Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tämä lasagne on omistettu kaikille, jotka rakastavat valkokastiketta. Koska lasagne ei nirsoile, voit upottaa siihen kaikki metsäreissun aarteet lampaankäävistä haperoihin, rouskuihin ja suppiksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
1 t + sulatus 8 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Valkoinen broileri-sienilasagne

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
l
metsäsieniä (tatteja, haperoita, vahakkaita tms.)
1
pkt (100 g)
parmankinkkua
½
dl
salvianlehtiä
4 + 1
rkl
rkl oliiviöljyä
1
dl
marsalaviiniä
1
dl
kuivaa valkoviiniä
2
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
¼
tl
mustapippuria myllystä
Valkokastike
1
l
täysmaitoa
1
sipuli
2
laakerinlehteä
2
neilikkaa
75
g
voita
5
rkl
jauhoja
½
tl
suolaa
ripaus muskottipähkinää
100
g
parmesaania raasteena
Lisäksi
12
lasagnelevyä
1
pkt (150 g)
mozzarellajuustoa
1
rkl
öljyä vuokaan

Työvaiheet

  1. Sulata broilerinmaksat jääkaapissa yön yli.
  2. Tee valkokastike. Kaada maito kattilaan. Kuori ja lohko sipuli. Lisää sipuli, laakerinlehdet ja neilikat maitoon. Keitä 2 minuuttia. Ota kattila liedeltä, peitä kannella ja anna maustua 10 minuuttia. Siivilöi.
  3. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi suurukseksi, 1–2 minuuttia, kunnes jauhot hieman kiehahtavat ja vaalenevat. Lisää lämmin maito muutamassa erässä, ohuena nauhana, koko ajan voimakkaasti vispaten. Keitä hiljaa poreillen sakeaksi, 5–8 minuuttia. Mausta suolalla ja muskotilla. Lisää juusto kastikkeeseen.
  4. Puhdista ja pilko sienet. Kuivaa maksat talouspaperilla. Leikkaa ne muutamaan osaan. Suikaloi kinkku. Paista sieniä reilussa öljyssä pannussa miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia. Siirrä sienet pois pannusta, lisää 1 rkl öljyä ja paista maksaa 2–3 minuuttia. Lisää kinkku ja salvia ja paista noin minuutti, kunnes kinkku on rapeaa. Kaada marsalaviini pannuun, kiehauta ja anna haihtua lähes kokonaan. Lisää valkoviini ja kiehauta. Kaada vesi pannuun ja murenna liemikuutio joukkoon. Lisää paistetut sienet ja hauduta 5 minuuttia.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Öljyä uunivuoka (noin 25 x 35 cm). Aseta kolme lasagnelevyä vuoan pohjalle. Levitä 1/3 täytteestä ja noin 2½ dl valkokastiketta vuokaan. Peitä lasagnelevyillä ja tee kaksi samanlaista kerrosta. Laita päällimmäiseksi lasagnelevyjä ja valkokastiketta. Revi mozzarellajuusto pinnalle.
  6. Kypsennä lasagnea uunissa 30–35 minuuttia, kunnes se on kauniin värinen, kupliva ja kokonaan paistunut. Anna lasagnen vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Kommentit (2)

Miu

Brolerinmaksaa vegereseptissä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, nimi voi tosiaan johtaa harhaan, joten muutan sen saman tien.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Hirvi- tai peurapaisti onnistuu mainiosti jääpaistin menetelmällä, eli paistin voi nostaa suoraan pakastimesta uuniin. Aasialaisilla mausteilla ryyditetty makuliemi viimeistelee täydellisesti riistapaistin maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
40 min + 4 t paistaminen ja 1 vrk maustuminen
Vaikeustaso
Helppo

Riista-jääpaisti aasialaisittain

Ainekset

1
kg
jäistä hirvi- tai peurapaistia
LIEMI
2
l
vettä
5
cm:n pala
inkivääriä
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
soijakastiketta
2
rkl
karkeaa merisuolaa
¼
dl
riisiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
2
tähtianista
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
rkl
paahdettua seesamiöljyä
LISÄKSI
4–8
paksoita
1
rkl
rypsiöljyä
KOOKOSRIISI
4
dl
jasmiiniriisiä
1
tlk (250 ml)
kookosmaitoa
2
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SOIJA-SEESAMIKASTIKE
dl
soijakastiketta
4
rkl
paahdettua seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
(1
punainen chili)

Työvaiheet

  1. Laita jäinen paisti uunivuokaan ja kypsennä 100-asteisessa uunissa 3–4 tuntia. Työnnä kahden tunnin jälkeen lihaan paistilämpömittari. Kypsennä 62-asteiseksi. Tällöin liha punertaa sisältä. Jatka paistamista, jos haluat lihasta kypsempää.

  2. Kun lihan lämpötila alkaa lähestyä haluttua, kiehauta vesi isossa kattilassa. Paloittele inkivääri ja kuori valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää loput liemen ainekset. Nosta kattila liedeltä.

  3. Upota paisti suoraan uunista kuumaan liemeen. Nesteen tulee peittää liha. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, siirrä kattila peitettynä kylmään ja anna lihan maustua liemessä vuorokauden verran.

  4. Leikkaa paksoit puoliksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista paksoit ensin leikkauspuolelta kauniin ruskeiksi. Käännä kasvikset, peitä pannu kannella ja anna hautua matalalla lämmöllä noin 5 minuuttia.

  5. Valmista kookosriisi. Huuhtele riisi ja laita kattilaan. Lisää kookosmaito, vesi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Laske lieden lämpö aivan pienelle, peitä kattila kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia.

  6. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Jos käytät chiliä, viipaloi se joukkoon.

  7. Ota liha mausteliemestä, valuta hetki ja viipaloi tarjolle. Tarjoa lisäksi paksoita, soija-seesamikastiketta ja kookosriisiä. Koristele halutessasi viipaloidulla chilillä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Makaronimössö, -pöperö vai pääkallopata? Legendaarisella arjen pelastajalla on monta nimeä. Valitse arkikäyttöön täysjyvämakaroneja ja lisää joukkoon juureksia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Makaroniherkku

Ainekset

1
ps (400 g)
makaronia
1
sipuli
1
iso porkkana
2
rkl
öljyä
400
g
jauhelihaa
2
rkl
tomaattipyreetä
½
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
1
prk
juustokastiketta (esim. Koskenlaskija ruoka & dippi)
1
dl
makaronin keitinvettä
1
dl
silputtua persiljaa

Työvaiheet

  1. Keitä makaroni. Ota lopuksi talteen 1 dl keitinvettä.
  2. Kuori ja silppua sipuli. Pese ja raasta porkkana.
  3. Kuullota sipuli öljyssä. Lisää jauheliha, porkkana, tomaattipyree, pippuri ja suola. Ruskista 10 minuuttia.
  4. Sekoita makaronit, keitinvesi ja juustokastike jauhelihaan. Silppua päälle persiljaa.

    Vinkki! Nautaa, possua, broileria vai vegeä? Jauhisvaihtoehtoja on moneen makuun.
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Linsseillä rikastetun kasvispastan maussa ja ulkonäössä riittää ihasteltavaa. Fenkoli tuo kastikkeeseen anismaisen pirskahduksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaatti-linssipasta

Ainekset

1
kg
tomaatteja
1
fenkoli
1
pieni kesäkurpitsa
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
3
rkl
hienonnettua minttua tai basilikaa
1
prk (250 g)
kypsiä punaisia linssejä
50
g
fetajuustoa
LISÄKSI
150
g
täysjyväpastaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele tomaatit, poista niistä kannat ja leikkaa kuutioiksi. Pienille kirsikkatomaateille riittää huuhtaisu. Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  2. Paista kasviksia pannulla tilkassa öljyä viitisen minuuttia. Mausta suolalla, sokerilla ja yrteillä. Jatka hauduttamista kannen alla 15–20 minuuttia. Lisää vettä, jos kastike kuivahtaa.

  3. Valuta ja huuhtele linssit, ja lisää kastikkeeseen.

  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä ja sekoita kastikkeeseen. Murustele päälle fetajuustoa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould
Sopivan tulisen lempikastikkeen salaisuus ovat mehevät pavut ja paahdetut mausteet.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Chili con carne

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
sellerinvarsi
1
rkl
öljyä
400
g
sika-nautajauhelihaa
tl
juustokuminaa
1
tl
(savustettua) paprikajauhetta
½–1
tl
chilirouhetta
1
kanelitanko
1
prk
tomaattimurskaa tai säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
rkl
tomaattipyreetä
3
dl
vettä
1
tlk (410 g/250 g)
kidneypapuja
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
(fariini)sokeria
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja kuutioi porkkana. Viipaloi sellerinvarsi.
  2. Kuumenna öljy reilussa kasarissa. Kuullota sipulit, juustokumina, paprikajauhe ja chilirouhe hiljalleen öljyssä. Lisää jauheliha ruskistumaan.
  3. Lisää kasariin porkkana, selleri, kanelitanko, tomaattimurska ja -pyree. Huuhtele tomaattipurkki vedellä ja kaada vesi kasariin.
  4. Valuta ja huuhtele pavut. Lisää pavut, etikka, sokeri, oregano ja suola.
  5. Hauduta chili con carnea miedolla lämmöllä kannen alla 30 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää tilkka vettä, jos kastike tuntuu liian kuivalta. Silppua päälle lehtipersiljaa.
  6. Tarjoa kastike keitetyn riisin ja kreikkalaisen jugurtin kanssa. Se sopii myös nachojen päälle tai tortillan täytteeksi.