
Vie kana ja riisi uudelle tasolle! Paista seuraksi broccolinia ja surauta maustajaksi helppo argentiinalainen chimichurri-kastike.
Paistettu broileri ja chimichurri
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita kastikkeesta. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi.
- Paista broilerin rintafileet kypsiksi tilkassa öljyä. Mausta suolalla, pippurilla ja savupaprikalla. Kääräise kypsät fileet folioon vetäytymään.
- Leikkaa paprika sopiviksi suupaloiksi. Paista paprikaa ja broccolinia pannulla noin 5 minuuttia. Lisää keitetty riisi pannulle ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
- Viipaloi broilerifileet pannulle riisin ja kasvisten päälle. Tarjoa chimichurri erikseen tai ruoan päälle lusikoituna.
Kovin on kuiva kastike.
Onkohan riisin määrässä virhe, tuo on 4 hengen ohjeellinen annos, meillä riittäisi 6:lle. Varmaan 1,5 dl riittäisi kahdelle tässäkin.
Edelliselle kommentoijalle, chimichurrin on tarkoituskin olla sellainen tahnamainen, ei kastikemainen.
Ohjeessa on kypsän riisin määrä.
Tarkoitetaanko jalapeñoilla tuoreita vai säilöttyjä?
Aion laittaa tällä kertaa kastikkeeseen turkkilaisia sivri-paprikoita, kun niitä on juuri nyt iso pussillinen kotona. Maku tietenkin on erilainen. Niiden vahvuuskin vaihtelee. Laitan lisäksi mukaan vähän vahvaa chiliä mikäli kastikkeesta ei tule tarpeeksi tulista.
Kuuluuko chimichurrin ylipäänsä olla tulista?
Aidossa argentiinalaisessa chimichurrissa on pääasiallisena yrttinä persilja, joten tämä ei ole chimichurria nähnytkään. Miksi pitää aina säveltää jotain epämääräistä kotikokeille, eikä tehdä kuten lait ja asetukset täsmälleen määrää?
"Autenttinen ruoka kunniaan", korianteria ja persiljaa voidaan korvata monissa resepteissä keskenään kun ovat toistensa sukulaisia ja tuovat samankaltaista makua reseptiin. Chimchurria olen niin persiljalla, että korianterilla nähnyt valmistettavan.
Kiitos kommenteista! Chimichurristakin on tosiaan erilaisia versioita, tämä on niistä yksi. Tässä vielä tulisempi versio, jossa on korianterin lisäksi persiljaa ja valkoviinietikan tilalla chimichurrissa yleisemmin käytettyä punaviinietikkaa: https://www.soppa365.fi/reseptit/liha-grillaus-gluteeniton/ribsit-ja-bra...