Filippiinien epävirallinen kansallisruoka adobo on soijassa ja etikassa karamellisoitua, mustapippurilla ja valkosipulilla maustettua possua tai kanaa. Tässä versiossa on possua ja ananasta!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
3 h
Vaikeustaso
Helppo
Possu-ananas-adobo
Ainekset
800
g
porsaan kassleria tai porsaankylkeä
1
rkl
rypsiöljyä
1
sipuli
8
valkosipulinkynttä
3
laakerinlehteä
½
dl
omenaviinietikkaa
1
dl
soijakastiketta
½
dl
hunajaa
10
mustapippuria
½
tl
rouhittua valkopippuria
Lisäksi
2
tlk
ananaspaloja mehussa
tilkka
(kookos)öljyä
Työvaiheet
- Leikkaa liha noin 3 cm x 3 cm:n paloiksi.
- Kuumenna öljyt padassa. Ruskista liha parissa erässä. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipuli. Siirrä liha sivuun, kuullota sipuleita ja laakerinlehtiä padassa muutama minuutti.
- Siirrä liha takaisin pataan. Lisää etikka, soijakastike, hunaja ja pippurit. Valuta ananakset ja kaada tölkkien mehut pataan, säästä ananakset myöhemmäksi. Kiehauta. Alenna lämpöä, laita kansi päälle ja hauduta noin 2 ½ tuntia.
- Kuivaa ananaspalat. Kuumenna (kookos)öljyä pannulla ja lisää ananakset. Paista sekoitellen noin viisi minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Lisää lihapataan ja hauduta 30 minuuttia, kunnes liha on kunnolla mureaa.
- Tarjoa riisin (ja seesamikurkkujen) kanssa.
Käsketään lisäämään hunaja, mutta aineksissa ei lue hunajaa eikä määrää! Eli paljonko laitetaan?
Kiitos huomiostasi, hunajaa tarvitaan aika reilusti eli ½ dl. Määrä löytyy nyt ohjeesta.