
Kylmäsavulohipiirakka saa ihanan kuohkean täytteen ricottajuustosta ja ranskankermasta. Helppo perunataikina valmistuu sekoittamalla.
Lohipiirakka maistuu mainiosti myös jääkaappikylmänä.
Lohi-ricottapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi. Sekoita perunahiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon vesi ja voisula. Sekoita tasaiseksi.
- Taputtele taikina piirasvuoan (ø 28 cm) pohjalle ja reunoille. Anna taikinan jähmettyä vuokaan jääkaapissa noin tunti.
- Nosta piirakkapohja suoraan jääkaapista uuniin. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 10 minuuttia.
- Sekoita sillä aikaa ricotta, ranskankerma, munat, hunaja, sitruunamehu ja mausteet keskenään. Lisää paloiteltu kylmäsavulohi. Levitä seos pohjan päälle vuokaan. Jatka paistamista uunin alaosassa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.
- Viimeistele saksitulla tillillä ja versoseoksella.
Vaikuttaapas ihan hyvältä ohjeelta. Vehnäjauhot vaihdan gluteenittomiin jauhoihin.
Hunaja pilasi piirakan. Miksi makeaa suolaiseen? Sitruuna pois suosiolla. Väritön. Ei jatkoon.