Voiko bolognesesta tehdä vieläkin parempaa? Paahda kastikkeen pohjaksi kilo kirsikkatomaatteja pari valkosipulinkynttä, niin tiedät, että kyllä voi.
Paahdettu bolognese
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Levitä tomaatit ja kuorimattomat valkosipulit uunipellille. Valuta 2 rkl öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 45 minuuttia.
- Ota osa tomaateista sivuun koristelua varten. Laita loput tehosekoittimen kulhoon. Purista valkosipulit kuoristaan joukkoon. Soseuta tasaiseksi.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja leikkaa porkkana pienenpieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia ja porkkanaa pannussa 3 rkl:ssa öljyä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää punaviini ja sokeri, kiehauta. Lisää soseutettu tomaatti ja anna seoksen lämmetä. Raasta parmesaani joukkoon ja lisää basilikanlehdet.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja yhdistä kastikkeen kanssa. Revi mozzarella päälle ja lisää loput paahdetut tomaatit. Raasta halutessasi vielä parmesaania pinnalle.
Eli tehdään tomaattikastike mistä tahansa aineksista, kutsutaan sitä nimellä Bolognese? Ja samat ihmiset ovat näreissään kultturisesta omimisesta, jos joku jenkkitähti pukeutuu aasialaiseen asuun?? Ihan vaan huomauttaisin että jokainen tomaattinen jauhelihakastike ei ole bolognese, eikä jokainen lihamuhennos jossa on chiliä, ole chili con carne. Näiden nimitysten takana on myös ne oikeat ja autenttiset reseptit, joilla ko. ruokalajeja on tehty viimeiset sadat vuodet. Jonkun tontun versio jauhelihakastikkeesta ei vaan ansaitse sitä nimitystä, ja piste. Kuka on tehnyt autenttista bolognesea? Löytyy hakemalla esim. Ragu alla bolognese, ja ylläripylläri, se ei olekaan jauheliharuoka. Se tehdään kokolihasta, hauduttamalla kunnes liha on nyhdettävissä, jonka jälkeen se tarjoillaan voimakasaromisen tomaattikastikkeen kanssa. Aromin kastikkeelle antaa lukuisa joukko mausteita, jotka yllä olevasta reseptistä puuttuu, mutta onhan tuossa sentään mustapippuria jopa kahteen kertaan..
Ihan paras pastakastike ikinä!!!!
Monta on testattu, ja tämä vie voiton. Todella ihanan pehmeä maku.
Sokerin tilalla käytin hunajaa.
Lisänä laadukasta pastaa ja punaviiniä, niin perjantai ruoka on parhaillaan :)