Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tämä lasagne on omistettu kaikille, jotka rakastavat valkokastiketta. Koska lasagne ei nirsoile, voit upottaa siihen kaikki metsäreissun aarteet lampaankäävistä haperoihin, rouskuihin ja suppiksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
1 t + sulatus 8 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Valkoinen broileri-sienilasagne

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
l
metsäsieniä (tatteja, haperoita, vahakkaita tms.)
1
pkt (100 g)
parmankinkkua
½
dl
salvianlehtiä
4 + 1
rkl
rkl oliiviöljyä
1
dl
marsalaviiniä
1
dl
kuivaa valkoviiniä
2
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
¼
tl
mustapippuria myllystä
Valkokastike
1
l
täysmaitoa
1
sipuli
2
laakerinlehteä
2
neilikkaa
75
g
voita
5
rkl
jauhoja
½
tl
suolaa
ripaus muskottipähkinää
100
g
parmesaania raasteena
Lisäksi
12
lasagnelevyä
1
pkt (150 g)
mozzarellajuustoa
1
rkl
öljyä vuokaan

Työvaiheet

  1. Sulata broilerinmaksat jääkaapissa yön yli.
  2. Tee valkokastike. Kaada maito kattilaan. Kuori ja lohko sipuli. Lisää sipuli, laakerinlehdet ja neilikat maitoon. Keitä 2 minuuttia. Ota kattila liedeltä, peitä kannella ja anna maustua 10 minuuttia. Siivilöi.
  3. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi suurukseksi, 1–2 minuuttia, kunnes jauhot hieman kiehahtavat ja vaalenevat. Lisää lämmin maito muutamassa erässä, ohuena nauhana, koko ajan voimakkaasti vispaten. Keitä hiljaa poreillen sakeaksi, 5–8 minuuttia. Mausta suolalla ja muskotilla. Lisää juusto kastikkeeseen.
  4. Puhdista ja pilko sienet. Kuivaa maksat talouspaperilla. Leikkaa ne muutamaan osaan. Suikaloi kinkku. Paista sieniä reilussa öljyssä pannussa miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia. Siirrä sienet pois pannusta, lisää 1 rkl öljyä ja paista maksaa 2–3 minuuttia. Lisää kinkku ja salvia ja paista noin minuutti, kunnes kinkku on rapeaa. Kaada marsalaviini pannuun, kiehauta ja anna haihtua lähes kokonaan. Lisää valkoviini ja kiehauta. Kaada vesi pannuun ja murenna liemikuutio joukkoon. Lisää paistetut sienet ja hauduta 5 minuuttia.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Öljyä uunivuoka (noin 25 x 35 cm). Aseta kolme lasagnelevyä vuoan pohjalle. Levitä 1/3 täytteestä ja noin 2½ dl valkokastiketta vuokaan. Peitä lasagnelevyillä ja tee kaksi samanlaista kerrosta. Laita päällimmäiseksi lasagnelevyjä ja valkokastiketta. Revi mozzarellajuusto pinnalle.
  6. Kypsennä lasagnea uunissa 30–35 minuuttia, kunnes se on kauniin värinen, kupliva ja kokonaan paistunut. Anna lasagnen vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Kommentit (2)

Miu

Brolerinmaksaa vegereseptissä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, nimi voi tosiaan johtaa harhaan, joten muutan sen saman tien.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Carbonaran inspiroima ruusukaalipasta on syysiltojen lohturuokaa parhaimmillaan. Kokojyväsinappi antaa pastalle hauskan lisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-pekonipasta

Ainekset

300
g
ruusukaaleja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
150
g
pekonia
2
kananmunaa
2
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
ruukku lehtipersiljaa
LISÄKSI
400
g
nauhapastaa
1
dl
pastan keitinvettä

Työvaiheet

  1. Siisti ruusukaalien kannat. Poista tarvittaessa huonokuntoiset lehdet. Leikkaa ruusukaalit ohuiksi kiekoiksi.

  2. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Suikaloi pekoni. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Raasta parmesaani hienoksi.

  3. Laita pasta kiehumaan pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustettuun veteen.

  4. Laita pekoni kylmälle pannulle ja paista rapeaksi. Siirrä pekonit pannulta sivuun odottamaan.

  5. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Lisää ruusukaalit ja paista sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää pekonit. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla. Hienonna lehtipersilja joukkoon.

  6. Kun pasta on sopivan kypsää, kauhaise keitinvettä talteen ja valuta pasta siivilässä. Kaada pasta ja ruusukaaliseos kulhoon ja sekoita. Lisää kananmunat voimakkaasti sekoittaen. Lisää pastan keitinvettä tarvittaessa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Mikko Hannula

Savulohi-fenkolipasta valmistuu nopeasti. Voit vaihtaa savulohen myös kylmäsavuloheen tai vaikka broileriin. Näin saat samasta kastikkeesta useamman vaihtoehdon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savulohi-fenkolipasta

Ainekset

400
g
tagliatellea tai täysjyvä spagettia
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
1
fenkoli
1
rkl
rypsiöljyä
3
dl
suolatonta kasvislientä
2
dl
kevyt ruokakermaa 4 %
1
sitruuna
200
g
savulohta
½
dl
ruohosipulia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita pastavesi kiehumaan.

  2. Kuori salottisipulit ja valkosipulinkynnet, hienonna. Pese fenkoli, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Säästä fenkolin varret koristeluun.

  3. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Kuullota salottisipuleita öljyssä minuutin ajan. Lisää valkosipulit, kuullota hetki. Lisää fenkolit, kasvisliemi ja kerma. Anna kiehua noin 5 minuuttia.

  5. Pese sitruuna ja raasta hienolla terällä, lisää kuoriraaste kastikkeen joukkoon. Purista 1 rkl sitruunamehua joukkoon.

  6. Lisää paloiteltu savulohi, hienonnettu ruohosipuli, suola ja rouhittua mustapippuria. Tarkista maku. Valuta pasta ja tarjoa kastikkeen kanssa, joko erikseen tarjottuna tai sekoita pasta ja kastike keskenään. Koristele fenkolin varsilla.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Arkisankari porkkana saa tässä pastassa pääosan. Itse kasvishöystö valmistuu ilman kermaa, mutta vuohenjuustonokare tuo annokseen mukavaa pehmeyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
pastaa (esim. pappardelle)
PAISTETUT KASVIKSET
5
porkkanaa (erivärisiä)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
6
musta- tai lehtikaalin lehteä
2
rkl
öljyä
½
dl
balsamicoa
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa

Työvaiheet

  1. Pese porkkanat hyvin. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat ja sipuli raastimen karkealla terällä ja valkosipuli pienellä. Revi kaalilehdistä lehtiruodit pois ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

  3. Kypsennä kasvikset pastan kiehuessa. Kuumenna öljy laakealla pannulla keskilämmöllä. Lisää kasvisraaste ja kuullota noin 5 minuuttia, kunnes raaste on pehmeää. Lisää kaali, balsamico, hunaja, suola ja pippuri. Sekoita. Anna porista miedolla lämmöllä, kunnes pasta on kypsää.

  4. Valuta pasta siivilässä ja kumoa se pannulle. Sekoita hyvin. Jaa pasta lautasille. Notkista vuohenjuusto haarukalla ja nostele nokareiksi pastan päälle.