Lettupäivä! Tällä perinteisellä lettutaikinalla onnistuvat niin pienet letut, isot ohukaiset kuin kunnon kunnon räiskäleet.
Lettutaikina
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon muut ainekset.
- Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
- Paista taikinasta lettuja rasvassa lettupannulla.
Vinkki! Jos tarjoat lettuja suolaisin täyttein, jätä taikinasta sokeri pois.
Ei sokeria, lisäsi ohrajauhoja ja vähän vettä taikinaan.
Jauhot ja muut kuivat aineet sekoitetaan aina maitoon, annetaan turvota ja lisätään munat (sekä rasva).
Se on kemiaa, ei sen kummempaa.
Miksi laittaa sokeria? Ilman sokeria enemmän vaihtoehtoja. Hillo tai siirappi antaa makeuden. Tai sitten voit käyttää suolaisena palana tacojen tapaa.
Ehei... ainekset ihan ok. Samoin turvotus. Ainesosien sekoittamisohje on kotipaistajien amatöörisarjaa... ammattilainen tietää kyllä
PANNAANKO RASVA TAIKINAAN VAI PANNULLE? MIKSI OHJEESSA EI MAINITA OLLENKAAN SITÄ LAITETAANKO PANNULLE MYÖS RASVAA?? TAAS PUOLINAINEN OHJE KUTEN EPÄILINKIN!
Katso kohta kolme: Paistetaan rasvassa eli rasvaa (voita) myös hiukkasen pannulle, muuten juuttuu kiinni pannuun.
Sokeri taikinassa turha..suolainen pohja ja makeutta päälle, kontrastissa se juju. Ja jos tummaksi paistaa on se palanut sokeri todella kitkerää..
Jepu jep! EI MITÄÄN SOKERIA LETTUTAIKINAAN, HALOO!!! Paljon parempia ilman sokeria, näin on näppylät;)
Moi olen aina tehnyt, mutta ei koskaan tiedä pysyvätkö kasassa. Parempi olisi "kokkien" olla antamatta "takuita", perävalot katosivat jo kulman taa.
Tuota ohjetta käyttäen olen tehnyt letut ja pannukakut jo yli 50 vuotta! Paras ohje ikinä!
Minä teen letut ilman kananmunia ja kasvijuomaan. Hyviä tulee ja pysyvät kasassa.
Sokerin lisäys on turhaa ja 2 rkl on paljon. Sokeria ei pidä lykätä joka paikkaan.
"Minä teen letut ilman kananmunia ja kasvijuomaan. Hyviä tulee ja pysyvät kasassa."
Minä teen letut ilman maitoa tai kananmunia tai jauhoja tai sokeria tai avokadoa tai banaania tai kasvijuomaa - ja hyviä tulee, todellisia ihania dieettilettuja.
Kun on homma hanskassa, ei mittailuja tarvita. Sen mukaan mennään kuinka monta syöjää on ja silmämääräinen ainesten lisääminen riittää. Ja, salaisia niksejään ei kukaan paljasta...yleensä teen tuulihattutaikinan tyyliin, niin turpoaa nopeasti, mutta onnistuu toisinkin.
Paras lettutaikina ikinä! Jk ihan ok