Me Naiset on lisännyt 1151 reseptiä.
Linkitetty 178 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Tässä kanassa on valkosipulia marinadissa, kastikkeessa ja päällä friteerattuna ripotteena – eikä yhtään liikaa! Friteerattu rapea valkosipuli on vastustamaton herkku myös salaattien ja paistetun riisin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulikana

Ainekset

kg
broilerin koipireisiä
10
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
½
dl
kuumaa vettä
1
dl
soijakastiketta
1
dl
sokeria
2
tl
harissaa
Päälle
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
öljyä valkosipulin uppopaistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet hyvin pieneksi silpuksi. Hiero suolan kanssa yhteen. Kaada kulhoon ja lisää lämmin vesi. Anna tekeytyä 5 minuuttia.
  2. Kaada ja puristele valkosipuliseos siivilän läpi toiseen kulhoon. Säilytä jäljelle jäänyt valkosipulisilppu jääkaapissa. Lisää nesteeseen soijakastike ja sokeri, anna sokerin liueta. Kaada puolet marinadista broilerin koipireisille ja säästä loput kastikkeeseen. Marinoi broileria kaksi tuntia.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta broilerinkoivet marinadista leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Kypsennä noin tunnin ajan, kunnes broileri on läpikypsää.
  4. Mittaa säästetty marinadi paistinpannulle ja lisää harissa. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hieman keittyä kasaan. Pyöritä kypsät koivet tahmeassa kastikkeessa.
  5. Uppopaista säästettyä valkosipulisilppua erikseen runsaassa öljyssä ja ripottele koipien päälle. Tarjoa riisin ja kasvisten kanssa.

Kommentit (2)

riepuja

Tuntuu liian matalalta 175 astetta. Ei koivet kuiva vaikka 200 astetta

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

175 asteessa broileri kypsyy ilman että rasva alkaa räiskyä vuoasta, mutta jos tämä ei haittaa niin voi toki kypsentää kuumemmassakin. Mehevää tulee joka tapauksessa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1151 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kanavartaat lennättävät makunystyrät Japaniin, kun maustat vartaat tuoreella chilillä ja inkiväärillä ja tarjoat ne limettimajoneesin kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
45 min + marinoituminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kana-yakitorivartaat

Ainekset

600
g
broilerin paistinleikkeitä
8
varrastikkua
Marinadi
2
tuoretta chiliä
tl
raastettua tuoretta inkivääriä
4
rkl
soijakastiketta
4
rkl
miriniä
2
rkl
sakea
5
tl
ruokosokeria
Limettimajoneesi
1
dl
majoneesia
1
limetin kuori
½
limetin mehu
pieni ripaus valkopippuria

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Poista chileistä siemenet ja hienonna palot. Kuori ja raasta inkivääri. Kiehauta kattilassa kastikkeen ainekset. Anna jäähtyä 10 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa broileri 2 cm:n paloiksi. Siirrä marinadista ⅓ sivuun ja sekoita loput broileripalojen joukkoon. Marinoi 2 tuntia.
  2. Sekoita limettimajoneesin ainekset keskenään.
  3. Pujota broileripalat varrastikkuihin, mutta jätä tilaa palojen väliin, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Grillaa (tai paahda 220-asteisessa uunissa) vartaat kypsiksi (noin 10 minuuttia). Sivele vartaita ylimääräisellä marinadilla kypsennyksen aikana.
  4. Tarjoa vartaat limettimajoneesin, kevätsipulin, chilin ja seesaminsiementen kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 88 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Treenin jälkeen on aika täyttää huvenneet hiilihydraattivarastot. Italianpatahenkinen ruoka syntyy hetkessä, sillä ainekset voi kypsentää kätevästi samassa astiassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileripata

Ainekset

250
g
broilerinjauhelihaa
2
tl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
valkosipulinkynsi
1
sipuli
1
paprika
2
tl
tomaattipyreetä
1
tl
paprikajauhetta
1
dl
orzoa eli riisinmuotoista pastaa
3
dl
kanalientä
1
rasia/250 g
kirsikkatomaatteja
1
dl
maissia (säilyke)
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Paista broilerinjauheliha kypsäksi kannellisessa paistinpannussa tai padassa. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi. Lisää kasvikset pataan yhdessä tomaattipyreen ja paprikajauheen kanssa. Jatka paistamista vielä pari minuuttia.

  3. Lisää pataan orzo, kanaliemi ja tomaatit. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.

  4. Lisää maissi ja pakasteherneet. Kuumenna vielä kertaalleen. Ripottele lopuksi padan joukkoon hienonnettu persilja.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1151 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuhdisti korianteria! Tämä kermainen, meheväksi haudutettu broileri on korianterinrakastajan unelma. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi tai nuudelit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Korianteri-kermakastike broilerille

Ainekset

1
pkt (550 g)
broilerin rintafileitä
2
ruukkua (noin 2 dl)
korianteria
1
valkosipulinkynsi
20
g
tuoretta inkivääriä
2
kevätsipulinvartta
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
limetin mehu ja kuori
4
dl
kermaa
1
dl
vettä
1
rkl
hunajaa
2
rkl
öljyä
tl
suolaa)
1
kanaliemikuutio

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise broilerinfileet talouspaperilla kuiviksi.
  2. Hienonna korianteri, valkosipuli ja inkivääri. Hienonna sipulinvarret ja pilko herneet. Raasta limetin mehu kulhoon ja purista joukkoon mehu.
  3. Laita korianteri, valkosipuli ja inkivääri sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma, vesi ja hunaja, soseuta tasaiseksi.
  4. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja ruskista fileitä molemmin puolin 5 minuuttia. Mausta suolalla. Kaada korianterikerma broilerin joukkoon pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Murenna joukkoon liemikuutio ja hauduta kastiketta kannen alla 10 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi kastikkeeseen sipulinvarret ja herneet. Mausta limetin kuoriraasteella ja mehulla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2224 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Mausta broileripullat japanilaisittain kevätsipulilla, soijakastikkeella ja mirinillä. Ohjeella tulee reilu annos, josta riittää isollekin porukalle. Lihapullat kypsyvät kätevästi uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset broileripullat eli tsukune

Ainekset

Lihapullat
800
g
broilerinjauhelihaa
2
kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
inkivääriä raastettuna
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
miriniä
1
rkl
seesamiöljyä
½
tl
valkopippuria myllystä
1
iso kananmuna
1
dl
panko- tai korppujauhetta
Kastike
1
valkosipulinkynsi
1
dl
soijakastiketta
1
dl
miriniä
2
rkl
fariinisokeria
Lisäksi
(öljyä paistamiseen)
kevätsipulia ja seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Laita jauheliha kulhoon. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota halutessasi valkosipulia öljyssä pari minuuttia. Sekoita sipuli, valkosipuli, inkivääri ja mausteet jauhelihaan. Lisää kananmuna ja panko- tai korppujauhe ja sekoita tasaiseksi.
  2. Pyöritä taikina kostutetuin käsin lihapulliksi ja paista niitä öljyssä pannussa tai 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä soijan, mirinin ja sokerin kanssa.
  4. Yhdistä lämpimät pullat ja kastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Kommentit (0)