Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 185 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Itse tehdyt kolmioleivät ovat parasta, mitä eväsrepusta voi löytää. Täytä ne meheviksi tsatsikilla ja fetalla. Kun annat leipien vetäytyä, niin täytteetkään eivät tursua haukatessa.

Valmiit kolmioleivät ovat suosikkieväitä, joita myydään melkein joka kaupassa. Jos muistaa ennakoida eväiden tarpeen, yhtä meheviä leipiä on todella helppo tehdä itsekin.

Tässä kolmioleipäreseptissä kerrosten väliin kasataan mehevää tsatsikia ja fetatäytettä. Kukkakaalimurut antavat tsatsikiin hauskan rapeaa rakennetta. Neljän aineksen fetatäyte on puolestaan sekoittamalla valmis.

Tärkein vaihe kolmioleipien valmistuksessa on vetäytymisaika. Kun annat leipien tekeytyä rauhassa ennen haukkaamista, kerrokset pysyvät kasassa eivätkä täytteet tursua leipien välistä.

Voit hyvin muunnella kolmioleipäohjetta makusi mukaan. Fetan sijaan voit käyttää vaikka vuohentuorejuustoa ja kukkakaalin voit vaihtaa raikkaisiin retiiseihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kolmioleipää
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset kolmioleivät

Ainekset

12
isoa
täysjyväpaahtoleipää
Kukkakaali-minttutsatsiki
pala
kurkkua
lohko
(200 g)
kukkakaalia
1
ruukku
minttua
1
valkosipulinkynsi
200
g
paksua kreikkalaista jugurttia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Fetatäyte
200
g
pehmeää fetajuustoa
½
dl
kreikkalaista jugurttia
1
rkl
hunajaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista tsatsiki. Raasta kurkku ja valuta se siivilässä. Hienonna kukkakaali muruiksi. Hienonna minttu ja valkosipuli. Valuta jugurtista ylimääräinen neste ja sekoita kasvikset sen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Valmista fetatäyte. Murskaa pehmeä juusto haarukalla. Sekoita joukkoon jugurtti, hunaja ja pippuri.
  3. Levitä kahdeksan leipää leikkuulaudalle. Jaa tsatsikitäyte neljälle leivälle ja fetatäyte neljälle. Nostele päällystetyt leivät päällekkäin niin, että pohjalle tulee tsatsikitäytteinen leipä ja päälle fetatäytteinen. Aseta päälle täyttämättömät leivät.
  4. Nosta leipien päälle toinen leikkuulauta ja kevyt paino. Anna niiden vetäytyä vartti painon alla jääkaapissa ennen leikkaamista kolmioiksi. Näin kosteus imeytyy leipiin ja ne leikkautuvat helpommin.
  5. Kääräise kolmiot tiiviiksi paketeiksi esimerkiksi voipaperiin. Nappaa mukaan reissuun.

Kommentit (3)

Vierailija

Ja kaloreita on puhdas nolla?

Joojoo

Ei kai kaloreita syödä laihtumisen takia?

Vierailija

Mitä luulet kaupankolmioiden sisältävän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Sipaise kesäkurpitsojen pintaan öljyä ja hunajaa, niin ne karamellisoituvat kauniisti. Simppelisti maustetut, grillatut kesäkurpitsat ovat herkullisia ja todellista pikaruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kesäkurpitsat ja kukkakaalimuru

Ainekset

2
kesäkurpitsaa
1
tl
suolaa
1
tl
hunajaa
2
tl
oliiviöljyä
KUKKAKAALIMURU
1
pieni kukkakaali
½
sitruuna
1
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
RUOHOSIPULIKASTIKE
½
ruukku ruohosipulia
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
mustia oliiveja
1
dl
auringonkukansiemeniä
tuoreita yrttejä

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli ja tee sillä aikaa kukkakaalimuru. Hienonna kukkakaalin valkoiset nuppuosat veitsellä tai tehosekoittimessa pieneksi silpuksi. (Varren voit käyttää esimerkiksi kasvissosekeittoon.) Keitä kukkakaalimurua 1–2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä). Valuta ja laita kulhoon. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu joukkoon. Lisää oliiviöljy ja hunaja ja sekoita.

  2. Halkaise kesäkurpitsat ja tee veitsellä ristiviillot leikkuupintaan. Hiero suola pintaan ja valuta hunaja ja öljy päälle. Grillaa kesäkurpitsoja leikkuupinta alaspäin 3–5 minuuttia tai kunnes ne karamellisoituvat ja hieman pehmenevät.

  3. Tee kastike kesäkurpitsojen kypsyessä. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa.

  4. Lisää kukkakaalimuru, oliivit, auringonkukansiemenet ja yrttejä kesäkurpitsojen päälle. Tarjoa ruohosipulikastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt grillissä tirisee salaatti! Grillaa fetapala kokonaisena ja murenna se appelsiinivinegretillä maustetulle lämpimälle salaatille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu fetasalaatti

Ainekset

4
pientä salaatinkerää
1
pkt (200 g)
fetaa palana
APPELSIINIVINEGRETTI
1
ruukku lehtipersiljaa
2
valkosipulinkynttä
1
appelsiini
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan ja tee sillä aikaa vinegretti. Ota lehtipersiljaa sivuun koristelua varten. Hienonna loppu lehtipersilja ja valkosipuli ja laita kulhoon. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää öljy, suola ja siirappi ja sekoita.

  2. Halkaise tai lohko salaatit ja sivele niille vinegrettiä. Grillaa salaatit ja fetapala nopeasti, enintään 1–2 minuuttia. Siirrä tarjoiluastiaan, murusta grillattu feta päälle ja viimeistele annos lopulla vinegretillä ja lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Jos rakastat kylmää gazpacho-keittoa, kannattaa kokeilla samoja makuja myös grillattuna. Raikkaan hapan kastike antaa ytyä grillatuille kasviksille.

Viinisuositus: Punaviiniksi annokselle sopii katalonialainen Josep Foraster Lamoto 2019, 19,80 e (tilausvalikoima), joka on Trepat-, Garnacha- ja Syrah-rypäleiden jännittävä sekoitus. Viini on tumman marjaisa ja mukavan suoraviivainen. Sen kevyt savuisuus kokoaa gazpachon maut hienosti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu gazpachosalaatti

Ainekset

3
punaista paprikaa
1
pieni valkosipuli
4
minikurkkua tai 1 pieni kurkku
200
g
terttukirsikkatomaatteja
1
pieni kesäpunasipuli
Gazpachokastike
1
tomaatti
n. 4
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
balsamiviinietikkaa
muutama basilikanlehti
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kanta. Leikkaa kokonaisesta valkosipulista ”hattu” irti. Kuori ja halkaise kurkut ja poista siemenet pienellä lusikalla.

  3. Grillaa paprikoita välillä käännellen, kunnes kuori tummuu. Laita ne sitten kannelliseen rasiaan tai sulje muovipussiin. Grillaa valkosipulia noin 10 minuuttia, tomaatteja noin 4 minuuttia ja kurkkua muutama minuutti. Grillaa myös kastikkeeseen tuleva tomaatti, noin 5 minuuttia.

  4. Tee kastike. Kuutioi iso, grillattu tomaatti ja laita palat tehosekoittimeen. Puristele grillatut valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää sitruunamehu ja etikka. Soseuta seos sileäksi ja paseeraa halutessasi eli painele sose tiheän siivilän läpi.

  5. Poista paprikoista kuoret ja viipaloi tai kuutioi paprikat. Viipaloi kurkut ja kesäsipuli.

  6. Asettele salaatti tarjoiluvadille ja valuta kastike päälle.

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos! Vaikuttaa herkulliselta, otan reseptin talteen.

Helsingin Sanomat on lisännyt 237 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Raparperipiirakan maku smoothiessa! Tämä smoothie vaatii hiukan esivalmisteluja: raparperit keitetään hillokkeeksi ja pakastetaan ennen juomaksi soseuttamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
20 min + 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiirakkasmoothie

Ainekset

250
g
raparperinvarsia
1
dl
ruokosokeria
2
rkl
vettä
1
tl
kanelia
1
tl
vaniljasokeria
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
dl
kaurahiutaleita
5
dl
omenatäysmehua

Työvaiheet

  1. Huuhtele raparperinvarret, leikkaa viipaleiksi. 
  2. Mittaa kattilaan raparperit, sokeri, vesi, kaneli ja vaniljasokeri. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. 
  3. Lusikoi seos pakasterasiaan, nosta pakastimeen vähintään 2 tunniksi.
  4. Laita pakastettu hilloke sekä muut raparperismoothien ainekset tehosekoittimen kulhoon ja pyöräytä tasaiseksi juomaksi.

Kommentit (0)