Vokki on todellista pikaruokaa! Tässä versiossa on Härkistä, nuudelia, kasviksia ja paahdettuja cashewpähkinöitä. Vokkiin sopivat keräkaalin lisäksi niin kukka-, parsa- kuin ruusukaalitkin.
Härkis-kaalivokki
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä nuudelit kypsiksi. Vuole kuorimaveitsellä porkkana lastuiksi. Hienonna valkosipulinkynsi.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää pannulle Härkis, valkosipuli ja porkkanalastut. Paista muutama minuutti. Lisää valutetut nuudelit ja paahdetut kaalit. Kuumenna.
- Viimeistele vokkiannos pähkinöillä, teriyakikastikkeella ja yrteillä.
Vielä nopeampi on pikainen aamuateria. Purkki mustikka juguttia (varmaan muukin käy, mutta itse tykästynyt mustikkaan) ja siihen 2-3 ruokalusikallista kauraryynejä, sekoitus ja seon siinä. Nälkä pysyy hyvin loitolla puolille päivin.
Hmm, kommentti lienee eksynyt väärään reseptiin.
Kuvakin on eksynyt väärään reseptiin..
Eikös aluksi pitäisi paahtaa kaalia?
Kiitos kommentista! Tämän reseptin idea on, että vokissa käytetään esivalmisteltuja eli valmiiksi paahdettuja kaaleja, jotka tarvitsee vain lämmittää. Kaalit voi paahtaa valmiiksi jo vaikka edellisenä iltana, niin ruuan saa nopeasti pöytään. Tästä jutusta löydät erilaisten kaalien paahtoajat ja muita vinkkejä kasvisten paahtamiseen: https://www.soppa365.fi/artikkeli/artikkelit/soppaniksit/paahtaminen-tek...
Mikä pikaruoka tämä on, jos kaalia pitää paahtaa tunti uunissa?