Tämä tehdään mallina kuivakakku. HELPPO!
Suklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
Pane taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (1,5L) ja tuuppaa uuniin.
175° n. 50-60 min.
Tämä tehdään mallina kuivakakku. HELPPO!
Pane taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (1,5L) ja tuuppaa uuniin.
175° n. 50-60 min.
Banana breadistä mukaeltu suolaisen makea banaani-tiikerikakku selviää syötävän hyvänä pidemmänkin vaelluksen ajan. Parhaimmalta tämä kakku maistuu vasta pari päivää leipomisen jälkeen, jolloin maut ovat tasaantuneet. Kakun kanssa voi tarjoilla vaahterasiirapilla tai hunajalla...
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Soseuta kulhossa sauvasekoittimella banaanit, munat, omenasose, hunaja ja öljy. Sekoita kuivat aineet joukkoon puuhaarukalla.
Ota taikinasta 1/3 osa toiseen kulhoon. Lisää pienemmän taikinan joukkoon sulatettu suklaa.
Öljyä 1½ l vetoinen suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle. Lisää päälle nokareina suklaataikinaa. Lisää päälle loput vaaleasta taikinasta. Nostele taikinaa lusikalla muutamasta kohdasta vuoan pohjasta ylöspäin, jolloin taikinat kevyesti ”raidoittuvat”.
Kypsennä banaanikakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti 10 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja kumoa.
Sekoita kerma, muna ja perunajauhot.
Pese limetti. Raasta vihreä kuori ja purista ruokalusikallinen mehua. Raasta inkivääri.
Sekoita kaikki ainekset jauhetun kalan joukkoon.
Yhdistä jugurtti ja sweet chili -kastike.
Kuori ja viipaloi sipuli. Paista sipuli raukeaksi öljyssä pannulla. Viipaloi tomaatti ja revi salaatti.
Taputtele murekemassasta kostutetuin käsin kuusi pihviä.
Paista pihvit öljyssä pannulla, n. 4 minuuttia molemmin puolin.
Paahda sämpylät ja kokoa hampurilaiset tarjolle.
Keitä kvinoa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan, jolloin leivontapäivään jää vain taikinan sekoitus ja paisto. Kohottamisenkin voi ohittaa sillä hiivan sijaan käytetään leivinjauhetta.
Huuhtele kvinoa siivilässä kylmällä vedellä ja keitä sitten kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolellisesti ja anna jäähtyä hetki.
Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja kurpitsansiemenet. Lisää joukkoon vesi ja kvinoa ja sekoita tasaiseksi. Taikina saa jäädä löysäksi.
Nostele gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotetuin sormin uunipellille 10 sämpylää. Kypsennä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen halkaisemista.
Ladataan...
Epäselvä resepti. Vähän voisi kirjoittaa työvaiheita🤣🤣