Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2112 reseptiä.
Linkitetty 84 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vaikka kanaviillokki ei olisi kuulunut lemppareihisi koulussa, tämä päivitetty versio saattaa singahtaa teilläkin arkiruokien kärkisijoille. Mikä parasta, maukas soosi valmistuu puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikaviillokki

Ainekset

1
grillibroileri (n. 1,3 kg)
2
lehtisellerinvartta
¼
purjo
dl
kanalientä (fondista)
1
rkl
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
1
tl
currya
dl
kermaa
2
tl
viherpippuria
1–2
rkl
sitruunamehua
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Erottele broilerinliha luista kulhoon sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa lehtiselleri pieniksi paloiksi ja hienonna purjo. Valmista kanaliemi ja pidä se kuumana.
  2. Sulata voi korkeareunaisessa paistinpannussa. Paista selleriä ja purjoa voissa pari minuuttia. Sekoita jauhot ja curry joukkoon, ja jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Kaada kuuma kanaliemi pannuun ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja broilerinliha ja kiehauta seos.
  4. Murskaa pippurit. Mausta viillokki pippurilla ja sitruunamehulla. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa keitetyn riisin tai kvinoan kanssa.

Kommentit (1)

Koipireisi alle 2e kilo

Broilerin koipireisistä sipulin, porkkanan ja persiljan (+suolaa ja valkopip) kanssa perinteisesti valmistaen saadaan keitinliemestä siivilöitynä erinomainen kanaliemi kastikepohjaksi. Tämäkin valmistuu reilussa tunnissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2112 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tanskalainen voileipä on kuin pieni ateria, jossa lautasenkin, eli leivän, voi syödä. Merimiehen kalaleivän mehevöittää rapusalaatti, joka saa päälleen rapeiksi paistettuja punakampelafileitä. Tainnuttavan hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Merimiehen kalaleipä

Ainekset

4
viipaletta
vaaleaa vuokaleipää tai tiivistä ruisleipää
400
g
punakampelafileitä
1
kananmuna
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
korppujauhoja
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita + 1 rkl öljyä
8
tl
voita
4
salaatinlehteä
4
tillinoksaa
(vesikrassia)
4
sitruunanlohkoa
Rapusalaatti
1
prk (165 g/110 g)
kuningasrapuja tai 1 dl jokiravunpyrstöjä hienonnettuna
1
pieni salottisipuli
n. ¾
dl
majoneesia
2
rkl
tilliä hienonnettuna
½
tl
piparjuurta raastettuna
3–4
tippaa Tabascoa
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee rapusalaatti. Valuta ja hienonna ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä ravut ja sipuli. Lisää sen verran majoneesia, että seos on tanakkaa. Sekoita loput aineet salaattiin.
  2. Leikkaa kala hieman leipäviipaleita isommiksi paloiksi. Poista ruodot. Vatkaa kananmunan rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa vehnäjauhot toiselle ja korppujauhot kolmannelle lautaselle. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kalat voi-öljyseoksessa pannussa kypsiksi, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä talouspaperin päälle valumaan. Pidä lämpimänä folion alla.
  3. Voitele leivät voilla. Jaa salaatinlehdet, kalat ja rapusalaatti leiville. Koristele tillillä ja esimerkiksi vesikrassilla. Purista päälle sitruunamehua.

Vinkki Voit käyttää leivissä pakasteena myytäviä paneroituja kampelafileitä.

Kommentit (2)

Vierailija

mitä hemmetin sormisuolaa???

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Sormisuola = sormin murennettava hiutalesuola. Voit käyttää yhtä hyvin muutakin suolaa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2112 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Mustakaali sopii täydellisesti pannuun kuhan, kirsikkatomaattien ja maukkaiden jyvien kaveriksi. Arkikelpoinen kalapannu valmistuu alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuha-kaalipannu

Ainekset

¼
purjosipuli
2
valkosipulinkynttä
1
l
mustakaalia suikaloituna
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk (400 g)
säilykekirsikkatomaatteja
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rosmariininoksaa
2
dl
vettä
½
kasvisliemikuutio
2
dl
ateriajyviä (Myllärin)
600
g
ruodotonta kuhafileetä
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna purjo- ja valkosipulit. Säästä puolet valkosipulista kuhan maustamiseen. Poista mustakaalista keskiruoti ja suikaloi lehdet. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa ja paista sipuleita ja kaalia muutama minuutti.
  2. Lisää kirsikkatomaatit, mausteet, rosmariini, vesi, liemikuutio ja ateriajyvät. Anna kypsyä kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Leikkaa kuha annospaloiksi. Sekoita öljy, etikka ja mausteet kulhossa. Lisää hienonnettu valkosipuli. Pyörittele kuhapalat mausteöljyssä ja lado pannuun jyvä-tomaattiseoksen päälle. Kypsennä kannen alla 2–3 minuuttia tai kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1041 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Rakastatko sekä pizzaa että lämpimiä voileipiä? Miksi valita, jos voi saada molemmat! Ohuista kauraleivistä saat pizzalle ihanan pohjan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämppäripizza

Ainekset

1
pkt (noin 200 g)
ohutta kauraleipää
3
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
fetaa murennettuna
1
dl
juustoraastetta
1
tlk
säilöttyjä artisokansydämiä
125
g
kirsikkatomaatteja
2
rkl
oliivirenkaita
1
rkl
kapriksia
Päälle
versoja, yrttejä (ja syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa leipäpalat kolmioiksi. Asettele leipäkolmiot vierekkäin niin, että ne muodostavat pyöreän pizzan.
  2. Levitä pizzapohjan päälle tomaattipyreetä. Ripottele pinnalle fetamuru ja puolet juustoraasteesta. Valuta ja puolita artisokansydämet ja viipaloi kirsikkatomaatit, levitä juustojen päälle. Ripottele pinnalle myös oliivirenkaita ja kapriksia. Levitä loppu juustoraasteesta päällimmäiseksi.
  3. Paista pizzaa noin 12 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Koristele yrteillä ja versoilla (sekä halutessasi syötävillä kukilla).

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2112 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Jaakko Impiö KUVA Panu Pälviä

Ravintola Storyn Markus Hurskainen koukuttui 2000-luvun alussa Aasian-reissuillaan larb-kanan tulisuuteen, raikkauteen ja makujen ilotulitukseen. Nykyisin nopea ruoka sopii kokin hektiseen lapsiperhearkeen. Tämä versio larb-kanasta on lapsiystävällinen, mutta limettiä ja chiliä voi lisätä oman...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen larb-kana

Ainekset

400
g
broilerin jauhelihaa
4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
2
sitruunaruohoa
1/2-1
punainen chili
1
rkl
rypsiöljyä
2
limettiä
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
(vahvaa) minttua
2
rkl
kalakastiketta
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kuori valkosipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa ohuiksi puoliympyröiksi. Poista sitruunaruohoista uloin kuori. Naputtele sitruunaruohoa veitsen hamarapuolella, kunnes se halkeilee, ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Käytä myös chilin siemenet, jos pidät tulisesta.
  2. Paista valkosipuleita öljyssä pannussa noin 3 minuuttia. Varo polttamasta niitä. Lisää sipuli, sitruunaruoho ja chili ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.
  3. Lisää jauheliha ja paista noin 5 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Lihan kypsyessä purista limeteistä mehu ja hienonna yrtit.
  4. Mausta ruoka limettien mehulla, hienonnetulla korianterilla ja mintulla, kalakastikkeella ja sokerilla. Tarjoa esimerkiksi keitetyn villiriisin kanssa.

Kommentit (0)