Helppotekoiset rommirusinavanukkaat, joissa maistuu rommi.
Rommirusinavanukkaat
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin rommirusinaliemi: Liota ensin rusinoita vedessä vähintään puolisen tuntia. Kaada rusinat , liotusliemi ja sokeri kattilaan, ja keitä seosta kunnes neste hieman paksunee ja rusinat ovat pehmenneet. Lisää rommi (tai rommiaromi) loppuvaiheessa.
Vanukkaat: Vatkaa kookosmaito, kondensoitu maito ja sokeri , ja keitä seosta kattilassa, miedollä lämmöllä, lähelle kiehumispistettä, aina välillä sekoittaen. Sekoita Maizena veteen, ja lisää kattilasta puoli desiä lämmintä (ei kuumaa!) kookosmaito-kondensoitumaitoseosta . Sekoita hyvin ja katso että suuruste on täysin sileää. Kaada suurusteseos kattilaan vanukasseokseen, ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.Pidä lämpötila tässä vaiheessa minimissä. Seos sakeutuu lähes heti, ja jatka vatkaamista noin minuutin ajan. Lisää rommi tässä vaiheessa ja sekoita niin että vanukasseos on täysin sileää. Seos hyytyy nopeasti , joten kaada seosta joko pieniin annosmaljoihin , tai tee yksi isompi vanukas. Anna vanukkaan/ vanukkaiden hyytyä jääkaapissa. Kun vanukkaat ovat valmiita , kaada päälle rommirusinalientä ja rommirusinoita.
Vegaanista tämä ei kyllä ole, kun sisältää kondensoitua maitoa, mutta kuulostaa kyllä muuten tosi hyvältä!
Kiitos ;)
Millä tavalla maito muuttuu vegaaniseksi, kun se tiivistetään???
Kiitos kommenteista! Muokkasimme lukijan lisäämää reseptiä poistamalla maininnan vegaanisuudesta, koska tiivistemaito ei ole vegaaninen aines. Unohduksia sattuu meille kaikille, ja tämä on varmasti lopputulokseltaan herkullinen jälkiruoka.
Hups, olen tosi pahoillani tuosta virheestä, toki tiedän ettei tämä ollut vegaaninen jälkiruoka, eikä blogissanikaan ollut sellaisesta mainittu, mutta jostain syystä minulta tuli tuo virhe tänne, enkä huomannut sitä.