Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 70 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Syvän makuinen punaviinipohjainen pata valmistuu portobelloista. Lohtupata parhaimmillaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegen lihapata

Ainekset

300
g
portobellosieniä
2
rkl
vehnäjauhoja
4
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
kasvisliemikuutio
3
oksaa rosmariinia
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria
¼
tl
suolaa
1
tl
balsamiviinietikkaa
2
dl
vettä
1
dl
punaviiniä

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet ohuiksi. Pyöritä jauhoissa.
  2. Lämmitä 4 rkl öljyä kasarissa tai padassa ja ruskista sieniä erissä muutaman minuutin ajan. Malta paistaa sienet tarpeeksi pienissä erissä, jotta ne imevät kunnolla makua. Lisää 2 rkl öljyä ja kuori ja lohkoa sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
  3. Kääntele tomaattipyree joukkoon ja lisää loputkin ainekset. Kiehauta ja käännä lämpö miedolle. Hauduta kannen alla noin 45 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Oliiviöljyä ei kannata käyttää kuumennettavissa ruoissa, siihen muodostuu paljon syöpävaarallisia yhdisteitä. Makua saa turvallisemminkin ja suomalainen rypsiöljy on kuumennettunakin terveellistä.

Juniperus
Seuraa 
Liittynyt20.7.2017

Eikö tämä ole sienipata?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Aurajuustolla maustettu pehmeä punajuuripata sisältää jopa kilon kasviksia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-aurajuustopata

Ainekset

6–8 (800 g)
punajuurta
200
g:n pala
juuriselleriä
2
punasipulia
2
rkl
rypsiöljyä
5
dl
vettä
2
dl
ohrasuurimoita
2
tl
kuivattua salviaa
2
dl
kermaa
1
pkt (170 g)
sinihomejuustoa
n. ½
tl
suolaa
n. ¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi punajuuret. Kuori ja pilko juuriselleri. Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi.

  2. Kuullota sipuleita hetki öljyssä pannulla.

  3. Laita suurimot ja vesi pataan tai uunivuokaan. Lisää kerroksittain punajuuret, sellerit ja sipulit. Ripottele väleihin salviaa. Hauduta pataa kannella peitettynä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

  4. Sekoita kerma ja murennettu juusto pataan. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Hauduta ilman kantta vielä 30 minuuttia. Tarjoa herkullinen punajuuripata pähkinäisen salaatin, juuresraasteen ja tuoreen leivän kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Syyspata parhaimmillaan! Puolukan kirpeä hapokkuus on omiaan lampaanlihan kanssa. Myös vaalea vehnäolut antaa pataan raikkautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkalammas

Ainekset

1,2
kg
luullista lampaanlapaa tai -niskaa
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
sipulia
2
porkkanaa
5
valkosipulinkynttä
1
keskikokoinen purjo
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vehnäolutta
2–3
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
2
tl
ruokosokeria
10
katajanmarjaa
8
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
3
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha irti luista ja kuutioi liha. Säästä luut.

  2. Kuumenna voi pannulla ja ruskista lihapalat parissa erässä. Ruskista myös luut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Kuori valkosipulinkynnet ja jätä ne kokonaisiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon valkoinen osa kahteen tai kolmeen palaan.

  4. Kuumenna öljy padassa ja kuullota siinä kasviksia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kuumenna hetki.

  5. Laita lihapalat, luut ja olut pataan. Kuumenna kiehuvaksi.

  6. Lisää vesi, lihafondi, sokeri, katajanmarjat, timjamit ja laakerinlehdet. Lisää vettä tarvittaessa (nestepinta ei saa ylittää lihan pintaa). Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella.

  7. Anna padan hautua matalalla lämmöllä hiljaa poristen 2–3 tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää. Lisää lopuksi puolukat ja kuumenna sen verran, että puolukat hieman pehmenevät. Tarkista maku.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Monikäyttöinen tofu taipuu raastettuna ja hyvin marinoituna ruokaisan salaatin täytteeksi. Tämä annos pitää kivasti nälkää, sillä proteiinia on runsaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtötofu-kvinoasalaatti

Ainekset

NYHTÖTOFU JA KIKHERNEET
1
pkt
maustamatonta tofua (270 g)
1
prk
kikherneitä (290 g/175 g)
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
tl
juustokumina
2
tl
harissa-maustetahnaa
1
rkl
sitruunamehua
KVINOASALAATTIPOHJA
2
dl
kvinoaa (ei puuroutuva)
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
1
ruukku lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Aloita keittämällä kvinoa kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Käytä salaattiin ulkomaista kvinoaa, joka ei puuroudu keitettäessä kuten kotimainen. Valuta huolellisesti ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Kuivaa tofu huolellisesti joko talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä painellen. Raasta tofu raastimen karkeimmalla terällä ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti. Sekoita öljyn joukkoon mausteet sitruunamehua lukuun ottamatta. Sekoita herneet ja mausteöljy tofun joukkoon. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes tofu-kikherneseos on kauniin ruskeaa. Sekoita kerran kypsennyksen aikana. Purista sitruunamehu kuuman tofu-kikherneseoksen joukkoon.

  3. Tofu-kikherneseoksen kypsyessä pese raastinrauta ja raasta kukkakaali karkeimmalla terällä. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna lehtipersilja. Yhdistä kvinoa, kukkakaali, punasipuli ja lehtipersilja.

  4. Sekoita appelsiinivinegretti (ohje alla).

  5. Lusikoi kvinoa-kasviseosta lautaselle ja annostele tofu-kikherneseosta päälle. Tarjoa kastike joko salaatin joukkoon pirskoteltuna tai erikseen.

Vinkki! Raastettu ja paahdettu tofu tunnetaan nyhtötofuna. Täällä tyylillä valmistettuna tofu sopii hienosti myös tortillan täytteeksi.

Appelsiinivinegretti

Ainekset

¾
dl
appelsiinimehua
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.