Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 298 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Lettupäivä! Tällä perinteisellä lettutaikinalla onnistuvat niin pienet letut, isot ohukaiset kuin kunnon kunnon räiskäleet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
35 pientä tai 10 isoa lettua
Valmistusaika
30 min + 30 min taikinan tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Lettutaikina

Ainekset

2
munaa
5
dl
maitoa
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
2
rkl
sulatettua tai juoksevaa rasvaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon muut ainekset.
  2. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
  3. Paista taikinasta lettuja rasvassa lettupannulla.

Vinkki! Jos tarjoat lettuja suolaisin täyttein, jätä taikinasta sokeri pois.

Kommentit (14)

Ram 1

Ei sokeria, lisäsi ohrajauhoja ja vähän vettä taikinaan.

Pro lettu

Jauhot ja muut kuivat aineet sekoitetaan aina maitoon, annetaan turvota ja lisätään munat (sekä rasva).
Se on kemiaa, ei sen kummempaa.

Venna

Miksi laittaa sokeria? Ilman sokeria enemmän vaihtoehtoja. Hillo tai siirappi antaa makeuden. Tai sitten voit käyttää suolaisena palana tacojen tapaa.

Uuninpohjaletuttaja

Ehei... ainekset ihan ok. Samoin turvotus. Ainesosien sekoittamisohje on kotipaistajien amatöörisarjaa... ammattilainen tietää kyllä

Vierailija

PANNAANKO RASVA TAIKINAAN VAI PANNULLE? MIKSI  OHJEESSA EI MAINITA OLLENKAAN SITÄ LAITETAANKO PANNULLE MYÖS RASVAA?? TAAS PUOLINAINEN OHJE KUTEN EPÄILINKIN!

Vierailija

Katso kohta kolme: Paistetaan rasvassa eli rasvaa (voita) myös hiukkasen pannulle, muuten juuttuu kiinni pannuun.

668

Sokeri taikinassa turha..suolainen pohja ja makeutta päälle, kontrastissa se juju. Ja jos tummaksi paistaa on se palanut sokeri todella kitkerää..

Pikkutumma

Jepu jep! EI MITÄÄN SOKERIA LETTUTAIKINAAN, HALOO!!! Paljon parempia ilman sokeria, näin on näppylät;)

Reikälettu

Moi olen aina tehnyt, mutta ei koskaan tiedä pysyvätkö kasassa. Parempi olisi "kokkien" olla antamatta "takuita", perävalot katosivat jo kulman taa.

Vierailija

Tuota ohjetta käyttäen olen tehnyt letut ja pannukakut jo yli 50 vuotta! Paras ohje ikinä!

Meripeikko

Minä teen letut ilman kananmunia ja kasvijuomaan. Hyviä tulee ja pysyvät kasassa.

Rale

Sokerin lisäys on turhaa ja 2 rkl on paljon. Sokeria ei pidä lykätä joka paikkaan.

Vierailija

"Minä teen letut ilman kananmunia ja kasvijuomaan. Hyviä tulee ja pysyvät kasassa."

Minä teen letut ilman maitoa tai kananmunia tai jauhoja tai sokeria tai avokadoa tai banaania tai kasvijuomaa - ja hyviä tulee, todellisia ihania dieettilettuja.

Oikeesti

Kun on homma hanskassa, ei mittailuja tarvita.  Sen mukaan mennään kuinka monta syöjää on ja silmämääräinen ainesten lisääminen riittää.  Ja, salaisia niksejään ei kukaan paljasta...yleensä teen tuulihattutaikinan tyyliin, niin turpoaa nopeasti, mutta onnistuu toisinkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Herkullisen vegeramenin liemen salaisuus on ihanan tahmeassa tahinissa, jonka japanilaiset tuntevat nimellä neri goma. Voit kuitenkin käyttää mitä tahansa tahinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegeramen

Ainekset

LIEMI
12,5
dl
kasvislientä
3
valkosipulinkynttä
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
4
rkl
tahinia
4
rkl
rypsiöljyä
4
tl
riisiviinietikkaa
1
tl
suolaa
RAPEA TOFU
300
g
kiinteää marinoitua tofua
rkl
perunajauhoja (tai maissijauhoja)
4
tl
rypsiöljyä
LISÄKSI
2
kevätsipulinvartta
1
porkkana
½
pak choin lehdet
100
g
parsakaalin nuppuja
300
g
riisinuudeleita
PÄÄLLE
ituja, korianteria, seesamiöljyä, hienonnettua noria (merileväarkki), srirachaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta kasvisliemi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri karkeasti joukkoon. Keitä 5 minuuttia ja siivilöi liemi. Sekoita keskenään tahini, öljy, riisiviinietikka ja suola. Vatkaa seos liemeen. Pidä liemi lämpimänä. (Tai lämmitä tarjoiluhetkellä uudelleen.)

  2. Valmista tofu. Kuivaa tofu huolella ja leikkaa se kuutioiksi. Pyörittele jauhoihin ja paista öljyssä rapeaksi. Älä kääntele paloja liikaa, jotta ne eivät tartu toisiinsa kiinni.

  3. Hienonna kevätsipuli, kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Kuumenna liemi. Keitä kevätsipulia, porkkanaa, pak choita ja parsakaalin nuppuja muutaman minuutin ajan.

  4. Keitä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jaa 4 kulhon pohjalle. Kaada päälle lientä ja nosta päälle tofua. Lisää pinnalle valintasi mukaan esimerkiksi ituja, korianteria, seesamiöljyä, srirachaa ja murskattua merilevää.

Kommentit (1)

Vierailija

That's right i have love eating that while moved on to my gym diet.

Thanks,
24/7 Outlook Number

Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Kermainen, pinaatilla höystetty sienikastike maistuu ihanalta uunilohen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohta ja kermaista sieni-pinaattikastiketta

Ainekset

600
g
lohta
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
1
(luomu)sitruunan kuoriraaste
Kastike
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
8
dl
puhdistettuja sieniä pilkottuna, esimerkiksi tatteja, kantarelleja tai suppilovahveroita
2
rkl
rypsiöljyä
0,33
l
kuohu-, ruoka- tai kasvispohjaista kermaa
noin 130
g
salaattipinaattia
hiutalesuolaa, mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
  2. Puhdista sienet ja leikkaa ne suupaloiksi. Paista niitä kuumalla, kuivalla pannulla muutama minuutti, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää ne pannulle öljyn kanssa. Kuullota muutama minuutti. Lisää kerma. Kiehauta se ja anna porista muutama minuutti. Lisää pinaatit ja kääntele ne hyvin seokseen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  3. Ripottele lohen päälle raastettua sitruunakuorta. Tarjoa pinaatti-sienikastikkeen kanssa. Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita, perunamuusia tai polentaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Cacio e pepe on italialainen pastaklassikko, jossa yhdistyvät pecorinojuusto ja rouhittu mustapippuri. Muodikas makupari sopii hienosti myös herkän kukkealle varsikukkakaalille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Varsikukkakaalit cacio e pepe

Ainekset

50
g
pecorinojuustoa
2
rs (á 160 g)
varsikukkakaalia
½
l
vettä
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
mustapippuria myllystä
VAAHDOTETTU RAHKA
1
tlk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
(2
rkl
pecorinoa raastettuna)
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
1
dl
kuorettomia manteleita

Työvaiheet

  1. Aloita paahtamalla mantelit pannussa ilman rasvaa kauniin ruskeiksi, pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Rouhi veitsellä.

  2. Raasta pecorino hienoksi raasteeksi. Ota 2 rkl raastetta erikseen.

  3. Vaahdota rahka sähkövatkaimella kuohkeaksi. Sekoita 2 rkl juustoraastetta ja suola rahkaan. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

  4. Siisti varsikukkakaalien kannat. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä varsikukkakaaleja minuutti. Valuta hyvin.

  5. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää varsikukkakaalit, pecorino ja pippuri kattilaan ja kääntele niin, että aineet sekoittuvat hyvin.

  6. Levitä rahka lautaselle ja asettele varsikukkakaalit päälle. Viimeistele mantelirouheella.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuhdisti korianteria! Tämä kermainen, meheväksi haudutettu broileri on korianterinrakastajan unelma. Lisukkeeksi sopii keitetty riisi tai nuudelit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Korianteri-kermakastike broilerille

Ainekset

1
pkt (550 g)
broilerin rintafileitä
2
ruukkua (noin 2 dl)
korianteria
1
valkosipulinkynsi
20
g
tuoretta inkivääriä
2
kevätsipulinvartta
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
limetin mehu ja kuori
4
dl
kermaa
1
dl
vettä
1
rkl
hunajaa
2
rkl
öljyä
tl
suolaa)
1
kanaliemikuutio

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise broilerinfileet talouspaperilla kuiviksi.
  2. Hienonna korianteri, valkosipuli ja inkivääri. Hienonna sipulinvarret ja pilko herneet. Raasta limetin mehu kulhoon ja purista joukkoon mehu.
  3. Laita korianteri, valkosipuli ja inkivääri sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma, vesi ja hunaja, soseuta tasaiseksi.
  4. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla ja ruskista fileitä molemmin puolin 5 minuuttia. Mausta suolalla. Kaada korianterikerma broilerin joukkoon pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Murenna joukkoon liemikuutio ja hauduta kastiketta kannen alla 10 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi kastikkeeseen sipulinvarret ja herneet. Mausta limetin kuoriraasteella ja mehulla.

Kommentit (0)