Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Valkoisen parsan ja ilmakuivatun kinkun liitto on solmittu taivaassa! Tässä annoksessa perinteinen parsan kaveri eli hollandaise-kastike on vaihdettu helppoon ja herkulliseen ruohosipulikastikkeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoista parsaa, kinkkua ja ruohosipulikastiketta

Ainekset

16
valkoista parsaa
6
viipaletta ilmakuivattua kinkkua
RUOHOSIPULIKASTIKE
1 ½
rkl
täysjyväistä dijoninsinappia
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
1
rkl
hienonnettua ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Kuori parsat, poista kantapalat. Keitä parsoja kiehuvassa, suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  2. Tee kastike. Sekoita sinappi, sitruunamehu ja hunaja keskenään. Sekoita öljyt joukkoon, hienonna lopuksi ruohosipuli sekaan.

  3. Jaa parsat lautasille. Laita kinkkuviipaleet päälle ja kaada päälle kastiketta.

Kommentit (2)

meister francke

Täältä parsapellon ääreltä Saksasta terveiset sinnepäin ja seuraava ehdotus hienon parsakeiton tekemistä varten: Jos pesee parsat ennen kuorimista kunnolla kylmässä vedessä, niin voi keittää kuoret ja poisleikatut päät ensin kunnolla puolisen tuntia sokerilla ja suolalla maistettuna. Siinä keitinliemessä voi sitten keittää ne syötävät parsat, niin parsojen kuin liemenkin maku vain paranee.  Keitinliemeen voi laittaa nokareen voita, jäljelle jääneen hollantllaiskastikeen jämät ja tietysti pieniksi leikatut parsanjämät. Vähän suurustettuna siitä saa ihanan keiton.

Muisto vain, tuoretta parsaa e...

Ei saa aina pilata herkkiä, hienoja makuja monilla mausteilla.
Vielä kun saisi tuoreita, juuri pellolta poimittuja parsoja, kantaa vähän pois,kuori hyvällä parsakuorimella n.puoleenväliin. Pane parsakattilaan höyryyn n.10-12 min.
Sulata hyvää voita, lisää vähän suolaa ja ruohosipulia ja pane kastikkeeksi lautaselle parsojen päälle. Sinänsä herkkua, isojen grillattujen katkarapujen ( grossgarnelen) tai ilmakuivatun kinkun kanssa ruokaisempaa herkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 305 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Mikko Hannula

Paistettu riisi on herkullista hävikkipikaruokaa. Voit lisätä siihen mitä kaapista löytyy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua riisiä tofulla

Ainekset

6
dl
keitettyä riisiä
270
g
kiinteää tofua
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
porkkana
2
rkl
rypsiöljyä
2
tl
inkivääritahnaa tai tuoretta raastettua inkivääriä
2
dl
herneitä
2
kananmunaa
2
rkl
soijaa
1
rkl
osterikastiketta
1
tl
seesamiöljyä
½
sitruunan mehu
1
dl
kevätsipulia
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan tai käytä edellisenä päivänä keitettyä riisiä.

  2. Kuivaa tofu talouspaperilla ja leikkaa kuutioiksi. Paista tofut 1 rkl öljyä pannulla kullanruskeiksi. Siirrä lautaselle.

  3. Kuori sipulit ja hienonna. Kuori porkkana ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita 1 rkl öljyssä hetken ajan, lisää valkosipuli, porkkana ja inkivääri. Jatka paistamista pari minuuttia.

  4. Nosta lämpötilaa ja lisää riisi ja herneet. Paista riisiä kuumalla pannulla, älä pelkästään lämmitä, varo polttamasta. Sekoita paistamisen aikana. Lisää lopuksi paistettu tofu.

  5. Kun riisiseos on kuumentunut, työnnä se pannun reunoille. Riko munien rakenne kulhossa ja kaada seos pannun keskelle. Sekoittele ja anna hyytyä pehmeäksi kokkeliksi. Sekoita kokkeli reunoilla olevan riisiseoksen kanssa.

  6. Mausta soijalla, osterikastikkeella, seesamiöljyllä ja sitruunamehulla. Sekoita ja tarkista maku. Ripottele pinnalle hienonnettua kevätsipulia ja tuoretta korianteria.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1169 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Pasta-pinaattivuoassa rouskuvat myös rapeat varsiparsakaalit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 30 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Pasta-pinaattivuoka

Ainekset

1
ps (200 g)
lehtipinaattia pakasteesta
1
sitruuna
2
prk (á 2½ dl)
ruokakermaa
1
dl
vettä
2
dl
mozzarellajuustoraastetta
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
suolaa
1
ps (150 g)
varsiparsakaalia
½
rs
kirsikkatomaatteja
1
pkt
ricotta-pinaattitortelloneja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sulata lehtikaali ja purista vesi pois.
  3. Pese sitruuna. Raasta sen kuori ja purista mehu.
  4. Sekoita kerman joukkoon vesi, pinaatti, 1½ dl juustoraastetta, pippuri ja suola.
  5. Huuhtele varsiparsakaalit ja tomaatit. Leikkaa kaaleista kuivat kannat ja pilko varret 3 sentin paloiksi.
  6. Levitä tortellonit uunivuoan pohjalle. Kaada joukkoon kermaseos. Lisää päälle varsiparsakaalit ja tomaatit. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
  7. Kypsennä pastavuokaa uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Ruokakerman voi korvata pippuri- tai sitruunakermalla. Unohda silloin pippuri tai tuoreen sitruunan raaste ja mehu.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1169 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Kotitekoisen coleslaw’n ja makean punasipulin ansiosta hodareita kelpaa tarjota juhlissakin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Hodarit

Ainekset

6
hodarisämpylää
6
krakovanmakkaraa tai kasvismakkaraa (esim. Makukeittiön)
Karamellisoitu punasipuli
2
punasipulia
1
rkl
öljyä
1
rkl
vaaleaa siirappia
¼
tl
suolaa
Coleslaw-salaatti
lohko (n. 300 g)
kaalia
1
porkkana
1
dl
majoneesia
1
rkl
valkoviinietikkaa
Lisäksi
basilikaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin lisukkeet. Kuori ja viipaloi punasipulit. Kuullota viipaleet öljyssä. Lisää joukkoon siirappi ja suola.
  2. Viipaloi kaali ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita kaali ja porkkanaraaste. Lisää joukkoon majoneesi ja etikka.
  3. Paahda sämpylät uunissa tai leivänpaahtimessa. Paista makkarat pannulla.
  4. Levitä basilikan lehtiä, coleslaw-salaattia ja punasipulia halkaistun sämpylän sisään. Nosta höyryävä makkara keskelle.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1169 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pannulla nopeasti paistetut kesäkurpitsaviipaleet ja rapeaksi paahdettu possun jauheliha maustetaan chilillä, valkosipulilla ja mintulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-jauhelihapannu

Ainekset

3–4
(400 g)
pientä kesäkurpitsaa
2
valkosipulinkynttä
2
punaista chiliä
½
ruukku tuoretta minttua
½
ruukku tiliä
400
g
possun jauhelihaa
¾
tl
suolaa
½
sitruuna
¼
tl
mustapippuria
2–3
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi
keitettyä riisiä
(rapeaa valkosipulia chiliöljyssä)

Työvaiheet

  1. Viipaloi kesäkurpitsat ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit, minttu ja tilli.
  2. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa. Paista kesäkurpitsaviipaleita, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää valkosipulit paistumaan hetkeksi. Kääntele minttu joukkoon. Siirrä sivuun odottamaan.
  3. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna loput öljystä. Paista jauheliha rapean ruskeaksi. Lisää chilit ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää suola ja tilli.
  4. Sekoita kesäkurpitsat jauhelihan joukkoon. Purista joukkoon sitruunasta mehu ja rouhi päälle mustapippuria.
  5. Tarjoa keitetyn riisin kanssa. Lisää halutessasi rapeaa valkosipulia.

Vinkki! Jos käytät isompaa kesäkurpitsaa, leikkaa viipaleet vielä neljään osaan.