Lettupäivä! Tällä perinteisellä lettutaikinalla onnistuvat niin pienet letut, isot ohukaiset kuin kunnon kunnon räiskäleet.
Lettutaikina
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon muut ainekset.
- Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
- Paista taikinasta lettuja rasvassa lettupannulla.
Vinkki! Jos tarjoat lettuja suolaisin täyttein, jätä taikinasta sokeri pois.
Ei sokeria, lisäsi ohrajauhoja ja vähän vettä taikinaan.
Jauhot ja muut kuivat aineet sekoitetaan aina maitoon, annetaan turvota ja lisätään munat (sekä rasva).
Se on kemiaa, ei sen kummempaa.
Miksi laittaa sokeria? Ilman sokeria enemmän vaihtoehtoja. Hillo tai siirappi antaa makeuden. Tai sitten voit käyttää suolaisena palana tacojen tapaa.
Ehei... ainekset ihan ok. Samoin turvotus. Ainesosien sekoittamisohje on kotipaistajien amatöörisarjaa... ammattilainen tietää kyllä
PANNAANKO RASVA TAIKINAAN VAI PANNULLE? MIKSI OHJEESSA EI MAINITA OLLENKAAN SITÄ LAITETAANKO PANNULLE MYÖS RASVAA?? TAAS PUOLINAINEN OHJE KUTEN EPÄILINKIN!
Katso kohta kolme: Paistetaan rasvassa eli rasvaa (voita) myös hiukkasen pannulle, muuten juuttuu kiinni pannuun.
Sokeri taikinassa turha..suolainen pohja ja makeutta päälle, kontrastissa se juju. Ja jos tummaksi paistaa on se palanut sokeri todella kitkerää..
Jepu jep! EI MITÄÄN SOKERIA LETTUTAIKINAAN, HALOO!!! Paljon parempia ilman sokeria, näin on näppylät;)
Moi olen aina tehnyt, mutta ei koskaan tiedä pysyvätkö kasassa. Parempi olisi "kokkien" olla antamatta "takuita", perävalot katosivat jo kulman taa.
Tuota ohjetta käyttäen olen tehnyt letut ja pannukakut jo yli 50 vuotta! Paras ohje ikinä!
Minä teen letut ilman kananmunia ja kasvijuomaan. Hyviä tulee ja pysyvät kasassa.
Sokerin lisäys on turhaa ja 2 rkl on paljon. Sokeria ei pidä lykätä joka paikkaan.
"Minä teen letut ilman kananmunia ja kasvijuomaan. Hyviä tulee ja pysyvät kasassa."
Minä teen letut ilman maitoa tai kananmunia tai jauhoja tai sokeria tai avokadoa tai banaania tai kasvijuomaa - ja hyviä tulee, todellisia ihania dieettilettuja.
Kun on homma hanskassa, ei mittailuja tarvita. Sen mukaan mennään kuinka monta syöjää on ja silmämääräinen ainesten lisääminen riittää. Ja, salaisia niksejään ei kukaan paljasta...yleensä teen tuulihattutaikinan tyyliin, niin turpoaa nopeasti, mutta onnistuu toisinkin.
Paras lettutaikina ikinä! Jk ihan ok
Munia 2, maitoa 2, jauhoja 2 ja 2.
Njet sokeria!
Munat ja maito ensin kunnolla sekaisin. Jos munat laittaa viimeisenä, voi letun pinnalle tulla munakokkelia ( ennen kääntämistä)
Minä teen rahkalettuja, parhaita :) Munat korvaan 150 gr Ehrmannin rahkajogurtilla, vain ripaus sokeria antamaan paistoväriä, soodaa ja leivinjauhetta yhteensä puoli teelusikallista ja loraus öljyä taikinaan ja voimariinia paistamiseen. Puolet jauhoista korvaan hiivaleipäjauholla. Ovat seuraavana päivänä melkein parempia lämmitettynä. Taikina saa olla pakksuhkoa.
Teen lettuja ilman maitoa vissyyn. Kokeilkaa nyt! Litran taikinaan puolitraa ketunleipiä. Murskaa ne joukkoon sauvasekoittimella.
Ei voi tehdä kerrostalossa, jossa tuuletin ilman säätöjä, koska palovaroitin alkaa huutaa ja kämppä on täynnä "savua". Niin, kun tekis kyllä mieli.
Lettutaikinaan tulee jauhoja puolet nestemäärästä tilavuusmittoina.
Sokeria puolet vähemmän.
Tällä opilla on menty 50 vuotta ja aina pelaa.733
Ei lättytaikinaan mitään ohjetta tarvitse. Maitoa sen verran kun ajattelee paistaa, jauhoja sen verran vähän kerralla kunnes taikina on sopivaa, ei liian paksua eikä liian ohutta, se joka on ennenkin lättyjä paistanut tietää kyllä, sitten kananmuna, yksi on aina riittänyt, suolaa maun mukaan, vaniljasokeria ripaus jos haluaa. Eikä missään nimessä enää sokeria ja rasvaa taikinaan, sokeria on hillossa ja voissahan ne paistetaan. Koskaan ei ole hajonnut. Lapsena ei läheskään aina ollut edes hilloa, sokeria päälle vaan ja voi että oli hyviä
Lorautan sekaan vähän vichyä, tulee rapsakat reunat, eikä sokeria
Ensin kaikki kuivat aineet kulhoon ja sinne rikotaan kananmunat. Sekoitetaan kunnolla ja lisätään sen verran maitoa koko ajan sekoittaen että jauhoon ei jää klimppejä. Sitten vasta sekoitetaan loppu maito ja annetaan taikinan turvota.
Niin juuri kuten Pro lettu edellä mainitsi, niin ensin maito, suola ja sokeri ja sitten jauhot, sitten sekoitetaan huolellisesti vatkaten ja kun seos on tasaista ja paakutonta, lisätään munat ja rasva sekaan , silleen ikäänkuin huolimattomasti vatkaten Sitten annetaan vähän aikaa taikinan turvota ja paistetaan kuumalla pannulla ohuita lettuja tai räiskäleitä
Mihin tämä parin kommentoijan näkemys perustuu, että muna vasta turvotuksen jälkeen? Kuulostaa turhalta kikkailulta kun voi tehdä kerralla valmiiksi.
Mikäli taikinaan laittaa vähän sokeria ja vaniljasokeria voi ne syödä vastapuristetun sitruunamehun kanssa ilman lsokeria. Lisäksi vaikka tuoreita marjoja. Ja ehkä lusikallinen kreikkalaista jogurttia. Suolaisiin lättyihin ei tietenkään tule sokeria eikä vaniljaa.
en ymmärrä heittii mutta sokeria ei tarvitse letuissa kun palaa pohjaan sokeri!😅