Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 232 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Satu Kemppainen

Lempeän tulinen mango-jugurttikastike valmistuu viidessä minuutissa ja on älyttömän helppo herkkudippi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
5 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Mango-jogurttikastike

Ainekset

2
dl
maustamatonta jogurttia
1
dl
mangochutneyta
1
limetin mehu
1/2
ruukku
korianteria
½-1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Yhdistä kulhossa jogurtti ja chutney. Purista joukkoon limetin mehu ja lisää hienonnetut korianterit. Sekoita ja lisää suolaa maun mukaan.

Kommentit (12)

Vierailija

Varmaan ihan hyvää, mutta joka reseptin kohdalla saa lähteä kauppaan, kun jotain kaukaa tuotua "mango-chutneytä" jotain ihmeellistä erikoisöljyä (nekin kaukaa rahdattua merten takaa) puuttuu....

jwi

"Varmaan ihan hyvää, mutta joka reseptin kohdalla saa lähteä kauppaan, kun jotain kaukaa tuotua "mango-chutneytä" jotain ihmeellistä erikoisöljyä (nekin kaukaa rahdattua merten takaa) puuttuu...."

Pitäähän sitä kauppaan joka tapauksessa mennä kun ruokaa laittaa. Tuo on vain kastike. Pitää kuitenkin ostaa sitä, jota tuon kastikkeen kanssa syödään.

Vierailija

Kaikkia aineksia löytyy valmiiksi kaapista, joten varmaan pakko kokeilla! Kukkakaaltakin on, joten voi dipata 👌

Vierailija

Mitä korianterin tilalle, kun se ei vaan uppoa?

Vierailija

"Mitä korianterin tilalle, kun se ei vaan uppoa?"

Niinpä, korianteri maistuu suussa saippualta, niin eipä kovin houkutteleva ole tämä jokapaikan soossi kuitenkaan.

Vierailija

Otsikossa lukee "tulinen". Jäin miettimään, että puuttuuko ohjeesta olennaisesti jokin ainesosa, koska jugurtista, limestä, mangosta ja korianterista en saa kyllä mitään tulista. Vai onko mangoshutney jotain valmista kastiketta, jota en täällä ulkomaille ole sattunut näkemään?

SarzzaParzza

Korianterin tilalle voi laittaa esim. persiljaa. Tai basilikaa. Tai ruohosipulia. Tai yrttisekoitusta, jossa edellämainituista mieluisimmat ja timjamia ja rosmariinia, jos tykkää rosmariinin vahvasta mausta.

Laminaattilattia on suosittu s...

Missä tuo mangochutneyn resepti on?

Vierailija

Mistä tulisuus tulee? Saako lisätä chiliä?

Vierailija

Mangochutney sisältää chiliä.

Vierailija

Mitä limen tilalle voi laittaa, kun on allerginen sitrushedelmille?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Vastaus sitrusallergiakysymykseen: kastike toimii mainiosti myös ilman limettiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1161 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Itse tehty luumu-teriyakikastike on uusi luottosoosisi. Majoneesin kanssa se pehmenee dipiksi, joka sopii täydellisesti yhteen lihapullien kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Japanilaiset lihapullat ja luumu-teriyakimajoneesi

Ainekset

400
g
sika-nautajauhelihaa
2
kevätsipulinvartta
2
valkosipulinkynttä
dl
pankojauhoja
1
kananmuna
1
rkl
soijakastiketta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Luumu-teriyakikastike
2
dl
(vähäsuolaista) soijakastiketta
1
dl
vettä
½
dl
miriniä
1
dl
ruokosokeria
2
rkl
hunajaa
12
kuivattua kivetöntä luumua
1
tl
raastettua inkivääriä
Luumu-teriyakimajoneesi
1
dl
luumu-teriyakikastiketta
1
dl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Tee ensiksi luumu-teriyakikastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Siirrä levyltä ja anna jäähtyä. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa keskenään. Siirrä jääkaappiin.

  2. Tee lihapullat. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hienonna kevätsipulin varret, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele kostutetuin sormin pieniksi pulliksi leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä noin 20 minuuttia.

  3. Sekoita keskenään luumu-teriyakimajoneesin ainekset. Tarjoa lihapullat sen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1161 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kanavartaat lennättävät makunystyrät Japaniin, kun maustat vartaat tuoreella chilillä ja inkiväärillä ja tarjoat ne limettimajoneesin kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
45 min + marinoituminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kana-yakitorivartaat

Ainekset

600
g
broilerin paistinleikkeitä
8
varrastikkua
Marinadi
2
tuoretta chiliä
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
4
rkl
soijakastiketta
4
rkl
miriniä
2
rkl
sakea
5
tl
ruokosokeria
Limettimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
limetin kuori
½
limetin mehu
pieni ripaus valkopippuria

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Poista chileistä siemenet ja hienonna palot. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta kattilassa kastikkeen ainekset. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa broileri 2 cm:n paloiksi. Siirrä marinadista ⅓ sivuun ja sekoita loput broileripalojen joukkoon. Marinoi 2 tuntia.
  2. Sekoita limettimajoneesin ainekset keskenään.
  3. Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa) vartaat kypsiksi (noin 10 minuuttia). Sivele vartaita ylimääräisellä marinadilla kypsennyksen aikana.
  4. Tarjoa vartaat limettimajoneesin, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1161 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Makeansuolainen paprika-chilichutney sopii kaikkien grillilihojen ja mausteisten makkaroiden kaveriksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 5 dl
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Paprika-chilichutney

Ainekset

5
punaista (mietoa) chiliä
4
punaista paprikaa
1
punasipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
rosmariinin oksa (tai 1 tl kuivattua rosmariinia)
2
laakerinlehteä
1
kanelitanko
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
¾
dl
ruokosokeria
1
dl
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Puolita paprika ja chilit ja poista siemenkodat. Laita leivinpaperin päälle kuoripuoli ylöspäin ja paahda chilejä noin 10 minuuttia ja paprikoita noin 20 minuuttia, kunnes niiden kuoret mustuvat. Laita kuumina muovipussiin jäähtymään.

  2. Kuori ja hienonna sillä aikaa punasipuli. Hienonna rosmariini.

  3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli, rosmariini, laakerinlehdet, kanelitanko ja mausteet ja paista hyvin miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

  4. Vedä paprikoiden ja chilien kuoret irti, kun ne ovat jäähtyneet sen verran, että pystyt käsittelemään niitä sormin. Soseuta sauvasekoittimella tai hienonna veitsellä hyvin pieneksi.

  5. Poista chutneystä kanelitanko ja laakerinlehdet ja lisää paprika, chilit, sokeri ja balsamiviinietikka. Keitä, kunnes neste haihtuu ja hillo hieman paksuuntuu.

  6. Säilö puhtaaseen purkkiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1161 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuhdisti korianteria! Tämä kermainen, meheväksi haudutettu broileri on korianterinrakastajan unelma. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi tai nuudelit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Korianteri-kermakastike broilerille

Ainekset

1
pkt (550 g)
broilerin rintafileitä
2
ruukkua (noin 2 dl)
korianteria
1
valkosipulinkynsi
20
g
tuoretta inkivääriä
2
kevätsipulinvartta
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
limetin mehu ja kuori
4
dl
kermaa
1
dl
vettä
1
rkl
hunajaa
2
rkl
öljyä
tl
suolaa)
1
kanaliemikuutio

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise broilerinfileet talouspaperilla kuiviksi.
  2. Hienonna korianteri, valkosipuli ja inkivääri. Hienonna sipulinvarret ja pilko herneet. Raasta limetin mehu kulhoon ja purista joukkoon mehu.
  3. Laita korianteri, valkosipuli ja inkivääri sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma, vesi ja hunaja, soseuta tasaiseksi.
  4. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja ruskista fileitä molemmin puolin 5 minuuttia. Mausta suolalla. Kaada korianterikerma broilerin joukkoon pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Murenna joukkoon liemikuutio ja hauduta kastiketta kannen alla 10 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi kastikkeeseen sipulinvarret ja herneet. Mausta limetin kuoriraasteella ja mehulla.

Kommentit (0)