Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3398 reseptiä.
Linkitetty 163 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vaikka kanaviillokki ei olisi kuulunut lemppareihisi koulussa, tämä päivitetty versio saattaa singahtaa teilläkin arkiruokien kärkisijoille. Mikä parasta, maukas soosi valmistuu puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikaviillokki

Ainekset

1
grillibroileri (n. 1,3 kg)
2
lehtisellerinvartta
¼
purjo
dl
kanalientä (fondista)
1
rkl
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
currya
dl
kermaa
2
tl
viherpippuria
1–2
rkl
sitruunamehua
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Erottele broilerinliha luista kulhoon sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa lehtiselleri pieniksi paloiksi ja hienonna purjo. Valmista kanaliemi ja pidä se kuumana.
  2. Sulata voi korkeareunaisessa paistinpannussa. Paista selleriä ja purjoa voissa pari minuuttia. Sekoita jauhot ja curry joukkoon, ja jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Kaada kuuma kanaliemi pannuun ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja broilerinliha ja kiehauta seos.
  4. Murskaa pippurit. Mausta viillokki pippurilla ja sitruunamehulla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keitetyn riisin tai kvinoan kanssa.

Kommentit (1)

Koipireisi alle 2e kilo

Broilerin koipireisistä sipulin, porkkanan ja persiljan (+suolaa ja valkopip) kanssa perinteisesti valmistaen saadaan keitinliemestä siivilöitynä erinomainen kanaliemi kastikepohjaksi. Tämäkin valmistuu reilussa tunnissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3398 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Arkisankari porkkana saa tässä pastassa pääosan. Itse kasvishöystö valmistuu ilman kermaa, mutta vuohenjuustonokare tuo annokseen mukavaa pehmeyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-vuohenjuustopasta

Ainekset

400
g
pastaa (esim. pappardelle)
PAISTETUT KASVIKSET
5
porkkanaa (erivärisiä)
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
6
musta- tai lehtikaalin lehteä
2
rkl
öljyä
½
dl
balsamicoa
2
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa

Työvaiheet

  1. Pese porkkanat hyvin. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat ja sipuli raastimen karkealla terällä ja valkosipuli pienellä. Revi kaalilehdistä lehtiruodit pois ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi.

  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

  3. Kypsennä kasvikset pastan kiehuessa. Kuumenna öljy laakealla pannulla keskilämmöllä. Lisää kasvisraaste ja kuullota noin 5 minuuttia, kunnes raaste on pehmeää. Lisää kaali, balsamico, hunaja, suola ja pippuri. Sekoita. Anna porista miedolla lämmöllä, kunnes pasta on kypsää.

  4. Valuta pasta siivilässä ja kumoa se pannulle. Sekoita hyvin. Jaa pasta lautasille. Notkista vuohenjuusto haarukalla ja nostele nokareiksi pastan päälle.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1173 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Näin hyviä eväitä ei saa huoltikselta. Mehevien täyteleipien sisällä on munavoita, lohta ja avokadoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 voileipää
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokado-lohileivät

Ainekset

8
paahtoleipäviipaletta
5
munaa
rkl
margariinia
ripaus suolaa
200
g
savulohta
2
avokadoa
1
ruukku roomansalaattia

Työvaiheet

  1. Tee ensin munavoi. Keitä munia vedessä 10 minuuttia. Nosta ne jääkylmään veteen jäähtymään. Kuori munat ja murskaa ne haarukalla. Lisää margariini ja suola.
  2. Paloittele lohi. Kuori ja viipaloi avokadot.
  3. Asettele paahtoleipäviipaleet työlaudalle. Sipaise palojen päälle munavoita.
  4. Lisää neljän paahtoleivän päälle kalaa, avokadoa ja salaattia.
  5. Paina täytettyjen leipien kanneksi paahtoleipäpalat.
  6. Leikkaa leivät kahteen osaan.

Vinkki! Täytteeksi sopivat myös valmiiksi paahdetut kanalastut.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3398 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström

Jos sienionni on myötä, metsäretken jälkeen maistuu helppo frittata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sienifrittata

Ainekset

1
l
kantarelleja tai suppilovahveroita
1
purjo
2
rkl
öljyä
1
tl
timjamia
½
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
6
kananmunaa
dl
maitoa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo.

  2. Valitse paistamiseen uuninkestävä pannu. Paista sieniä ensin kuivalla pannulla noin 5 minuuttia, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää öljy, purjo ja timjami. Jatka paistamista keskilämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes purjo on kypsää. Ota pannu pois liedeltä.

  3. Raasta parmesaani. Riko munat kulhoon. Vatkaa joukkoon maito, parmesaani ja mausteet. Lisää sieni-purjoseos. Kaada seos takaisin pannuun tai voideltuun uuni- tai piirasvuokaan (24 cm x 28 cm). Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes frittata on hyytynyt ja sen pinta saanut kauniin värin.

ET-lehti on lisännyt 327 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Herkullisen kermainen, salvialla maustettu gnocchipannu ei tee juuri tiskiä. Yksi pannu riittää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–3
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Salviagnocchit

Ainekset

2
dl
salvianlehtiä
3
rkl
oliiviöljyä
50
g
voita
1
pkt (500 g)
valmiita perunagnoccheja
2
dl
kermaa
1
litra herneitä tai 200 g pakasteherneitä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Paista salvianlehdet nopeasti kuumalla pannulla oliiviöljyssä rapeiksi. Noin puoli minuuttia riittää. Nosta lehdet talouspaperille kuivumaan.

  2. Jätä öljy pannulle ja lisää voi. Anna voin sulaa ja ruskistua keskilämmöllä niin, että se muuttuu meripihkan väriseksi ja pähkinäiseksi. Kaada melkein kaikki voi kulhoon, mutta jätä muutama ruokalusikallinen pannulle.

  3. Laita gnocchit pannulle ja paista kolmisen minuuttia voitilkassa. Lisää kerma ja paloistaan riivityt herneet. Keitä vielä 5 minuuttia. Sekoita välillä. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Sekoita lopuksi joukkoon ruskistettu voi ja salviat. Raasta annosten pinnalle parmesaania.

VINKKI! Perunasta valmistetut tuoregnocchit löytyvät kaupassa samasta paikasta kuin tuorepastat.