Kaisu P. on lisännyt 187 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1-2 leipää
Vaikeustaso
Helppo

Myslileipä

Ainekset

6
Dl
Vehnäjauhoja
1
Dl
Mysliä
2
Tl
Suola
1
Pss
Kuivahiinaa
3,5
Dl
Kylmää vettä

Työvaiheet

Sekoita aineet kulhossa löysäksi taikinaksi.
Peitä kulho kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä 2-3 tuntia.
Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja käännä taikina muutaman kerran ympäri.
Nosta leipä uunissa lämmitetylle pellille tai pitsakivelle. Nosta uuniin.
Paista 220 asteessa n.30 minuuttia.

Kommentit (2)

Mini

Helppotekoinen leipä. Lisäsin kaurahiutaleita ja hedelmäsekoituksen ja pähkinöitä.
Leipä rapeapintainen, hyvä.
Suolaa mielestäni liikaa; 2tl. Tuli liian suolainen. Laittaisin vain yhden tl:n.

Vierailija

Todella hyvä ja helppo leipä. Koko perhe tykkää 👍

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2469 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Sipaise leivälle ketunleipäpestoa. Laita päälle rapeaksi paistettua pekonia ja grilliparsaa. Tätä parempaa kevätherkkua saa hakea!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta alkuruokana
Valmistusaika
10 min + grillin kuumennus
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut vihreät parsat ja pekoni

Ainekset

1
nippu (500 g)
vihreää parsaa
2
rkl
oliiviöljyä
140
g
pekonia
sormisuolaa
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan ja valmista ketunleipäpesto (ks. ohje alla)

  2. Leikkaa parsoista kuivat kannat. Parsoja ei tarvitse kuoria, jos niiden kuori on ohut ja pehmeä. Sivele öljy parsoille ja grillaa parsat napakan kypsiksi välillä käännellen, noin 6 minuuttia. Grillaa pekoniviipaleet rapeiksi parsojen vieressä. Paahda myös leipäviipaleet grillissä.

  3. Mausta parsat suolalla ja tarjoa ketunleipäpeston, paahdetun leivän ja pekonin kanssa.

Ketunleipäpesto

Ainekset

1
l
ketunleipiä
2
dl
parmesaania raasteena
1
dl
kuorettomia manteleita
2
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Huuhtele ketunleivät.

  2. Laita ketunleivät, parmesaaniraaste ja mantelit monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Soseuta ainekset tahnaksi ja lisää öljy koneen käydessä. Mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoa pesto grillattujen parsojen kastikkeena.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2469 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannussa kypsennettävä banaanipuuro valmistuu samaan tapaan kuin sen aamiaisserkku munakokkeli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + turpoaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu banaanipuuro

Ainekset

3
dl
pikakaurahiutaleita
2
banaania
6
dl
vettä
2
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
paistamiseen voita
2
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
rkl
juoksevaa hunajaa
Timjamiomenat
3
hapokasta omenaa (esim. Granny Smith)
2
rkl
voita
3
timjaminoksaa
1
tl
kanelia
Taatelivoi
8
kuivattua, kivetöntä taatelia
30
g
huoneenlämpöistä voita

Työvaiheet

  1. Laita kaurahiutaleet, banaanit, vesi, kar­demumma ja suola tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Anna seoksen turvota noin 15 minuuttia huoneenlämmössä ennen paistamista.
  2. Tee timjamiomenat. Pese omenat, poista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi loh­koiksi. Paista lohkoja voissa timjamin ja ka­nelin kanssa noin 5 minuuttia.
  3. Tee taatelivoi. Hienonna taatelit veitsellä. Vaahdota voi ja sekoita taatelit siihen.
  4. Paista puuro 2–3 erässä voissa keskilämmöllä koko ajan lastalla sekoitellen, noin 2 minuuttia per erä.
  5. Tarjoa puuro matalalta lautaselta omenoi­den, taatelivoin, jogurtin ja hunajan kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 205 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Katalonialainen romesco-kastike saa makunsa paahdetuista paprikoista, tomaateista ja manteleista. Nyt samat ainekset maistuvat piirakan päällä.

Vinkki! Piiraspohjaan käytetään voin sijasta öljyä, jolloin pohjasta tulee teeleipämäinen. Tarjoa piirakka mieluiten uunilämpimänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
noin 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Paprikapiirakka

Ainekset

Pohja
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
täysjyvävehnä- tai täysjyväspelttijauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
kylmää vettä
½
dl
oliiviöljyä
Vuokaan
1
rkl
oliiviöljyä
Taputteluun
½
dl
vehnäjauhoja
Täyte
4
(à 150 g)
suippopaprikaa
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
1
dl
kuorellisia manteleita rouhittuna
Lopuksi pinnalle
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Aloita piirakan valmistus täytteestä. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista siemenet ja valkoiset kalvot. Paloittele paprikat.
  3. Puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  4. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle pellille. Pirskota päälle öljy ja punaviinietikka. Ripottele päälle mausteet. Paahda kasviksia uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia.
  5. Valmista sillä aikaa piiraspohja. Sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää kylmä vesi ja öljy ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  6. Sivele piirasvuoka (halkaisija 28 cm) kevyesti öljyllä. (Jos käytät irtopohjavuokaa, leikkaa pohjalle sopiva leivinpaperipala ja öljyä vain reunat.) Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle jauhoja. Taputtele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Jätä pohjalle paksumpi kerros ja tee reunoista mieluiten ohuet.
  7. Ota kasvispelti uunista.
  8. Nosta piiraspohja sellaisenaan uuniin ja esipaista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  9. Nostele esipaistetun pohjan päälle paahdetut kasvikset (jätä kasviksista irronnut liemi pellille). Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi ja ripottele täytteen päälle. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.
  10. Ripottele lehtipersiljaa ja pirskota kasviksista irronnut liemi piirakan päälle.

Vinkki: Tarjoa piirakka melko pian valmistuksen jälkeen, sillä pitkään odotellessaan pohja imaisee täytteen kosteuden.

 

Kommentit (0)

JaelA on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.

Bataatti on monipuolinen juures, josta saa tehtyä ihania herkkuja, mutta kun bataattia paahtaa väärinpäin, tulee siitä erityisen herkullista

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3-4
Valmistusaika
esivalmistus 10 min+uunissa 35-45 min
Vaikeustaso
Helppo

Superhyvää bataattia

Ainekset

3-4
kpl
Bataatti
6
rkl
öljy
maun mukaan
tl
suola
5
timjaminvarsi (voi jättää pois)

Työvaiheet

Bataatit pestään hyvin, kuivataan ja puolitetaan pituussuuntaan. Öljyä laitetaan lautaselle.
Uunipelti vuorataan leivinpaperilla. Bataattipuolikkaiden leikatut pinnat dipataan öljyyn, ja pintoihin ripotellaan suolaa. Myös kuoriosalle sivellään öljyä. Bataattipuolikkaat asetellaan uunipellille väärinpäin, eli leikattu pinta paperille.

Uuni lämmitetään 210 C asteeseen, ja bataatteja kypsytellään uunissa, 35-45 min, riippuen bataattien koosta, kunnes pinta on rapeahko, ja sisus täysin pehmeä ja karamellisoitunut.

Valmiit bataatit voi syödä sormin, eivätkä ne tarvitse mitään kastiketta ym.

Kommentit (0)