Me Naiset on lisännyt 1291 reseptiä.
Linkitetty 119 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Kesäkurpitsakauden herkullisimmassa pastassa maistuu pekoni. Kastike valmistuu keltuaisista, kermasta ja juustoraasteesta sekoittamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-pekonipasta

Ainekset

3
(à noin 300 g)
pienehköä ja napakkaa kesäkurpitsaa
400
g
pastaa
½
dl
pastan keitinvettä
4
keltuaista
2
dl
kuohukermaa
1
dl
raastettua parmesaania
1
tl
suolaa
½
tl + 1 tl
rouhittua mustapippuria
1
pkt (140 g)
pekonia
½
ruukkua
lehtipersiljaa
PÄÄLLE
1
dl
parmesaania

Työvaiheet

  1. Paloittele kesäkurpitsat sopiviksi suupaloiksi.

  2. Erottele keltuaiset valkuaisista. (Säästä valkuaiset vaikkapa marenkiin.) Raasta parmesaani. Sekoita keltuaisiin kerma, 1 dl parmesaania, suola ja ½ teelusikallista pippuria.

  3. Suikaloi pekoni. Paista pannulla kypsäksi ja rapeaksi. Lisää kesäkurpitsat ja mausta teelusikallisella mustapippuria. Paista kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä. Sillä aikaa keitä pasta kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja säästä ½ dl keitinvettä. Hienonna lehtipersilja.

  4. Kaada valutettu pasta nopeasti pannulle. Lisää keitinvesi, kerma-juustoseos ja lehtipersilja. Kääntele hyvin nopeasti äläkä enää keitä, jotta pasta ei muutu kokkeliksi. Jaa lautasille ja tarjoa lopun parmesaanin kera.

Kommentit (2)

Kokkaaja1975

Kesäkurpitsoja on eri kokoisia, joten saisiko määrän grammoina, kiitos.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi! Lisään määrän reseptiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1291 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Anjoviksia, parmesaania ja tomaatteja. Tämä mehevä ja luonteikkaan makuinen uunipasta on oikea umamipommi! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Umaminen uunipasta

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
varsisellerin varsi
4
anjovisfileetä
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
voita
½
tl
chilihiutaleita
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
2
rkl
pikkukapriksia
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
rouhittua mustapippuria
400
g
pastaa
2
dl
hienonnettuja yrttejä (esimerkiksi lehtipersilja ja basilika)
1
tlk
(noin 300 g) öljyyn säilöttyjä artisokan sydämiä
2
dl
raastettua parmesaania
¾
dl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna sellerin varsi ja anjovikset.

  2. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla ja paista kasviksia, anjoviksia ja chilihiutaleita reilu 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja tomaattimurskat ja keitä keskilämmöllä, silloin tällöin sekoitellen 10 minuuttia.

  3. Lisää kastikkeeseen kaprikset ja mausteet ja keitä kastiketta kasaan noin 25 minuuttia.

  4. Keitä sillä aikaa pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  5. Hienonna yrtit ja valuta artisokan sydämet ja paloittele vähän pienemmiksi. Kääntele molemmat kastikkeeseen yhdessä pastan kanssa suoraan uunivuokaan.

  6. Raasta päälle parmesaania ja ripottele pinjansiemeniä. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1291 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Teriyaki-maustettu kana, makea mango ja suolapähkinät ovat täydellinen trio. Tämä helppo salaatti syntyy valmiista grillibroilerista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyakikanasalaatti

Ainekset

1
valmis grillibroileri
40
g
inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
chili
2
limen mehut
1
dl
teriyaki-kastiketta
4
rkl
vettä
2
rkl
soijaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
seesamiöljyä
4
rkl
öljyä
Lisäksi
1
mango
½
kurkku
1
rs (110 g)
ituja
1
ruukku korianteria
1
pieni ps (80 g)
suolapähkinöitä
1
pieni (noin 200 g)
punasikurisalaatti
1
sydänsalaatti

Työvaiheet

  1. Riivi lihat broilerista. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Hienonna valkosipuli ja chili.

  2. Purista limettien mehu kulhoon. Sekoita joukkoon teriyakikastike, vesi, kastike, hunaja ja seesamiöljy.

  3. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Ruskista lihoja, valkosipulia, chiliä ja inkivääriä muutaman minuutin ajan. Kaada kastike lihan joukkoon pannulle ja keitä 3–5 minuuttia, kunnes seos on kiehunut kastikemaiseksi.

  4. Viipaloi mango ja kurkku. Lisää joukkoon idut, korianteri ja pähkinät. Irrota salaateista lehdet kokonaisina ja laita ne lautasille päällekkäin kipoiksi tai revi salaatit pediksi. Laita kurkku-mangosalaattia salaattikuppeihin ja lusikoi päälle reilusti broileria.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1291 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkullinen sipulikastike on klassisen New Yorkin hodarin pääraaka-aine. Soosin voi hyvin tehdä etukäteen, ja se kestää useamman päivän jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hodarit Nykin tapaan

Ainekset

6
nakkia
6
hotdog-sämpylää
dl
hapankaalia
tulista sinappia
Kastike
250
g
kuorittua sipulia
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
¼
tl
kanelia
1
dl
vettä
¾
dl
ketsuppia
2
tl
srirachaa
1
tl
worchesterkastiketta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Kuullota paistinpannulla öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hunaja ja kaneli. Kuullota vielä minuutin ajan. Lisää vesi, ketsuppi, sriracha ja worchesterkastike, suola ja pippuri. Kiehauta ja keitä sen jälkeen keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa. Siirrä jäähtymään.

  2. Höyrytä sämpylät ja nakit kuumiksi esimerkiksi kattilan päälle nostetussa siivilässä. Varo, ettei vesi osu siivilän pohjaan.

  3. Täytä sämpylät nakeilla, sipulikastikkeella, hapankaalilla ja sinapilla.

Kommentit (0)

VesanKotiruoka on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ehkä helpoin kasvisruoka ikinä.
Ehkä helpoin kasvisruoka ikinä.

Mifu on helppo ruoka-aines, josta tämän reseptin avulla teet nopeasti 4-hengen aterian.
Tähän ateriaan ei lisätä lainkaan mausteita!

Valio Mifu jauhis, joka vastaa n.400g jauhelihaa.
Kotimaista- laktoositon Juustokerma 250ml.
Rainbow Tomaattimurska 500g.
Uncle Ben’s Täysjyväriisi Boil-in-bag 2pussia.

Vihannekset lautaselle, kurkku yms

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
Paistoaika 15min + riisien kiehautus 10min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo_Mifu

Ainekset

250
g
Mifu Jauhis Original
250
Ml
Juustokerma
500
G
Tomaattimurska
2
Pussia
Täysjyväriisiä Boil-in-bag
Kasvikset lautaselle
1
Kpl
Kurkku
1
Kippo
Minitomaatteja
1
Nippu
Salaatinlehtiä

Työvaiheet

- Laita n.2l vettä kiehumaan.
- Aloita ruskistamalla Mifu kuumalla pannulla.
- Kun Mifu on saanut kauniinruskean värin, lisää tomaattimurska.
- Sekoita tomaattimurska Mifun kanssa ja anna hetken kuumentua.
- Sekoita kerma ja pienennä levy puolella esim 3-tasoon. Anna muhia.
- Lisää viimeistään nyt kiehuvaan veteen riisit.
- Pilko vihanneksia odotellessa.

- Kun kastike on hautunut riisien keittoajan, voi lieden sammuttaa.

- Pilko vihanneksia esim kurkkua, tomaattia, salaatinlehtiä.

Kommentit (0)