

  1. Sekoita soijakastike, sinappi ja paprikajauhe yhteen.

  2. Viipaloi chili. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää chili ja sipulit marinadiin.

  3. Leikkaa kassleri 1½ cm:n pihveiksi. Levitä lihat laakeaan vuokaan ja lisää marinadi päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään. Anna lihojen marinoitua vähintään 2 tuntia.

  4. Grillaa pihvit kypsiksi, noin 10 minuuttia molemmin puolin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Teriyakilohta grillistä! Tässä marinadissa tuore inkivääri antaa mukavasti potkua ja seesamiöljy ihanan paahteisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-marinadi kalalle

Ainekset

600
g
lohifileetä
MARINADI
¾
dl
teriyaki-kastiketta
2
rkl
sitruunamehua
1
rkl
seesamiöljyä
1
tl
(fariini)sokeria
3
rkl
inkivääriä hienonnettuna
3
rkl
thaibasilikaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Sekoita teriyaki-kastike, sitruunamehu, seesamiöljy ja sokeri yhteen.

  2. Kuori ja hienonna inkivääri. Hienonna thaibasilika ja lisää se inkiväärin kanssa marinadiin.

  3. Leikkaa lohifilee annospaloiksi. Levitä lohipalat laakeaan vuokaan ja kaada marinadi päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään. Marinoi kalapaloja vähintään 2 tuntia.

  4. Kypsennä lohipalat grillissä, 4 minuuttia molemmilta puolilta.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Limettiä, juustokuminaa, kardemummaa, kurkumaa, korianteria... Tämä raikkaan mausteinen marinadi sopii broilerille täydellisesti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Limettimarinadi broilerille

Ainekset

600
g
broileria, esimerkiksi paistipaloja
MARINADI
1
limetti
½
dl
rypsiöljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
kardemummaa
½
tl
kurkumaa
½
dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
suolaa myllystä

Työvaiheet

  1. Purista limetistä mehu. Lisää öljy, juustokumina, kardemumma ja kurkuma.

  2. Hienonna korianteri joukkoon.

  3. Levitä broileripalat laakeaan vuokaan ja kaada marinadi päälle. Peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään. Marinoi broilereita vähintään 2 tuntia.

  4. Kypsennä broilerit grillissä, 10 minuuttia molemmin puolin, tai 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Mausta suolalla kypsennyksen jälkeen.