Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 84 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Mausteisen omenakakun kruunaa tomusokerikuorrutus, johon maustamaton sulatejuusto tuo hyvän pienenpienen suolaisen vivahteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30 min + kypsentäminen 40 min ja jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kostea omenakakku

Ainekset

2
dl
sokeria
2
kananmunaa
2
dl
rypsiöljyä
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
soodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kanelia
ripaus muskottia
¼
tl
jauhettua kardemummaa
200
g
raastettua omenaa
1
dl
pekaanipähkinöitä
½
tl
vaniljauutetta
Kuorrutus ja täyte
125
g
pehmeää voita
250
g
maustamatonta sulatejuustoa
4
dl
tomusokeria
1
pienen sitruunan kuori
½
pienen sitruunan mehu
Vuoan voiteluun
nokare voita
Päälle
karamellisoituja pekaanipähkinöitä, kuivattuja omenalastuja tai kuoria

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat huolellisesti. Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi.
  2. Sekoita sokeri, kananmunat ja öljy isossa kulhossa käsivispilällä.
  3. Yhdistä jauhot, sooda, leivinjauhe, kaneli, muskotti ja kardemumma toisessa kulhossa.
  4. Huuhtele ja kuivaa omenat, poista siemenkodat. Raasta omenoita niin, että saat 200 grammaa raastetta (poista joukosta isot kuorenpalat). Pilko pähkinät veitsellä pieniksi.
  5. Sekoita vaniljauute sokeri-kananmuna-öljyseokseen. Lisää seokseen myös jauhot parissa erässä. Sekoita.
  6. Lisää taikinan joukkoon omenaraaste ja pähkinät. Sekoita no­peasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
  7. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen täyttämistä ja kuorruttamista.
  8. Tee kuorrutus ja täyte. Sekoita voita, sulatejuustoa ja tomusokeria yhteen sähkövatkaimella, kunnes seos on sopivan paksua. Mausta sitruunalla. Maista, lisää tarvittaessa tomusokeria.
  9. Halkaise kakku veitsellä. Levitä noin puolet juustoseoksesta kakun täytteeksi. Nosta toinen kakkulevy päälle ja levitä loput seoksesta kakun pinnalle. Koristele halutessasi pähkinöillä ja kuivatuilla omenalastuilla.

Vinkki: Pähkinöiden karamellisointi tehdään paistinpannulla. Laita pannulle 2 rkl vettä ja 1 dl sokeria, anna kiehua kunnes sokeri sulaa. Alenna hieman lämpöä, lisää pannulle pähkinöitä ja kääntele lastalla, kunnes sokeri on karamellisoitunut ja tarttunut pähkinöihin.

Kommentit (2)

Vierailija

Voinko käyttää maustamatonta tuorejuustoa tai ricottaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Maustamaton tuorejuusto sopii ainakin hyvin sulatejuuston tilalle, huoneenlämpöisenä se notkistuu hyvin pehmeän voin joukkoon. Ricottaa en ole tässä tarkoituksessa kokeillut, jos innostut kokeilemaan, kerro kuinka onnistui! Mausta tulee ainakin varmasti hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.