
Itse tehdyt kolmioleivät ovat parasta, mitä eväsrepusta voi löytää. Täytä ne meheviksi tsatsikilla ja fetalla. Kun annat leipien vetäytyä, niin täytteetkään eivät tursua haukatessa.
Valmiit kolmioleivät ovat suosikkieväitä, joita myydään melkein joka kaupassa. Jos muistaa ennakoida eväiden tarpeen, yhtä meheviä leipiä on todella helppo tehdä itsekin.
Tässä kolmioleipäreseptissä kerrosten väliin kasataan mehevää tsatsikia ja fetatäytettä. Kukkakaalimurut antavat tsatsikiin hauskan rapeaa rakennetta. Neljän aineksen fetatäyte on puolestaan sekoittamalla valmis.
Tärkein vaihe kolmioleipien valmistuksessa on vetäytymisaika. Kun annat leipien tekeytyä rauhassa ennen haukkaamista, kerrokset pysyvät kasassa eivätkä täytteet tursua leipien välistä.
Voit hyvin muunnella kolmioleipäohjetta makusi mukaan. Fetan sijaan voit käyttää vaikka vuohentuorejuustoa ja kukkakaalin voit vaihtaa raikkaisiin retiiseihin.
Kreikkalaiset kolmioleivät
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista tsatsiki. Raasta kurkku ja valuta se siivilässä. Hienonna kukkakaali muruiksi. Hienonna minttu ja valkosipuli. Valuta jugurtista ylimääräinen neste ja sekoita kasvikset sen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Valmista fetatäyte. Murskaa pehmeä juusto haarukalla. Sekoita joukkoon jugurtti, hunaja ja pippuri.
- Levitä kahdeksan leipää leikkuulaudalle. Jaa tsatsikitäyte neljälle leivälle ja fetatäyte neljälle. Nostele päällystetyt leivät päällekkäin niin, että pohjalle tulee tsatsikitäytteinen leipä ja päälle fetatäytteinen. Aseta päälle täyttämättömät leivät.
- Nosta leipien päälle toinen leikkuulauta ja kevyt paino. Anna niiden vetäytyä vartti painon alla jääkaapissa ennen leikkaamista kolmioiksi. Näin kosteus imeytyy leipiin ja ne leikkautuvat helpommin.
- Kääräise kolmiot tiiviiksi paketeiksi esimerkiksi voipaperiin. Nappaa mukaan reissuun.
Ja kaloreita on puhdas nolla?
Ei kai kaloreita syödä laihtumisen takia?
Mitä luulet kaupankolmioiden sisältävän.