Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1991 reseptiä.
Linkitetty 130 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Anna Huovinen

Ihanan helppo suklaamousse maistuu myös vegaanisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen suklaamousse

Ainekset

150
g
tummaa laktoositonta ja vegaanista suklaata (esim. Brunberg)
1
banaani
1
kypsä avokado
1
dl
kookosmaitoa
1
tl
vaniljaa
ripaus merisuolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin karpalot (ohje alla).
  2. Pilko suklaa rouheeksi. Sulata rouhe mikrossa tai vesihauteessa.
  3. Soseuta kookosmaito, banaani ja avokado tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Lisää sula suklaa ja sekoita. Kaada seos jälkiruokakulhoihin. Anna viiletä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Paistetut karpalot

Ainekset

200
g
(4 dl) karpaloita (myös jäiset käyvät)
2
rkl
balsamicoa
2
rkl
sokeria
1
rkl
laktoositonta ja vegaanista margariinia (esim. Keiju)

Työvaiheet

  1. Sulata margariini paistinpannussa ja lisää (jäiset) karpalot. Sekoita joukkoon balsamico ja sokeri. Anna kiehua, kunnes neste on melkein haihtunut. Maista ja lisää tarvittaessa hieman sokeria.

Kommentit (8)

Anna Andersson_2
Seuraa 
Liittynyt29.11.2014

Kiitos ihanasta ohjeesta! Brunbergin laktoosittomassa suklaassa on kuitenkin maitojauhetta, joten se ei ole vegaaninen. Esim. Brunbergin tumma (53% tai 60%) suklaa on täysin vegaaninen. Lisää vegaanisia suklaaehdoituksia löytyy tästä: http://www.vegaanituotteet.net/herkut/suklaat

Tarja Tanskanen
Seuraa 
Liittynyt1.12.2014

Palautetta artikkelistanne ja reseptistänne.

Kiitos vegaanisen ruokavalion esille tuonnista!

Ensinnäkin, seitsemän kuukauden vegaanisen ruokavalioni aikana olen huomannut, että herkulliseen jälkiruokaan ei tarvita eläinperäisiä raaka- aineita. Eli täysin uskottavaa, ja jopa todennäköistä on se, että juurikin vegaaninen vaihtoehto on se herkullisin vaihtoehto! Ja kun on hyvä resepti, niin vegaanistenkaan jälkiruokien valmistaminen ei aiheuta “päänvaivaa” – kenellekään!

Otsikossa on asiavirhe. Resepti ei ole täysin vegaaninen. Reseptissä ehdotetaan käytettäväksi laktoositonta maitosuklaata. Laktoositon maitosuklaa ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita vegaanista suklaata. Ohjeen Brunbergin laktoosittomassa maitosuklaassa on maitojauhetta. Eli lehmänmaidosta valmistettua tuotetta. Ja tuttu juttuhan on, että vegaaniseen ruokavalioon eivät kuulu maitotuotteet missään muodossa. Brunbergin tumma suklaa sitä vastoin on vegaanista. Eli ohjeessa on varmaankin tarkoitettu Brunbergin tummaa vegaanista suklaata?

Vegaani välttää maitotuotteiden käyttämistä, joten laktoosittomatkaan maitotuotteet eivät kuulu ruokavalioon. Mikäli joku vegaani- ruokavaliosta entuudestaan tietämätön tekee suklaamoussea vegaanille tällä reseptillä, tarjoaja voikin joutua kuulemaan, että vegaani ei tätä syö. Monilla vegaanisuuden taustalla ovat eettiset syyt. Ja se tarkoittaa sitä, että eläinperäisiä tuotteita ei syödä missään tilanteissa, se ei ole eettisistä syistä mahdollista.

Vegaaniset suklaat löytää nykyään kätevästi vaikkapa nettisivulta http://www.vegaanituotteet.net/herkut/suklaat. Siellä on tällä hetkellä tarjolla suklaalevyissä 45 ei vaihtoehtoa. Olisi hienoa, jos vegaanisten ruoka- ohjeiden yhteydessä voisitte mainita tuon sivuston, sillä se on kuluttajillekin hyvä työväline. Riippumatta siitä, onko itse vegaani tai onko valitsemassa vegaanisia tuotteita vaikkapa kylään tulossa olevalle vieraalle, tarjolla olevat vaihtoehdot kustakin ruoka- aineryhmästä on helppo löytää. Lisäksi Vegaaniliiton sivuilta voi tarkistaa mitä vegaaniseen ruokavalioon kuuluu, “Mikä on vegaani?”- osiosta: http://vegaaniliitto.fi/www/fi/tietoa/mika-on-vegaani

Ohjeessa paistetut karpalot neuvotaan paistamaan laktoosittomassa margariinissa. Tässä sama huomio kuin suklaassa. Sana “laktoositon” ei tarkoita automaattisesti vegaanista. Vegaaniset margariinit löytyvät täältä: http://www.vegaanituotteet.net/perusruuat/margariinit.

Kiitos Iltalehdelle sekä Ruokala- blogin pitäjälle. On erittäin hieno asia, että vegaanisia vaihtoehtoja haluatte ottaa esille. Vegaanisuus on yhä tavallisempaa, ja näin tekin iltapäivälehtenä olette mukana ajan virrassa, hyvä! On myös hyvä huomata, että vegaaniset tuotteet ja raaka- aineet soveltuvat suoraan maitoallergikoille, laktoositonta ruokavaliota noudattaville sekä kananmuna- allergisille. Näin ruokaa valmistettaessa esim. juhliin, joihin on tulossa em. ruoka- ainerajoituksia omaavia vieraita, voikin olla jopa kätevintä ja helpointa valmistaa ruokaa, jälkiruokia ja leivonnaisia vegaanisina versioina, jolloin “kaikki käy kaikille! Ja lisäbonuksena vegaanisessa vaihtoehdossa on se, että siitä kiittävät niin eläimet, ihmisen terveys kuin myös ympäristö. Vegaanisen vaihtoehdon valinnut on ehdottomasti voittaja noilla kaikilla osa- alueilla!

Iso kiitos, ja Hyvää ja Rauhallista Joulunodotusta Ruokalaan ja Iltalehteen!

Ps. Toiveeni Ruokalaan on, että vegaaniset vaihtoehdot tulisivat esille jouluruokiakin käsittelevissä jutuissanne! Jään odottamaan reseptejänne- vesi kielellä!

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei Anna ja Tarja!

Tosiaan, reseptissä oli epätarkkuus juurikin tuota suklaata koskien. Tarkoitus on käyttää tummaa suklaata, jossa ei ole maitojauhetta. Reseptiä on nyt korjattu, iso kiitos tarkkaavaisuudesta ja vegaanisuklaalinkin jakamisesta, tästä on meille jatkossa iso hyöty!

www.vegaanituotteet.net/herkut/suklaat

Yritämme parhaamme mukaan ottaa huomioon myös erikoisruokavaliot ja että niihin liittyvät reseptit olisivat myös ravitsemuksellisesti mahdollisimman täysipainoisia ja herkullisia. Mukava tietää, että vegaaniresepteille on tilausta! :)

Terveisin
Teemu Leminen
Sopan tuottaja

Tarja Tanskanen
Seuraa 
Liittynyt1.12.2014

Kiitos korjauksesta! Varmaankin piakkoin korjaatte myös tiedon laktoosittomasta margariinistakin, kiitos. Olisi hyvä, että ohjeessa mainittaisiin lisäksi että kyseessä ovat "vegaaniset" suklaa ja margariini. Tuo "laktoositon" maininta johtaa helposti harhaan. Kiitos!

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

No nyt pitäisi olla kunnossa :)

T. Teemu/Soppa

Anna Andersson_2
Seuraa 
Liittynyt29.11.2014

Kiitos nopeasta vastauksesta ja palautteeseen reagoimisesta! :)

Tarja Tanskanen
Seuraa 
Liittynyt1.12.2014

Hei!
Kiitos paljon, kun korjasitte alkuperäisen reseptin, ja siitä tuli vegaaninen, niinkuin nimi kertoikin!
Tein vegaanisen suklaamoussen joulun ja uudenvuoden välipäivinä, ja se oli ihanaa! Ohjeessa ei kerrota, mutta päättelin, että oli tarkoitus, että mousse-seos sekä balsamico- karpalot sekoitetaan keskenään, niin sitten tein. Kiitos ohjeesta, tulen tekemään juhlavaa jälkiruokaa tulevaisuudessakin!

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Moi Tarja!

Hauskaa, että maistui! Balsamico-karpalot voi tosiaan sekoittaa mousseen tai asetella päälle fiinimminkin, jos näpertelystä tykkää. Kiva, että sait "vakijälkkärin" avullamme :)

Teemu/Soppa

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Guacamole goes Kreikka! Kokeile klassikkodipin kreikkalaistettua versiota ja ihastu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen guacamole

Ainekset

2
kypsää avokadoa
2
rkl
sitruunanmehua
1 1/2
rkl
aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
2
rkl
tuoretta persiljaa
2
rkl
kalamata-oliiveja
100
g
kirsikkatomaatteja
1/2
punasipuli
1
tl
kuivattua oreganoa
ripaus suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja murskaa avokadot haarukalla. Pirskota päälle sitruunamehua.
  2. Valuta aurinkokuivatut tomaa ttikuutiot ja lisää joukkoon. Hienonna persilja ja kuutioi oliivit ja kirsikkatomaatit pieneksi. Kuori ja hienonna punasipuli.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Anu Brask Kuva: Sami Repo

Rohkeasti kokeilemaan uusia makuja grillissä! Grillattu avokado on grillaajan pelastus pohtiessaan herkullista vegaani vaihtoehtoa ruokapöytään.

Herkullinen lämmin tomaattisalaatti lusikoidaan grillattujen avokadojen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu avokado ja tomaattisalaatti

Ainekset

4
avokadoa
2
rkl
öljyä
LÄMMIN SALAATTI
1
rs (200g)
kirsikkatomaatteja
1
prk (380/230g)
mustapapuja
2
valkosipulinkynttä
1
kevätsipulinvarsi
1
limetin kuori ja mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
jeeraa

Työvaiheet

  1.  Halkaise avokadot ja poista kivi. Sivele pintaan öljyä ja grillaa leikkauspinta alaspäin noin 10 minuuttia. Kun avokadon pinnassa on grilliraidat, on sisuskin lämmin.
  2. Pistele kirsikkatomaatit hammastikulla ja laita tomaatit grilliin noin 5 minuutiksi. Valuta pavut. Hienonna valkosipulit ja sipulinvarret. Raasta limetin kuori kulhoon ja purista mehu joukkon. Lisää pavut, sipulit, öljy ja mausteet. Leikkaa tomaatit pienemmiksi ja lisää ne muiden ainesten joukkoon.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 976 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Mehukas vegaaninen mustikkapiirakka muistuttaa rakenteeltaan hieman enemmän pannaria kuin piirakkaa. Täyte on uskomattoman syvän mustikkainen.

Tomusokerikuorrutus on vapaaehtoinen lisä makean ystäville, ei välttämätön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
25 palaa
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen mustikkapeltipiirakka

Ainekset

4 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
kookoshiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
3
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
TÄYTE
1
l
mustikoita
1/2
dl
sokeria
1/4
dl
vehnäjauhoja
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
1
rkl
vegaanista margariinia
1
rkl
chiansiemeniä
PÄÄLLE
2
dl
mantelilastuja
KUORRUTUS
1 1/2
dl
tomusokeria
4
tl
(kookospohjaista) kasvimaitoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat ainekset yhteen. Sekoita öljy ja kasvimaito keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin nopeasti. Vuoraa iso uunivuoka (28 x 28 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina päälle. Laita uuniin 5 minuutiksi.
  2. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia, koko ajan sekoitellen ja marjoja samalla murskaksi painellen. Levitä marjat esipaistetun pohjan päälle ja ripottele mantelilastut päälle. Kypsennä noin 3 0 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada raidoiksi piirakan päälle. Leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 50 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen


Mehevä klassikkopasta Sisiliasta jättää sopivan kevyen olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta Norma

Ainekset

1
munakoiso
1
punainen chilipalko
1
salottisipuli
2
tl
öljyä
1
prk
kuorittuja tomaatteja
1
rkl
kapriksia
1
tl
punaviinietikkaa
ripaus
sokeria
1
tl
suolaa
2
rkl
lehtipersiljaa
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
30
g
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Kuutioi munakoiso. Hienonna chili ja salottisipuli. Paista kasviksia öljyssä pannulla noin 5 minuuttia.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.
  3. Leikkaa purkkitomaatit neljään osaan ja lisää pannulle yhdessä kapristen, etikan, sokerin ja suolan kanssa. Hauduta 5 minuuttia.
  4. Sekoita keskenään kuuma pasta ja munakoiso-tomaattiseos. Sekoita joukkoon lehtipersilja ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoa joko raasteena tai lastuina.

VÄLTÄ SUMMAMUTIKKAA. Pastaa ei tarvitse keittää rekkamiehen määrää. Paketin kyljessä neuvotaan yleensä varaamaan kuivaa pastaa
100 g per syöjä, mutta vähempikin riittää. Kannattaa satsata kasviksiin, joita voi olla annoksessa vähintään sama määrä kuin pastaa – enemmänkin.

Kommentit (0)