
Lempeä maissikeitto on Japanissa lohturuokaa, jota voi ostaa jopa tölkeissä. Parasta soppa on kuitenkin itse tehtynä, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä höystettynä.
Japanilainen maissikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat.
- Kuullota sipulia ja perunoita öljyssä kattilassa 2 minuuttia. Lisää vesi, maissit ja liemikuutiot. Halutessasi säästä 1 dl maissia ruuan koristeeksi.
- Hauduta keittoa 15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
- Lisää kerma, mirin ja suola. Älä enää kiehauta keittoa, ettei kerma juoksetu.
- Viimeistele keitto seesaminsiemenillä ja kevät- tai ruohosipulilla.
Hei hyvä keitto,mutta seesamsiemeniä ei saa syödä kun 1 tl päivässä.Tiedoksi et ne on erittäin kova vaikutus elimistöön.
Vähän muuntelin keittoa ja riivin joukkoon puolikkaan kypsää broileria loppuvaiheessa. Paras kanakeitto, mitä olen koskaan syönnyt. Seesamin siemeniä ei sattunut olemaan, mutta ei haitannut yhtään.
Mirin on aika mietoa, mahtaako 1 ruokalusikallisella keitossa olla mitään merkitystä?
Soppamies, ruokalusikallinen taittaa sopivasti lempeän keiton makua. Voit myös hyvin lisätä määrä.
Terv. Chrisse, ruokatoimittaja
Lisäsin lautaselle vähän tahinia, hyvää oli senkin kanssa!