Hildu on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.

Tämä kinkkukiusaus on tosi helppo tehdä ja siitä voi tehdä myös laktoosittoman. On maukkaan hyvän makuinen.
Nopea valmistaa edellispäivän keitetyistä perunoista, voi myös valmistaa raaoista perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Valmistusaika
15 min + 40 - 45 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä kinkkukiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
perunoita keitettyjä tai raakoja koosta riipuen
n. 300
g
palvirouhetta
3
dl
nestettä ( 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa) kerman voi korvata 2,5 dl Planti Cooking Original kaurakerma (täyteläisen paksua)
n. 170
g
juustoraastetta (Valion Arkijuusto sopii hyvin)
1
tl
Pan suolaa
n. 1
rkl
korppujauhoja pinnalle, hiukan ei liikaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
yrttimaustetta, suolatonta
0,5
tl
Herbamarea, sisältää merisuolaa, kuivattuja yrttejä ja vihanneksia
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 1
rkl
juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa vuoan voiteluun.

Työvaiheet

Laita uuni 225 asteeseen. Rasvaa vuoka ensin juoksevalla Keijulla. Kuori perunat ja tee keitetyistä perunoista pientä murua. Sekoita vuoassa perunamurut ja palvirouhe. Ripottele varovasti Pan suolaa päälle, sekä mustapippurirouhetta ja suolatonta yrttimaustetta. Ripottele päälle juustoraaste, ei liikaa. Sekoita sitten eri astiassa nesteet ja vehnäjauho. Kaada se tasaisesti juustoraasteen päälle. Ripottele sitten vielä päälle, ensin korppujauhe ja sitten Herbamarea hiukan. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 15 min. ja vähennä lämpö 170 asteeseen. Pidä uunissa n. 40 - 45 min. Huom. nesteen määrä saa olla vähäinen n. 3 dl koska se kiehuu uunissa, muuten jää liian paljon nestettä. Jos on vallan lakannut kiehumasta eli kuplimasta, näkyy lasisesta vuoasta parhaiten, mutta pinnan sivuistakin näkee. Tulee sitä kuivempaa mitä kauemmin pitää uunissa ja on lakannut vallan kuplimasta. Toiset tykkäävät kuivemmasta ja toiset mehukkaammasta kiusauksesta. Kokeile onko nesteen määrä sopivasti vähentynyt, ennen kuin otat pois vallan uunista. Sitten tarpeen mukaan voi antaa olla kauemmin tai nostaa uunin lämpötilaa, kunhan pinta ei liikaa pala ja tule liian kuivaa.

Kommentit (3)

Kerttu223

Tein ohjeen mukaan ja 45min ajassa jäi nesteet vuokaan.. juustoa tuli tuo määrä. Perunat olivat kevyesti keitettyjä.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Unohditko laittaa 1 rkl vehnäjauhoja nesteeseen, se sitoo sitä.  Laitoitko pelkkää maitoa? Pitää olla kuohukermaa tai Planti kaurakermaa, neste on hävinnyt kun lakkaa sivuista kiehumasta eli kuplimasta ja voi kokeilla, että  ottaa hiukan vuoasta jotta näkee onko paljon nestettä, tai sitten vielä vähentää nesteen määrää, mutta sitten ei tarvitse keitetyistä perunoista tehtyä kinkkukiusausta pitää liian kauaa uunissa, minä pidän sen 40 - 45 min ja tarkistan onko paljon vielä nestettä, ei sekään ole kiva jos se on ihan kuivaa, kuin sekään että nestettä on liian paljon. Tietysti uunin lämpö vaikuttaa myös.  Sanoisin että kannattaa tarkistaa on kuinka paljon on vielä nestettä jäljellä.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Planti Cooking Original on täyteläisen paksua kaurakermaa, josta ei jää liikaa nestettä ja jos on sekoittanut sen kanssa dl maitoa sekä  1 ruokalusikallinen vehnäjauhoja, jos haluaa, uunin voi antaa olla 225 asteessa jos omassa uunissa on liian mieto lämpö ja laskea sitten vähitellen, mutta kun kokeilee onko neste hyvin imeytynyt ja sitä on sopivasti tai jos tykkää mehukkaammasta, niin tietää ottaa oikeaan aikaan pois uunista.  Minä olen tehnyt tätä kinkkukiusausta ja hyvää tulee joka kerta ja kaikki tykkäävät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1024 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Vapise, valkosipulipatonki! Ilmakuivatulla kinkulla täytetyt valkosipuli-voisarvet ovat niin hyviä, että ne viedään suoraan pelliltä. Onneksi toinen satsi valmistuu nopeasti ja helposti, sillä croissantit tehdään valmistaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipuli-voisarvet

Ainekset

50
g
voita
4
valkosipulinkynttä
1
tlk
valmista croissant-taikinaa (esimerkiksi Danerolles)
6
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
½
ruukkua
basilikaa (tai 12 salvian lehteä)
Päälle
1
kananmuna
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pehmennä voi huoneenlämmössä. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon.
  2. Avaa taikinatölkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä voisarvilevyjen päälle valkosipulivoita. Nosta päälle kinkkuviipaleet ja basilikan lehtiä.
  3. Kääri rullalle ja voitele kananmunalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  4. Paista noin 13 minuuttia (pakkauksen ohjeen mukaan). Nauti lämpimänä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1024 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Syvän makuinen punaviinipohjainen pata valmistuu portobelloista. Lohtupata parhaimmillaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegen lihapata

Ainekset

300
g
portobellosieniä
2
rkl
vehnäjauhoja
4
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
kasvisliemikuutio
3
oksaa rosmariinia
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria
¼
tl
suolaa
1
tl
balsamiviinietikkaa
2
dl
vettä
1
dl
punaviiniä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet ohuiksi. Pyöritä jauhoissa.
  2. Lämmitä 4 rkl öljyä kasarissa tai padassa ja ruskista sieniä erissä muutaman minuutin ajan. Malta paistaa sienet tarpeeksi pienissä erissä, jotta ne imevät kunnolla makua. Lisää 2 rkl öljyä ja kuori ja lohkoa sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
  3. Kääntele tomaattipyree joukkoon ja lisää loputkin ainekset. Kiehauta ja käännä lämpö miedolle. Hauduta kannen alla noin 45 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Sitruunalla, valkosipulilla ja meiramilla maustettu liemi antaa syksyn ihanille sienille tilaa loistaa. Kirkas sienikeitto onnistuu niin kantarelleista, kehnäsienistä kuin orakkaistakin. Myöhemmin syksyllä soppaan sopivat myös suppikset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirkas sienikeitto

Ainekset

6–8
kehnäsientä
1
l (250 g)
kantarelleja
1
kesäkurpitsa (n. 800 g)
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
3
rkl
oliiviöljyä
1
l
vettä
3
rkl
hummerifondia
2
rkl
tuoretta meiramia/oreganoa
½
tl
kuivattua minttua
¼
tl
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Lisäksi
4
viipaletta maalaisleipää
1
valkosipulinkynsi

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet. Raasta kurpitsa isolla terällä. Kuori ja hienonna valkosipulit. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu pieneen kulhoon.
  2. Kuullota sieniä ja valkosipulia öljyssä kattilassa 3–5 minuuttia. Ota muutama sieni sivuun annosten koristeeksi. Lisää kurpitsaraaste, sitruunankuori ja vesi. Lisää fondi ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kannen alla 10 minuuttia.
  3. Lisää sitruunamehu ja yrtit keittoon. Mausta pippurilla ja suolalla.
  4. Paahda leivät rapeiksi. Hiero ne halkaistulla valkosipulinkynnellä. Laita leivät keittolautasille ja kauho soppa päälle. Lisää paistetut sienet ja tarjoa heti.

Vinkki! Hummerifondi on keitossa piste iin päälle, mutta voit käyttää myös kasvisfondia. Tällöin soppa on vegaaninen.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Piia Arnould

Kunnolla kuorrutusta! Kimpale porkkanakakkua voittaa monet muut leivokset mennen tullen. Inkiväärillä ja sitruunankuorella maustettuna se on vielä entistäkin herkumpi.

Tällä ohjeella porkkanapiirakkaa tulee iso pellillinen. Koska pohjataikinan rasvana on suolaton öljy, joukkoon tarvitaan myös suolaa, joka tekee mausta tasapainoisen.

Jos pidät inkiväärin mausta, voit hyvin lisätä sen määrää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
40 min + 30 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-inkivääripiirakka

Ainekset

4–5
porkkanaa (eli noin 8 dl hienoa raastetta)
2
rkl
tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
1
rkl
luomusitruunan kuorta hienoksi raastettuna
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
3
tl
kanelia
1
tl
suolaa
5
munaa (M-koko)
4
dl
sokeria
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
2
rkl
sitruunamehua
Kuorrutus
150
g
voita
300
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
3–4
dl (200 g)
tomusokeria
Pinnalle
porkkanasuikaleita, sitruunankuorisuikaleita ja/tai sokeroituja inkivääripaloja

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkanat ja inkivääri. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Sekoita raasteet keskenään.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon porkkanaraasteseos. Lisää sitten kuivat aineet, öljy ja sitruunamehu. Sekoita iso taikina vatkaimen pienimmällä teholla nopeasti tasaiseksi. Vältä turhaa vatkaamista, jotta taikina ei sitkisty.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on sopivan kypsä. Paistoaikaan vaikuttaa porkkanaraasteen kosteus. Anna jäähtyä.
  5. Valmista kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle.
  6. Viimeistele porkkana- ja sitruunankuorisuikaleilla ja/tai sokeroiduilla inkivääripaloilla.

Vinkki! Lisää sokeroidut inkivääripalat koristeeksi juuri ennen tarjoilua, sillä ne kostuvat kuorrutuksen päällä.

Kommentit (0)