Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 522 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Lettupäivä! Tällä perinteisellä lettutaikinalla onnistuvat niin pienet letut, isot ohukaiset kuin kunnon kunnon räiskäleet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
35 pientä tai 10 isoa lettua
Valmistusaika
30 min + 30 min taikinan tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Lettutaikina

Ainekset

2
munaa
5
dl
maitoa
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
2
rkl
sulatettua tai juoksevaa rasvaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon muut ainekset.
  2. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
  3. Paista taikinasta lettuja rasvassa lettupannulla.

Vinkki! Jos tarjoat lettuja suolaisin täyttein, jätä taikinasta sokeri pois.

Kommentit (29)

Ram 1

Ei sokeria, lisäsi ohrajauhoja ja vähän vettä taikinaan.

Pro lettu

Jauhot ja muut kuivat aineet sekoitetaan aina maitoon, annetaan turvota ja lisätään munat (sekä rasva).
Se on kemiaa, ei sen kummempaa.

Venna

Miksi laittaa sokeria? Ilman sokeria enemmän vaihtoehtoja. Hillo tai siirappi antaa makeuden. Tai sitten voit käyttää suolaisena palana tacojen tapaa.

Uuninpohjaletuttaja

Ehei... ainekset ihan ok. Samoin turvotus. Ainesosien sekoittamisohje on kotipaistajien amatöörisarjaa... ammattilainen tietää kyllä

Vierailija

PANNAANKO RASVA TAIKINAAN VAI PANNULLE? MIKSI  OHJEESSA EI MAINITA OLLENKAAN SITÄ LAITETAANKO PANNULLE MYÖS RASVAA?? TAAS PUOLINAINEN OHJE KUTEN EPÄILINKIN!

Vierailija

Katso kohta kolme: Paistetaan rasvassa eli rasvaa (voita) myös hiukkasen pannulle, muuten juuttuu kiinni pannuun.

668

Sokeri taikinassa turha..suolainen pohja ja makeutta päälle, kontrastissa se juju. Ja jos tummaksi paistaa on se palanut sokeri todella kitkerää..

Pikkutumma

Jepu jep! EI MITÄÄN SOKERIA LETTUTAIKINAAN, HALOO!!! Paljon parempia ilman sokeria, näin on näppylät;)

Reikälettu

Moi olen aina tehnyt, mutta ei koskaan tiedä pysyvätkö kasassa. Parempi olisi "kokkien" olla antamatta "takuita", perävalot katosivat jo kulman taa.

Vierailija

Tuota ohjetta käyttäen olen tehnyt letut ja pannukakut jo yli 50 vuotta! Paras ohje ikinä!

Meripeikko

Minä teen letut ilman kananmunia ja kasvijuomaan. Hyviä tulee ja pysyvät kasassa.

Rale

Sokerin lisäys on turhaa ja 2 rkl on paljon. Sokeria ei pidä lykätä joka paikkaan.

Vierailija

"Minä teen letut ilman kananmunia ja kasvijuomaan. Hyviä tulee ja pysyvät kasassa."

Minä teen letut ilman maitoa tai kananmunia tai jauhoja tai sokeria tai avokadoa tai banaania tai kasvijuomaa - ja hyviä tulee, todellisia ihania dieettilettuja.

Oikeesti

Kun on homma hanskassa, ei mittailuja tarvita.  Sen mukaan mennään kuinka monta syöjää on ja silmämääräinen ainesten lisääminen riittää.  Ja, salaisia niksejään ei kukaan paljasta...yleensä teen tuulihattutaikinan tyyliin, niin turpoaa nopeasti, mutta onnistuu toisinkin.

Nobo

Paras lettutaikina ikinä! Jk ihan ok

Vierailija

Munia 2, maitoa 2, jauhoja 2 ja 2.

nonsuhkur

Njet sokeria!

Vierailija

Munat ja maito ensin kunnolla sekaisin. Jos munat laittaa viimeisenä, voi letun pinnalle tulla munakokkelia ( ennen kääntämistä)

Reseptit ovat vain osviittoja

Minä teen rahkalettuja, parhaita :)  Munat korvaan 150 gr  Ehrmannin rahkajogurtilla, vain  ripaus sokeria antamaan paistoväriä,   soodaa ja leivinjauhetta yhteensä puoli teelusikallista ja loraus öljyä taikinaan ja voimariinia paistamiseen. Puolet jauhoista korvaan hiivaleipäjauholla.   Ovat seuraavana päivänä melkein parempia lämmitettynä. Taikina saa olla pakksuhkoa.

Vanitas vanitatum et omnia van...

Teen lettuja ilman maitoa vissyyn. Kokeilkaa nyt! Litran taikinaan puolitraa ketunleipiä. Murskaa ne joukkoon sauvasekoittimella.

Paska talo

Ei voi tehdä kerrostalossa, jossa tuuletin ilman säätöjä, koska palovaroitin alkaa huutaa ja kämppä on täynnä "savua". Niin, kun tekis kyllä mieli.

Vierailija

Lettutaikinaan tulee jauhoja puolet nestemäärästä tilavuusmittoina.
Sokeria puolet vähemmän.
Tällä opilla on menty 50 vuotta ja aina pelaa.733

Vierailija

Ei lättytaikinaan mitään ohjetta tarvitse. Maitoa sen verran kun ajattelee paistaa, jauhoja sen verran vähän kerralla kunnes taikina on sopivaa, ei liian paksua eikä liian ohutta, se joka on ennenkin lättyjä paistanut tietää kyllä, sitten kananmuna, yksi on aina riittänyt, suolaa maun mukaan, vaniljasokeria ripaus jos haluaa. Eikä missään nimessä enää sokeria ja rasvaa taikinaan, sokeria on hillossa ja voissahan ne paistetaan. Koskaan ei ole hajonnut. Lapsena ei läheskään aina ollut edes hilloa, sokeria päälle vaan ja voi että oli hyviä

Jamppa

Lorautan sekaan vähän vichyä, tulee rapsakat reunat, eikä sokeria

Vierailija

Ensin kaikki kuivat aineet kulhoon ja sinne rikotaan kananmunat. Sekoitetaan kunnolla ja lisätään sen verran maitoa koko ajan sekoittaen että jauhoon ei jää klimppejä. Sitten vasta sekoitetaan loppu maito ja annetaan taikinan turvota.

Lettu Ukkeli

Niin juuri kuten  Pro lettu edellä mainitsi, niin ensin maito, suola ja sokeri ja sitten jauhot, sitten sekoitetaan huolellisesti vatkaten  ja kun seos on tasaista ja paakutonta, lisätään munat ja rasva sekaan , silleen ikäänkuin huolimattomasti vatkaten Sitten annetaan vähän aikaa taikinan turvota ja paistetaan kuumalla pannulla ohuita  lettuja tai räiskäleitä

Vierailija

Mihin tämä parin kommentoijan näkemys perustuu, että muna vasta turvotuksen jälkeen? Kuulostaa turhalta kikkailulta kun voi tehdä kerralla valmiiksi.

Namskis

Mikäli taikinaan laittaa vähän sokeria ja vaniljasokeria voi ne syödä vastapuristetun sitruunamehun kanssa ilman lsokeria. Lisäksi vaikka tuoreita marjoja. Ja ehkä lusikallinen kreikkalaista jogurttia. Suolaisiin lättyihin ei tietenkään tule sokeria eikä vaniljaa.

paras täti 4ever

en ymmärrä heittii mutta sokeria ei tarvitse letuissa kun palaa pohjaan sokeri!😅

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.