Oton leipomukset on lisännyt 20 reseptiä.
Linkitetty 45 keittokirjaan.

Kaalilaatikko on erittäin herkullinen ja täyttävä arkiruoka. Kaalilaatikkoa kannattaa valmistaa kerralla iso annos, sillä se kestää oikein hyvin pakastamisen. Kerma pehementää kaalin makua ja tämä maistuu lapsillekkin. Tämä resepti on myös mummoni bravuuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
30 min + paistaminen 1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Perinteinen kaalilaatikko

Ainekset

1,5
kg
keräkaalia
3
kpl
porkkanoita
2
kpl
sipulia
1,5
dl
riisi-ohra-seosta
1,5
litraa
lihalientä
500
g
naudan paistijauhelihaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1/2
tl
valkopippuria
1/2
tl
paprikajauhetta
2
rkl
tuoretta persiljaa tai meiramia
2
dl
ruokakermaa (punainen maito sopii myös)
30
g
voita
3
rkl
tummaa siirappia

Työvaiheet

1. Halkaise kaali ja koverra kova kanta pois.
Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi.
Kuori sipulit. Hienonna ne silpuksi.
Kuori ja pilko porkkanat.

2. Kuumenna lihaliemi isossa kattilassa kiehuvaksi.
Lisää joukkoon riisi-ohra-seos, porkkanat ja kaali.
Anna muhia kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen.

3. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan kuumalla pannulla.
Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja -persilja, sekä mausteet.
Valuta kaaliseoksesta pois neste, mutta säästä se.
Sekoita ruskistettu jauheliha kaaliseoksen joukkoon.

4. Kaada kaali-jauhelihaseos isoon voideltuun uunivuokaan.
Kaada päälle 5 dl kaalin kietinlientä ja ruokakerma.
Laita kaalilaatikon päälle vielä siirappia ja voinokareita.

5. Lämmitä uuni 175 asteeseen. (Kiertoilma-uuni 160 asetta)
Paista kaalilaatikkoa vähintään 1,5 h. Pinta saa ruskistua.
Anna vetäytyä muutaman minuutin ajan.
Halutessasi voit viimeistellä kaalilaatikon persiljalla.
Tarjoile puolukkahillon kera.

Kommentit (3)

Vierailija

Mycket dålig översättning av receptet.

Vierailija

Mycket dålig översättning av receptet.

Kirla

Receptet är mycket klart och tydligt på finska. Svårt att förstå vad du menar med översättningen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 - 8
Valmistusaika
30 - 60 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauheliha-ananas-tomaatti-pizza

Ainekset

Pohja:
2
dl
vettä
11
g
kuivahiivaa
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
sokeria
1
rkl
öljyä
5
dl
vehnäjauhoja
Täyte:
ketsuppia sopivasti pizzapohjan päälle
rasvaa paistamiseen
600
g
jauhelihaa
0,5
tl
suolaa
0,5
tl
maustepippuria
0,5
tl
valkopippuria
0,5
tl
basilikaa
0,5
tl
jauhelihamaustetta
2
kpl
tomaatteja
1
pieni prk
ananasta renkaina (käytetään 3 rengasta)
n. 200
g
pizzajuustoa tai muuta

Työvaiheet

Lämmitä vettä mikrossa 40 s, lisää kuivahiiva, suola ja sokeri, sekoita ja lisää osa jauhoista ja öljy, alusta loput jauhot käsin ja vaivaa taikina hyvin.

Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa sen aikaa ja pidä pyyhe tai leivinpaperi kulhon päällä, kun paistat jauhelihan. Mausta jauheliha.

Kauli taikina alustan päällä sopivan ohueksi vehnäjauhoja apuna käyttäen, muuten tällä reseptillä se onnistuu hyvin, niin että kestää nostaa taittettuna, levitä se leivinpaperin päälle pelille. Voit tehdä myös kaksi pizzaa tai puolittaa resepti.

Levitä sopivasti ketsuppia pintaan, lisää maustettu paistettu jauheliha ja laita päälle 3 ananasrengasta pieneksi paloiksi laitettuna sopivin välein ja tomaatin siivun puolikkaat sopivin välein, liikaa ei saa sellaista laittaa päälle, mikä kosteuttaa pizzaa, viimeiseksi ripottele päälle juustoraaste, mutta ei liikaa jotta kosteus pääsee haihtumaan.

Vinkki, jos sinulla ei ole juustoraastetta niin vedä juustosta siivuja ja revi niistä paloja pizzan päälle, mutta ei liian tiiviisti. Paista uunin alatasolla (2 kannatin alhaalta) 225 asteessa n. 15 min

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2161 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Sami Repo

Hiero karitsanfileiden pintaan mausteseos, ruskista lihat nopeasti ja laita fileet sitten yöksi jääkaappiin marinadikylpyyn. Ohueksi viipaloitu liha on herkkua rouskuvien sipsien ja raikkaan sellerislaw'n kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12:lle noutopöydässä
Valmistusaika
30 min + marinointi 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Karitsatataki

Ainekset

400
g
karitsan ulkofileetä
1–2
rkl
öljyä
Mausteseos
2
tl
fariinisokeria
2
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
korianterinsiemeniä
1
tl
mustapippureita
1
tl
suolaa
Jälkimarinadi
2
valkosipulinkynttä
2
cm:n
pala inkivääriä
½
dl
soijakastiketta
¼
dl
sokeria
2
rkl
tamarinditahnaa (tai limettimehua)
2
rkl
tummaa seesamiöljyä
Sellerislaw
4
varsisellerin vartta
1
tl
suolaa
6
rkl
vettä
4
rkl
sokeria
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tuore shisolehti tai 3–4 mintunlehteä
Lisäksi
sipsejä
majoneesia

Työvaiheet

  1. Tee mausteseos yhdistämällä sokeri ja kuivat mausteet ja jauhamalla ne hienoksi maustemyllyssä tai morttelissa. Kuivaa fileet talouspaperilla ja hiero ne kauttaaltaan mausteseoksella.
  2. Laita jälkimarinadin ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.
  3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa pannussa ja ruskista karitsanfileet nopeasti. Laita fileet pieneen lasi- tai keraamiseen vuokaan. Kaada jälkimarinadi päälle, peitä kannella ja siirrä jääkaappiin vuorokaudeksi.
  4. Leikkaa selleri ohuiksi lastuiksi. Ripottele niille suola ja anna mehustua 15 minuuttia. Yhdistä vesi, sokeri ja etikka kasarissa, lämmitä kunnes sokeri liukenee ja kaada liemi kulhoon jäähtymään. Huuhtele sellerilastut siivilässä, kuivaa niitä talouspaperilla ja laita etikkaliemeen. Siirrä jääkaappiin marinoitumaan noin tunniksi.
  5. Pyyhi ylimääräinen marinadi lihan pinnasta. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Valuta selleri liemestä ja hienonna shisolehti tai minttu sellerin joukkoon. Asettele sellerit vadille ja viimeistele annos sipseillä ja majoneesilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2161 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Kun lapa saa hautua uunissa yön yli, lopputuloksesta tulee uskomattoman mehukas. Tarjoa lisänä sipuli-pähkinähilloa sekä polentaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + haudutus 12 t

Karitsan lapapaisti ja sipuli-pähkinähillo

Ainekset

1
karitsan lapa (noin 1½ kg)
2
rkl
hienoa merisuolaa
1
rkl
katajanmarjoja
1
rkl
juustokuminaa
2
tl
aniksensiemeniä
1
tl
fariinisokeria
1
kokonainen valkosipuli
5
dl
valkoviiniä
2
sipulia
Sipuli-pähkinähillo
2
dl
hasselpähkinöitä
5
pientä sipulia
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
½
dl
vettä
¼
tl
suolaa
Polenta
8
dl
kana- tai kasvilientä
1
rkl
voita
3
dl
polentasuurimoja
½
dl
parmesaania raasteena
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni grillivastuksilla 225 asteeseen. Hiero lapa suolalla ja laita syvään uunivuokaan ulkosyrjä eli leimapuoli ylöspäin. Murskaa katajanmarjat morttelissa ja sekoita ne muiden kuivien mausteiden ja sokerin kanssa. Hiero seos lihan pintaan.
  2. Puolita kokonainen valkosipuli poikittain ja laita vuokaan leikkauspinnat ylöspäin. Kaada viini vuokaan ja laita uuniin 10–15 minuutiksi, kunnes lihan pinta on tummanruskea ja rapea.
  3. Ota vuoka uunista ja laske uunin lämpö 120 asteeseen. Paloittele sipulit muutamaan osaan ja lisää ne vuokaan. Kaada vuokaan noin 2 cm vettä. Peitä tiiviisti foliolla ja hauduta uunissa 10–12 tuntia.
  4. Siirrä liha pois vuoasta ja siivilöi liemi kasariin. Lisää tarvittaessa vettä niin, että lientä on noin 5 dl. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai fariinisokeria. Jos liemessä on paljon rasvaa, voit jäähdyttää sen pakastimessa ja kuoria päälle jähmettyvän rasvan pois lusikalla.
  5. Tee sipuli-pähkinähillo. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Kaada pähkinät lautaselle jäähtymään. Anna myös pannun jäähtyä hieman. Kuori sipuli ja suikaloi se ohuiksi renkaiksi, irrota renkaat toisistaan ja levitä pannuun. Lisää öljy ja kuullota 15 minuuttia keskilämmöllä, välillä sekoitellen. Älä anna sipuleiden ruskistua.
  6. Murskaa pähkinöitä hieman ja lisää ne ja voi sipuleiden joukkoon. Kun sipuleista on haihtunut neste, ne alkavat karamellisoitua ja ruskistua. Jatka paistamista, kunnes väri syvenee. Lisää vesi, kiehauta ja sammuta liesi. Vesitilkka pitää sipuli-pähkinähillon kosteana tarjoiluun asti. Mausta suolalla.
  7. Lämmitä liha 100-asteisessa uunissa ja kuumenna kastike tarvittaessa.
  8. Tee polenta. Kiehauta liemi kasarissa, lisää voi ja polentasuurimot. Keitä voimakkaasti sekoittaen. Kun seos alkaa puuroutua, laske lieden lämpö alimmalle tasolle ja jatka keittämistä 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää tarvittaessa vettä. Sekoita juusto polentaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.

Huom! Valitse mahdollisimman rasvainen lapa, niin lihasta tulee oikein mehukasta.

Kommentit (0)

Tämä kakku hurmaa upeiden makujen täydellisellä liitolla. Kakussa on rapea kaurakeksipohja, mämmin ja suklaan makuinen kerros, raikas mangokerros ja valkosuklaavalumat. Tämä kakku sopii vallan mainiosti vaikkapa pääsiäisen herkutteluihin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 h + hyytyminen 5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mämmi-mangomoussekakku

Ainekset

Pohja
200
g
kaurakeksejä
80
g
voita
Suklaa-mämmimousse
150
g
tummaa suklaata
5
kpl
liivatelehtiä
2
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
300
g
mämmiä (luomu)
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
Mangomuosse
7
kpl
liivatelehteä
3
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4
prk
mangopilttiä
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
taloussokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sitruunamehua
Koristelu
120
g
valkosuklaata
0,5
dl
kuohukermaa
pensasmustikoita
tyrnejä
kullan värisiä sokerihelmiä
minttua tai sitruunamelissaa

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa kaurakeksit.
Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.
Pingota korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisijaltaan n. 21 cm) pohjalle leivinpaperi.
Voitele vuon reunat esim. rypsiöljyllä ja asettele reunoille reunakalvo tai leivinpaperia.
Painele keksipohja vuoan pohjalle.
Siirrä odottamaan jääkaappiin.

Suklaa-mämmimousse:
Sulata suklaa vesihauteessa. Jätä jäähtymään.
Laita liivatelehdet turpoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä mämmi ja sulatettu suklaa.
Lisää mämmi-suklaaseokseen tuorejuusto ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna tilkka vettä (2 rkl) höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan veteen.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitelellen mämmiseoksen joukkoon.
Yhdistä suklaa-mämmiseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse kaurakeksipohjan päälle. Tasoita pinta.
Anna ensimmäisen kerroksen hyytyä jääkaapissa 2 tuntia.

Mangomousse:
Aloita tämän valmistaminen sen jälkeen, kun ensimmäinen kerros on hyytynyt n. 75 minuuttia.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa vaniljakastike jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita mangopiltit, tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi.
Kuumenna sitruunamahu höyryävän kuumaksi.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen kylmä vesi ja liota ne kuumaan sitruunamehuun.
Kaada liivate ohuena nauhana samalla koko ajan sekoitellen mangoseoksen joukkoon.
Yhditä mangoseos ja vaniljavaahto varovasti nuolijalla käännellen. Tarkista maku!
Nostele mousse hyydytetyn kerroksen päälle. Tasoita pinta.
Nosta hyytymään jääkaappiin vielä kolmeksi tunniksi.

Koristelu:
Paloittele suklaa paksupohjaiseen kattilaan.
Lisää joukkoon kerma ja sulata tasaiseksi miedolla lämmöllä lusikalla sekoitellen.
Jätä jäähtymään kymmeniseksi minuutiksi.

Irrota kakusta vuoan reunat ja siirrä varovasti tarjoiluastialle.
Nostele teelusikalla kakun päälle valkosuklaata siten, että se lähtee valumaan reunoille.
Valkosuklaavalumia voi tehdä haluamansa verran.
Koristele kakku vielä marjoilla, sokerihelmillä ja yrteillä.

Nauti ja ihastu mangon, mämmin ja suklaan makujen sinfoniaan!

Kommentit (0)