
Ainakin Ruotsissa kauppojen perusvalikoimaan kuuluvalla ajvar relishilla maustaa helposti nopeita arkiruokia, kuten tämä uunikana/broileri. Ohje Buffé-lehdestä.
Kaada ajvar-kastike ruskistettujen kanapalojen päälle, ripottele päälle panko-persilja-öljyseos ja paista uunissa 225 asteessa 25 minuuttia. Tarjoile riisin ja keitettyjen vihreiden papujen kanssa.
Ajvar-kanaa uunissa
Ainekset
Työvaiheet
1. Laita uuni 225 asteeseen.
2. Ruskista kana nopeasti ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita voideltuun uunivuokaan.
3. Tee ajvar-kastike: sekoita creme fraiche, ajvar, juusto, valkosipuli, suola ja pippuri kulhossa ja kaada sitten kanapalojen päälle.
4. Sekoita panko öljyn ja persiljan kanssa ja ripottele vuokaan päällimmäiseksi.
5. Kypsennä uunissa 225 asteessa 25 minuuttia.
6. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja papuja 2-3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
Ainakin Lidlistä saa tätä ajvaria....
Niin ajattelin, että varmaan saa Suomestakin. Ei ollut vain minulle tuttu tuote ennen Ruotsiin muuttoa.
Mitä on panko?
Panko on japanilainen korppujauho: https://www.foodie.fi/entry/yutaka-180-g-panko-japanilaistyyppinen-korpp...
Muokkasin nyt ohjeeseen, että panko on korppujauhoa.
Ajvaria ja Pankoa ostin K-citymarketista
Erittäin hyvä ohje! Kiitos tästä mainiosta arkiruuasta!