Riikka Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Riikka Väliahde

Suklaa ja mämmi sopivat suloisesti yhteen. Tahmean brownien päämaku on suklaa, mutta mämmi maistuu mukavana sivujuonteena.

Resepti on mitoitettu niin, että siihen menee kokonainen paketti mämmiä. Osa tuokkosista on kuitenkin vähän erikokoisia, mutta tällaisessa leivonnaisessa se ei olekaan niin nuukaa, myös 450 grammaa mämmiä riittää eikä 550 grammaakaaan ole liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15
Valmistusaika
15 min + 25 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Mämmi-brownie

Ainekset

300
g
voita
300
g
tummaa suklaata
1
dl
siirappia
4
dl
sokeria
2
dl
kaakaojauhetta
2
dl
vehnäjauhoja
500
g
mämmiä
6
munaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
  2. Sulata voi mikrossa. Rouhi suklaa ja anna sen sulaa kuumassa voissa. Lisää siirappi. Sekoita sokeri, kaakaojauhe, jauhot ja mämmi joukkoon. Lisää munat yksitellen ja sekoita voimakkaasti aina välissä.
  3. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Tasoita nuolijalla.
  4. Paista alatasolla 20-25 minuuttia. Brownie on sopivan kypsä, kun se on kypsynyt reunoilta ja on pinnasta rapea. Se saa kuitenkin jäädä pehmeäksi. Anna brownien jäähtyä ja tarjoile mielellään vasta seuraavana päivänä.

Kommentit (4)

Vierailija

Ensimmäinen kerta ikinä kun pelkkä reseptin kuva meinasi saada antamaan ylen. Mämmi pitäisi poistaa maailmasta, hrr.

Ruiskaunokki

Hyvää oli, eikä mämmi tosiaan maistunut kuin aavistuksen. Erinomainen koostumus.

aussi nana

Täällä ausseissa ei mämmiä ole saatavilla kaupasta joten teen itse mämmin haudutuspadassa hauduttaen, kerran lisäsin vahvaa hollantilaista kaakaojauhetta, sen sijaan että olisin laittanut ohra mallasjauhetta. Tosiaan tuli hyvää mämmiä, hieno pehmeä suklainen maku. Sovellettuun mämmi resptiiini tulee ; ruisjauhojen lisäsi; mallasuutetta, malted barley flour, tummaa siirappia, appelsiinin kuorta ja mehua sekä pomeranssinkuorta. Nykyään lisään aina vähän tuota kaakaojauhetta, joskus vahingosta oppii.

VHH

Makrot ja energiasisältö olisi kiva tietää. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 113 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä kakku kootaan isoista kaurakekseistä, mehevästä kerma-mascarponetäytteestä ja tuoreista mansikoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kauralastukakku

Ainekset

KAURALASTUT
100
g
voita
4
dl
kaurahiutaleita
2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
kananmunaa
TÄYTE
2
dl
vispikermaa
1
prk (250 g)
mascarponea
2
rkl
mansikkahilloa
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
500
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
3
rkl
minttua hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Yhdistä kaurahiutaleet, sokerit, vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita voin kanssa. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita taikinan joukkoon.
  2. Tee taikinasta 4 isoa kauralastua (halkaisija noin 18 cm) leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille. Paista 190-asteisessa kiertoilmauunissa kaksi lastua kerrallaan tai 200-asteisessa tavallisessa uunissa yksi lastu kerrallaan. Paistoaika on noin 7 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.
  3. Tee täyte. Vatkaa kerma. Kääntele joukkoon mascarpone, hillo ja raastettu sitruunankuori. Laita täyte jääkaappiin odottamaan.
  4. Leikkaa mansikat pienemmiksi paloiksi. Ripottele päälle sokeria ja hienonnettua minttua.
  5. Kokoa kakku laittamalla päällekkäin kauralastuja, kermavaahtoa ja mansikoita. Kakku vettyy helposti, joten tarjoa se heti.
Oton leipomukset on lisännyt 32 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Focaccia on herkullinen italialainen muhkea leipä. Se on parhaimmillaan tuoreena joko sellaisenaan vaikkapa tapenaden kera tai oikeastaan minkä vaan ruoan lisukkeena. Focaccian viimeistelyssä voi käyttää hyvälaatuisen oliiviöljyn ja sormisuolan lisäksi oikeastaan mitä vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 1 h + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Focaccia

Ainekset

2,5
dl
vettä
1
ps
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
5,5
dl
vehnäjauhoja
7,5
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kivettömiä (kalamata)oliiveja
10
lehteä
basilikaa
1
tl
(kuivattua) timjamia
1
tl
suolaa myllystä

Työvaiheet

Liota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon suola, sokeri ja puolet vehnäjauhoista.
Sekoita joukkoon 2,5 rkl oliiviöljyä.
Vaivaa joukkoon loput vehnäjauhot.
Pirskottele taikinan päälle oliiviöljyä ja ripottele vehnäjauhoja.
Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä. (n. 45 min)

Voitele uunivuoka (n. 18x28cm) ruokalusikallisella oliiviöljyä.
Taputtele taikina voideltuun uunivuokaan ja anna kohota vielä vartti.
Voitele kohonnut leipä lopulla oliiviöljyllä. (3 rkl)
Painele taikinaan sormin koloja. Asettele koloihin oliiveja ja basilikan lehtiä. Ripottele pinnalle timjamia ja rouhi suolaa myllystä.
Paista 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi tapenaden kera.👌🏻

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Portugalin kuuluisin leivos pasteis de nata tehdään usein voitaikinasta, mutta kokeilepa murotaikinaa. Murea pohja ja kermaisen pehmeä sitruuna-vaniljatäyte – upea päätös aterialle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
50 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Portugalilaiset vaniljaleivokset

Ainekset

400
g
murotaikinaa (pakaste)
TÄYTE
2
dl
kuohukermaa
1
dl
täys- tai kevytmaitoa
2
rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
¾
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
4
huoneenlämpöistä keltuaista
1–2
sitruunan kuori (1 rkl raastettuna)
2
tl
sitruunamehua
LISÄKSI
tomusokeria ja kanelia

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Tee täyte. Laita kerma, maito ja maissitärkkelys kattilaan. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi ja siirrä kattila pois liedeltä, säädä liesi valmiiksi keskilämmölle. Riko keltuaisten rakenne pienessä kulhossa ja lisää ne sitten nopeasti vatkaten kermaseokseen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja keitä keskilämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes täyte paksuuntuu. Älä anna sen kiehua.
  3. Mausta täyte raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi välillä sekoitellen.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ohuemmaksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Ota siitä ympyröitä (Ø noin 10 cm) ja painele ne muffinipellin koloihin. Lusikoi täyte pohjille. Paista leivoksia uunin keskitasossa noin 15–19 minuuttia. Täyte saa ruskistua paikoitellen.
  5. Siivilöi jäähtyneiden leivosten pinnalle tomusokeria ja kanelia.

Vinkki! Voit paistaa taikinasta ja täytteestä leivosten sijaan ison tortun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 22 cm) ja painele kaulittu taikina vuokaan. Lisää täyte ja paista 200 asteessa noin 25–30 minuuttia.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkuruokana tai 2 pääruokana
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Simpukat vinho verdessä

Ainekset

1
kg
sinisimpukoita
3
valkosipulinkynttä
2
chilipalkoa
3
rkl
oliiviöljyä
dl
vinho verdeä tai muuta kuivaa valkoviiniä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku
korianteria
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Huuhtele simpukat kylmällä vedellä siivilässä. Vedä tai raaputa kuoren välistä ”parrat” pois. Poista joukosta simpukat, joiden kuori on rikkoutunut. Kopauta raollaan olevia simpukoita työtasoa vasten. Jos simpukka ei sulkeudu, heitä se pois.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuutioi chilit. Kuullota valkosipulia ja chiliä öljyssä kattilassa sekoitellen muutama minuutti. Lisää simpukat, viini, suola ja pippuri, peitä kattila kannella ja keitä noin 5 minuuttia välillä kattilaa ravistellen.
  3. Poimi avautuneet simpukat tarjoiluastiaan ja peitä foliolla. Heitä avautumattomat simpukat pois.
  4. Siivilöi liemi talteen ja kaada takaisin kattilaan. Keitä ilman kantta noin 5 minuuttia tai kunnes liemi on tiivistynyt puoleen. Hienonna korianteri ja lohko sitruuna.
  5. Kaada kuuma liemi simpukoille. Viimeistele korianterilla ja sitruunamehulla. Tarjoa sellaisenaan tai leivän ja aiolin kanssa.