Sport on lisännyt 91 reseptiä.
Linkitetty 77 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Vokki on todellista pikaruokaa! Tässä versiossa on Härkistä, nuudelia, kasviksia ja paahdettuja cashewpähkinöitä. Vokkiin sopivat keräkaalin lisäksi niin kukka-, parsa- kuin ruusukaalitkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Härkis-kaalivokki

Ainekset

100
g
täysjyvänuudeleita
1
porkkana
1
valkosipulinkynsi
150
g
Härkis-härkäpapuvalmistetta
300
g
paahdettua kaalia
1
rkl
paahdettuja cashewpähkinöitä
2
rkl
teriyakikastiketta (esim. Santa Maria)
kourallinen
thaibasilikaa tai korianteria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit kypsiksi. Vuole kuorimaveitsellä porkkana lastuiksi. Hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Lisää pannulle Härkis, valkosipuli ja porkkanalastut. Paista muutama minuutti. Lisää valutetut nuudelit ja paahdetut kaalit. Kuumenna.
  3. Viimeistele vokkiannos pähkinöillä, teriyakikastikkeella ja yrteillä.

Kommentit (6)

Jouko V

Vielä nopeampi on pikainen aamuateria. Purkki mustikka juguttia (varmaan muukin käy, mutta itse tykästynyt mustikkaan)  ja siihen 2-3 ruokalusikallista kauraryynejä, sekoitus ja seon siinä. Nälkä pysyy hyvin loitolla puolille päivin.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, kommentti lienee eksynyt väärään reseptiin.

Diibadoo

Eikös aluksi pitäisi paahtaa kaalia?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kommentista! Tämän reseptin idea on, että vokissa käytetään esivalmisteltuja eli valmiiksi paahdettuja kaaleja, jotka tarvitsee vain lämmittää. Kaalit voi paahtaa valmiiksi jo vaikka edellisenä iltana, niin ruuan saa nopeasti pöytään. Tästä jutusta löydät erilaisten kaalien paahtoajat ja muita vinkkejä kasvisten paahtamiseen: https://www.soppa365.fi/artikkeli/artikkelit/soppaniksit/paahtaminen-tek...

Ihmettelijä

Mikä pikaruoka tämä on, jos kaalia pitää paahtaa tunti uunissa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2776 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Silakasta tulee ravintolatason herkkua, kun raakakypsennät fileet etikkaisessa vinegretissä ja pyöräytät seuraksi raikkaan piimäkastikkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Silakkafileet ja piimäkastike

Ainekset

400
g
silakkafileitä
2
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
1
dl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
Kastike
dl
piimää
½
ruukku
basilikaa
½
ruukku
lehtipersiljaa
¼
tl
suolaa
1
tl
valkoviinietikkaa
Lisäksi
4
dl
verso- tai yrttisekoitusta
1
rkl
oliiviöljyä
1–2
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria
(sitruunaa)

Työvaiheet

  1. Nylje silakkafileet eli poista niistä nahka. Laita fileet vieri viereen laakealle vadille.

  2. Kuori valkosipulit ja hienonna ne kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, etikka ja suola. Kaada marinadi silakkafileille ja kääntele niin että fileet maustuvat tasaisesti. Laita silakat kylmään maustumaan 20 minuutiksi.

  3. Laita piimä, yrtinoksat, suola ja etikka sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.

  4. Valuta silakkafileet marinadista ja nosta tarjoiluvadille. Laita versosekoitusta fileiden päälle ja pirskottele päälle öljyä. Ripottele sormisuolaa ja mustapippuria mausteeksi. Viimeistele ruoka piimäkastikkeella tai tarjoa se erikseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1402 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Juuripersilja muistuttaa ulkomuodoltaa erehdyttävästi piparjuurta, mutta sen maku on omaa luokkaansa. Tämä juures on nimensä veroinen, sillä mausta voi tunnistaa aavistuksen persiljasta tuttua aromia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juuripersiljakeitto

Ainekset

400
g
juuripersiljaa
1 rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
omena (tai päärynä)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
5
dl
kasvislientä
2
dl
kaurakermaa
½
sitruunan mehu
noin ½
tl
suolaa
Pinnalle
sitruunan kuorta
hienonnettua persiljaa (tai siemeniä)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele juuripersiljat leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele ruokalusikallinen öljyä, suola ja pippuri joukkoon. Paahda 10 minuuttia.
  2. Kuori ja paloittele omena, ja lisää se juuripersiljan joukkoon. Jatka paahtamista noin 10 minuuttia.
  3. Kuori ja paloittele sillä aikaa sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää kaurakerma, sitruunan mehu, juuripersilja ja omena. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella pehmeäksi.
  4. Hienonna pinnalle persiljaa ja raasta hieman sitruunankuorta

Oikaisu 19.1.2021 klo 13.42: Työvaiheissa mainittiin aiemmin juuriselleri, korjattu juuripersiljaksi.

Kommentit (1)

Vierailija

Otsikossa puhutaan juuripersiljasta, tekstissä juuriselleristä. Se siitä tulee kun reseptejä kirjoitellaan laiskasti copypeistaamalla, vaihdetaan pari sanaa mutta unohdetaan tarkistaa teksti. Ammattilaisilta voisi odottaa parempaa jälkeä?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2776 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Älä kaada maa-artisokkien keitinvettä menemään, vaan hyödynnä siitä syntyvä makuliemi ohran kypsennyksessä. Voit kruunata annoksen lopuksi voisilmällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokkaohratto

Ainekset

500
g
maa-artisokkia
5
dl
vettä
2
rkl
kasvisliemifondia
1
dl
valkoviiniä
1
banaanisalottisipuli
1
rkl
öljyä
4
dl
ohra-ateriajyviä
1
dl
savujuustomurua
1
dl
kermaa
1
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
½
tl
suolaa
Lisäksi
voita paistamiseen (ja voisilmäksi annokseen)

Työvaiheet

  1. Pese artisokat juuresharjalla ja leikkaa ne noin ½ cm:n viipaleiksi. Kuumenna vesi, kasvisliemifondi ja valkoviini kattilassa kiehuvaksi. Keitä artisokkaviipaleita liemessä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  2. Kuori ja hienonna salottisipuli. Paista sipulia öljyssä, laakeassa, kannellisessa paistokasarissa pari minuuttia. Lisää jyvät. Kaada maa-artisokkien liemi joukkoon ja hauduta keskilämmöllä, pari kertaa kypsennyksen aikana sekoittaen noin 10 minuuttia.

  3. Lisää juustomuru kerman kanssa kasariin. Kuumenna. Hienonna salvia ja sekoita se suolan kanssa ohran joukkoon.

  4. Paista maa-artisokkaviipaleita voissa pannussa noin minuutti. Lisää paistetut viipaleet ohran joukkoon.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Nakkikastikkeen kasvisversiossa kannattaa kiinnittää erityishuomiota nakkien valintaan. Uusia tuotteita tulee markkinoille jatkuvasti, ja oman suosikin löytää vain testaamalla.

Tarjoa nakkikastike perunamuusin kera. Löydät alempaa myös vegaanisen perunamuusin ohjeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen nakkikastike

Ainekset

250
g
vegaanisia nakkeja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
vegaanista margariinia
½
dl
vehnäjauhoja
3–4
dl
kiehuvaa vettä
2
dl
kaurakermaa
1½–2
rkl
soijakastiketta
1
tl
sinappia
1
tl
tomaattisosetta
½
tl
paprikajauhetta
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Pilko nakit. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Sulata paistinpannulla 1 rkl margariinia. Lisää sipuli ja kuullota hetki.
  2. Lisää sitten pannulle nakit ja ruskista sipuleita ja nakkeja, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Siirrä nakkipaistos toiseen astiaan.
  3. Kiehauta vesi vedenkeittimessä. Kuumenna pannu uudelleen ja lisää 2 rkl margariinia. Lisää jauhot ja paahda keskilämmöllä koko ajan sekoitellen noin 5–8 minuuttia tai siihen asti, kunnes jauhot ovat hieman ruskistuneet.
  4. Kaada kuuma vesi pannulle muutamassa erässä vispilällä koko ajan sekoittaen. Lisää vielä kaurakerma ja sekoita tasaiseksi. Mausta soijakastikkeella, sinapilla, tomaattisoseella, paprikajauheella ja mustapippurilla. Lisää kastikkeen joukkoon tarvittaessa lisää vettä.
  5. Lisää nakkipaistos kastikkeen joukkoon ja kuumenna.

Vegaaninen perunamuusi

Ainekset

1
kg
perunoita
3
rkl
vegaanista margariinia
2
dl
kaurakermaa
noin 1
dl
perunoiden keitinvettä
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Kaada keitinvesi pois, mutta säästä osa muusin notkistamista varten.
  2. Kuumenna kaurakerma. Lisää kattilaan margariini ja kaurakerma ja soseuta perunasurvimella. Lisää kattilaan perunoiden keitinvettä, kunnes muusi on sopivan notkeaa. Mausta suolalla.

Kommentit (0)