Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 136 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Jos jaksat tehdä pikkujouluihin vain yhden leivonnaisen, olkoon se tämä. Suolainen jättijoulutorttu yhdistää kylmäsavulohen ja smetanan. Sormisuolalla ja seesaminsiemenillä päällystetyt sakarat maistuvat suolakeksien tapaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
30 min + 25 min paistaminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Lohijoulutorttu

Ainekset

Rahkavoitaikina
200
g
voita
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
prk (250 g)
maitorahkaa
Täyte
1
prk (120 g)
smetanaa
100
g
piparjuurituorejuustoa
1
valkuainen
1
tl
luomusitruunan kuorta raastettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (150 g)
kylmäsavulohta
Pinnalle
1
keltuainen
2
rkl
seesaminsiemeniä
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Paloittele kylmä voi monitoimikoneen kulhoon. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Aja ainekset leikkuuterällä muruiksi.
  2. Lisää rahka ja jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
  3. Voit tehdä taikinan myös nyppimällä voin ja kuivat aineet käsin ja sekoittamalla joukkoon rahkan. Nosta tällöin taikina jääkaappiin tunniksi ennen leipomista. Jos olet tehnyt taikinan monitoimikoneella, voit aloittaa leipomisen saman tien.
  4. Kauli taikina reilusti jauhotetun leivinpaperin päällä paperiarkin kokoiseksi levyksi. Leikkaa reunoista kapeat kaistaleet taikinapyörällä niin, että saat levystä neliönmuotoisen.
  5. Muotoile taikinakaistaleista neliön keskelle halkaisijaltaan 20 sentin kokoinen ympyrä täytettä varten. Vedä taikinapyörällä kulmiin viillot, kuin olisit tekemässä joulutorttua.
  6. Valmista täyte. Sekoita smetana, tuorejuusto, valkuainen, sitruunankuoriraaste ja mustapippuri keskenään. Viipaloi kylmäsavulohi.
  7. Lusikoi täyte joulutortun keskiosaan. Ripottele päälle lohisuikaleet. Nosta kulmat täytteen päälle lomittain joulutortun tapaan. Nipistele ne yhteen.
  8. Voitele sakarat ja joulutortun keskiosa kevyesti keltuaisella. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja mustapippuria. Ripottele sakaroihin sormisuolaa.
  9. Paista 200-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana noin 25 minuuttia. Jos sakarat uhkaavat tummua, peitä ne leivinpaperipaloilla, jotta täyte saa kypsyä rauhassa loppuun. Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Kommentit (5)

Tuhma

Onkohan yleiskone termi kirjoittajalla hiukan hukassa.
Suurin osa ns."oikeista" Yleiskoneista ei ole tehosekoittajan ja raastimen, mehulingon ja paperisilppurin yhdistelmiä!
Niissä ei ole alaterää, jolla ko. Ohjeen voi sellaisenaan toteuttaa!
Toki molempi parempi, jos oikeasti ottaa kokkaamisen vakavasti ja haluaa ohjeistaa nopeaa ja helppoa ruoan laittoa muillekkin.
Kokeilen reseptiä, kuullostaa hauskalta.! 568

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi! Ohjeessa lukee monitoimikone eikä yleiskone. Yleiskoneessa ei tosiaan ole leikkuuterää, kuten mainitsitkin, ja vaikka se onkin hyvä masiina hiivataikinoiden ja vaahdotettavien taikinoiden tekoon, se ei sovi tähän tarkoitukseen.

Voitaikina onnistuu mainiosti monitoimikoneella, ja nimenomaan leikkuuterällä, joka hienontaa ainekset tasaiseksi muruksi ilman, että taikinaan syntyy sitkoa.

Toivottavasti innostut kokeilemaan. Ohjeessa on myös vinkki, että taikinan voi tehdä myös nyppimällä jauhot ja rasvan sormin ja lisäämällä sitten muut ainekset.

larissa

Täytyypä tehdä!
Kuvassa on sakarat tummuneet, ei "uhanneet tummua".
En laittaisi kuvaa lähes epäonnistuneesta leivonnaisesta!?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Totta tosiaan, vähän pääsivät tummumaan. Siitä sainkin hyvän vinkin tähän reseptiin, eikä seuraavalla kerralla enää kärähtänyt :)

Vierailija

Resepti vaikutti hyvältä ja aion kokeilla, kiva idea! Huomiota lähinnä herättivät kommentoijat. Toinen saivarteli yleiskoneesta ja toinen oli pahoittanut mielensä kuvasta, jota kuvaili lähes epäonnistuneeksi! Apua mitä tyyppejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kalan mausteeksi pyöräytetään itse tehty sitruunapippurin ja kapriksen maustama dippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kalaa ja pikkelivihanneksia

Ainekset

PIKKELIVIHANNEKSET
1
kesäkurpitsa
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
3
porkkanaa
LIEMI
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SITRUUNAPIPPURI
2
tl
raastettua luomu sitruunan kuorta
¼
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
valkopippuria rouhittuna
¼
tl
suolaa
DIPPI
1
rkl
kapriksia
2
dl
vegaanista ranskakermaa
n. 1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
600
g
kalaa ruodottomana fileenä (esm. kirjolohi, nieriä)
2
rkl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Pakkaa porkkanaa lukuun ottamatta kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin. Mittaa pikkeliliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siirrä kattila syrjään, lisää porkkanat kuumaan liemeen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt liemi porkkanoiden kanssa lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon pippurirouheet ja suola.

  3. Hienonna kaprikset veitsellä ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.

  4. Leikkaa kala neljäksi annospalaksi ja paista kypsäksi pinnoitetulla pannulla, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta sitruunapippurilla ja tuoreella ruohosipulilla. Tarjoa pikkelikasvisten ja dipin kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sipulit ja sitruunat paistuvat maukkaiksi samalla uunipellillä täytetyn siian kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen basilikasiika

Ainekset

1
iso tai kaksi pienempää siikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sitruunapestoa
1
dl
kuivahtaneita leipäkuutioita
1
sitruuna
1
ruukku basilikaa
2–4
kevätsipulia varsineen
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Poista siikojen sisälmykset ja kidukset. Huuhtele ja kuivaa kalat. Laita kala uunipellille leivinpaperille.

  3. Hiero siikojen sisään suolaa ja levitä pestoa. Kuutioi kuivat leivänkannikat. Pese sitruuna ja viipaloi siitä puolet. Lohko toinen puolikas. Laita leipäpaloja, sitruunaviipaleita ja basilikanlehtiä kalojen täytteeksi.

  4. Pese ja halkaise sipulit. Laita sipulit ja sitruunalohkot pellille kalan viereen. Sipaise sipulien pintaan öljyä ja rouhi päälle kevyesti suolaa.

  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kasaa lounasvohvelin päälle avokadoa ja kananmunaa. Jos nälkä on isompi, voi munia paistaa tuplat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty kauravohveli

Ainekset

TAIKINA
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
kauramaitoa
1
kananmuna
1
rkl
öljyä
AVOKADOTAHNA
2
kypsää avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
4
kananmunaa
paistamiseen öljyä
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
2
dl
versoja tai ituja
(chilikastiketta kuten Srirachaa tai tabascoa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon kauramaito, muna ja öljy. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisus kulhoon. Muussaa avokado rouheaksi soseeksi haarukalla. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita avokadon joukkoon yhdessä sitruunamehun ja suolan kanssa.

  3. Paista taikinasta kuumalla vohveliraudalla neljä rapeareunaista vohvelia. Paista yhtä aikaa munat pannulla tilkassa öljyä. Ripottele suolaa munille.

  4. Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi.

  5. Lusikoi avokadotahnaa lämpimälle vohvelille ja nosta paistettu kananmuna tahnan päälle. Ripottele päälle kevätsipulia, versoja ja chilikastiketta maun mukaan.