Me Naiset on lisännyt 1306 reseptiä.
Linkitetty 216 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Syksyn ihanin salaatti valmistuu mahdollisimman vaivattomasti. Tarvitset vain uunin, hiukan aikaa ja se on siinä! Vatkattu fetakastike viimeistelee annoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettuja juureksia, pähkinää ja vatkattu fetakastike

Ainekset

2-3
(300g)
kelta- tai raitajuurta
2-4
(200g)
naurista
2
valkosipulinkynttä
2
dl
hasselpähkinöitä
1/2
dl
tuoretta timjamia
2
rkl
öliiviöljyä
1
tl
juustokuminaa
1/2
tl
cayennepippuria
1/2
tl
suolaa
ripaus
kanelia
LISÄKSI
1
ruukku
herneenversoja
1
ruukku
rucolaa
VATKATTU FETAKASTIKE
1
pkt (200g)
fetaa
1
dl
maitoa
1
pkt (200g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
chili
1
sitruunan kuori
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi juurekset ja nauriit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kulhossa juurekset, pähkinät, tuore timjami, öljy ja mausteet. Sekoita hyvin ja levitä tasaisesti uunipellille. Paahda 225 asteessa 20 minuuttia. Sekoita välillä.
  2. Tee sillä aikaa fetakastike. Murenna feta sauvasekoittimen kulhoon, lisää maito ja soseuta. Vispaa tuorejuusto notkeaksi ja sekoita joukkoon fetaseos. Hienonna chili, raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Sekoita chili, kuoriraaste ja mehu fetaseokseen ja vatkaa seos ilmavaksi. Lisää öljy ja sokeri. 
  3. Sekoita paahdettujen juuresten joukkoon herneenversot ja rucola juuri ennen tarjoilua. Tarjoile paahdetut juurekset fetakastikkeen kera.
  4. Lusikoi fetakastike isolle lautaselle ja kasaa päälle paahdetut juurekset.

Kommentit (1)

Köchin

Ylläolevassa kuvassa on muitakin juureksia kuin ohjeessa ja myös granaattiomenan siemeniä. Sivunmennen sanottuna, nauris on myös juures.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2572 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Tuomas Kolehmainen

Täydellinen kesäpasta! Kun pasta kiehuu, ehdit valmistella mansikat, avokadot, yrtit ja muut makuaineet. Sitten vain sekoitat, kuumennat ja nautit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-avokadopasta

Ainekset

300
g
tagliatellepastaa
dl (150 g)
mansikoita
2
napakan kypsää avokadoa
½–1
dl
pekaanipähkinöitä tai kuorittuja pistaaseja
1
ruukku
basilikaa
1
sitruuna
50
g
tuoretta babypinaattia
3
rkl
juoksevaa hunajaa
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Pastan kiehuessa perkaa ja puolita mansikat. Halkaise avokadot, poista kivet ja irrota hedelmäliha kuorista esimerkiksi ruokalusikalla. Viipaloi avokadot. Rouhi pähkinät tai pistaasit ja hienonna basilikanlehdet. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista sitruunasta 1⁄2 dl mehua pieneen astiaan.

  3. Valuta pasta ja kumoa se takaisin kattilaan. Lisää pinaatti, hunaja, sitruunamehu ja kuoriraaste, suola ja mustapippuri. Kuumenna seosta nostellen, niin että aineet sekoittuvat ja pasta lämpenee.

  4. Sekoita mansikat ja avokado pastaan ja jaa pasta lautasille. Viimeistele annokset pähkinä- tai pistaasirouheella ja basilikalla sekä halutessasi ripauksella sormisuolaa. Nauti heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2572 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Melonilla ja mansikoilla rikastettu tomaatti-mozzarellasalaatti on värikäs ja pippurisen pirteä. Grillissä vesimelonin rapeus vaihtuu mureudeksi ja makeus kääntyy paahteiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Meloni-mansikkacaprese

Ainekset

1
kg
vesimelonia
1
rs (500 g)
mansikoita
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
2
pkt (à 250 g)
mozzarellaa
1
ruukku
basilikaa
½
appelsiini (kuori ja mehu)
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa vesimeloni lohkoiksi ja grillaa lohkoja molemmin puolin 5 minuuttia. Kuutioi grillatut melonit haarukkapaloiksi.

  2. Poista mansikoista kanta ja viipaloi marjat. Puolita tomaatit. Kuivaa juustot talouspaperilla ja murra käsin paloksi. Hienonna basilika.

  3. Raasta appelsiinin kuori isoon kulhoon ja purista mehu joukkoon. Sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon.

  4. Lisää hedelmä- ja tomaattikuutiot, mozzarella ja basilika kastikkeeseen. Tarjoa rapean leivän kanssa tai grilliruuan lisukkeena.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2572 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kesäinen peltiruoka pitää sisällään kaalia, perunagnoccheja ja herneitä. Parmesaanilla ja sitruunankuorella viimeistellyn kaalipellin kaveriksi käy esimerkiksi grillattu possumakkara.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaali-gnocchipelti

Ainekset

½
varhaiskaali
500
g
perunagnoccheja
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
voita
½
dl
vettä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
3
dl
tuoreita tai 200 g pakastehernettä
1/3
purjon vihreää osaa
LISÄKSI
50
g
parmesaania
½
sitruunan kuori
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja levitä suikaleet pellille. Lisää gnocchit, oliiviöljy, voi pieninä nokareina, vesi, suola ja mustapippuri. Sekoita niin, että suola maustaa tasaisesti sekä kaalit että gnocchit. Peitä pelti foliolla ja laita uuniin 15 minuutiksi.

  2. Riivi herneet paloistaan. Pienet, lituskat herneenpalot voit huuhdella ja käyttää sellaisenaan. Suikaloi purjo. Poista folio pellin päältä, lisää herneet ja purjo pellille ja laita pelti ilman foliota uuniin 10 minuutiksi.

  3. Raasta parmesaani. Pese ja raasta sitruunan kuori ja hienonna ruohosipuli. Ripottele parmesaani, sitruunankuori ja ruohosipuli kuuman ruuan pinnalle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2572 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä slaw-tyylisessä salaatissa on majoneesin paikalla kirkas, kirpeä kastike. Sekoita salaattia ronskilla otteella, niin kaalin rakenne pehmenee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaali-katkarapuslaw

Ainekset

4
dl
katkarapuja
l
varhaiskaalia suikaleina
½
dl
limetin mehua
½
dl
öljyä
2
tl
sokeria
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
1–2
punaista chiliä

Työvaiheet

  1. Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja siirrä suikaleet kulhoon. Purista limetin mehu joukkoon, lisää öljy, sokeri ja suola. Sekoita ronskilla otteella huolellisesti, jotta kaali pehmenee hiukan.

  3. Painele katkaravuista sulatuksen jälkeen irtoava neste pois esimerkiksi lusikalla siivilää vasten.

  4. Hienonna kevätsipuli ja chili. Lisää kaikki aineet kaalin joukkoon ja kääntele salaatti sekaisin.

Kommentit (0)