
Jos ikävöit mummon lihapullia, nämä papupullat osuvat maultaan lähimmäs. Mehevän herkulliset pallerot maistuvat parhaalta tomaattikastikkeen kanssa.
Paremmat papupullat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.Valuta ja huuhdo mustapavut ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 15 minuuttia, kunnes pavut halkeilevat. Ota pois uunista ja jäähdytä. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.
- Huuhdo ja keitä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä kunnolla.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna persilja.
- Laita pavut, sipulit ja mausteet tehosekoittimeen – tai käytä sauvasekoitinta – ja aja tasaiseksi. Lisää loput ainekset käsin ja tarkista maku. Siirrä jääkaappiin tekeytymään 30 minuutin ajaksi.
- Pyöritä massasta pieniä pullia leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele öljyllä. Paista noin 25 minuuttia.
- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kuumenna pastakastike paistinpannulla ja lisää spagetti ja kypsät pullat varovasti joukkoon.
Vinkki! Ravintohiivahiutaleet ovat vegaanin parmesaani, ripottele halutessasi niitä pasta-annoksen päälle. Juustoisen ja pähkinäisen maun lisäksi ne nostavat ruuan ravintoarvoja.
Ihana ruoka, ensi kerralla teen tupla-annoksen. Jätin pois perunajauhot ja lisäsin öljyn suoraan massaan. Onnistuivat hyvin. Tuli 15 pyörykkää eli vajaa 4/annos...oli mielestäni liian vähän.