Syvän makuinen punaviinipohjainen pata valmistuu portobelloista. Lohtupata parhaimmillaan!
Vegen lihapata
Ainekset
Työvaiheet
- Puhdista ja viipaloi sienet ohuiksi. Pyöritä jauhoissa.
- Lämmitä 4 rkl öljyä kasarissa tai padassa ja ruskista sieniä erissä muutaman minuutin ajan. Malta paistaa sienet tarpeeksi pienissä erissä, jotta ne imevät kunnolla makua. Lisää 2 rkl öljyä ja kuori ja lohkoa sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet joukkoon. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
- Kääntele tomaattipyree joukkoon ja lisää loputkin ainekset. Kiehauta ja käännä lämpö miedolle. Hauduta kannen alla noin 45 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Oliiviöljyä ei kannata käyttää kuumennettavissa ruoissa, siihen muodostuu paljon syöpävaarallisia yhdisteitä. Makua saa turvallisemminkin ja suomalainen rypsiöljy on kuumennettunakin terveellistä.
Eikö tämä ole sienipata?