Teemu Leminen on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 213 keittokirjaan.
Ohje ja kuva: Teemu Leminen

Enää ei tarvitse tyytyä vain toiseen, jos mieli tekee sekä pizzaa että spagettia. Neljän raaka-aineen pastavuoka "pizzetti" on yhdistelmä molempia!

Tämä spagettivuoka on varsinainen laiskan kokin unelma. Keitä spagetti ja kasaa se kerroksittain uunivuokaan valmiin tomaattikastikkeen, juustoraasteen ja pepperonimakkarasiivujen kanssa. Näin paistoksen pohja on pastavuokamainen, kun taas sen päällyksessä on pizzamaista meininkiä.

Perusreseptissä on raaka-aineita kokonaiset neljä kappaletta, mutta halutessasi voit lisätä paistokseen myös parmesaania ja basilikan lehtiä, kuten itse tein. Miksei pastavuoan väliin voisi ujuttaa vähän pestonokareitakin.

Tällä reseptillä ruokaa tulee aika paljon, eli annoksesta pitäisi riittää neljälle suursyömärille tai kuudelle pieniruokaisemmalle. Veikkaisin, että pizzetti maistuu aika hyvin etenkin lapsiperheissä.

Reseptin pohjana on käytetty tätä The Best Blog Recipes -sivuston ohjetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pizzetti

Ainekset

500
g
spagettia (tavallista tai rakettispagettia)
1000
g
valmista tomaattipohjaista pastakastiketta
1
pss
raastettua mozzarellaa (150 g)
50-100
g
pepperonimakkarasiivuja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Keitä spagetti lähes kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta spagetti.
  2. Levitä korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta. Ripottele päälle vähän juustoa. Kaada päälle puolet keitetystä spagetista.
  3. Kaada spagetin päälle puolet jäljellä olevasta tomaattikastikkeesta, puolet pepperonisiivuista ja puolet jäljellä olevasta juustoraasteesta.
  4. Kippaa päälle loput spagetit. Kaada pastan päälle loput tomaattikastikkeesta ja ripottele päälle loput juustoraasteet. Päällystä paistoksen pinta pepperonimakkaroilla.
  5. Paista 180-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes paistos on kuumentunut läpikotaisin. Laita lopuksi uunin grillivastus päälle pariksi minuutiksi, että paistoksen pinta saa kauniin ruskean värin ja pepperonit rapeutuvat. Varo, ettei pinta pääse kärähtämään!
  6. Taputtele tarvittaessa pizzetin pinta talouspaperilla, jotta pääset eroon ylimääräisestä rasvasta. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa!

Vinkki: Saat muutettua pizzetin makumaailmaa käyttämällä eri tavoin maustettuja tomaattikastikkeita. Itse raastoin paistokseen myös parmesaanin jämät, mikä olikin aika maukas ratkaisu. Kokeile lisätä pizzettiin myös pestonokareita tai hieman valkosipulia!

Kommentit (4)

Teemu Leminen
Seuraa 
Liittynyt29.4.2014

Joo, laitoin yhden ison ja yhden normikokoisen Dolmio-purkin. Ruokaa tosin tulikin aika reilusti. Mutta soosia tarvitsee paljon, jotta lopputulos on mehevä, hyvin se sinne sekaan uppoaa :)

Pirkko Virtanen
Seuraa 
Liittynyt13.1.2015

Tein kasvisversion mustien oliivien, marinoitujen valkosipulinkynsien, grillattujen artisokkien ja mozzarellasiivujen kera.

Jaani Roininen
Seuraa 
Liittynyt24.1.2015

Iltasanomat pitää tätä jotenkin uutena juttuna... Eiköhän tuota GRATINOIRUA PASTAA ole tehty yhtä kauan, kuin muutakin pastaa. Itse ainakin olen sitä kokkaillut jo pitkälti toistakymmentä vuotta.

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Mausta karitsavartaat jo kotona. Nuotiolla grillaat ne muutamas­sa minuutissa. Lisukkeena maistuvat limettimaissit ja hernehummus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
15 min (+ pakastus 2 t)
Vaikeustaso
Helppo

Karitsavartaat nuotiolla

Ainekset

400
g
karitsanjauhelihaa
¾
rkl
ras el hanout -mausteseosta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi. Muotoile seoksesta 8 pöt­kylää puisien grillitikkujen ympärille. Säilytä vartaat jääkaapissa tai pakas­timessa. Esivalmistele limettimaissit ja tee hernehummus ennen lähtöä (ohjeet alla).
  2. Nuotiopaikalla grillaa (sulaneita) karitsavartaita hiilloksella pari minuut­tia, kunnes paistopinta on ruskistunut. Käännä sitten ympäri ja ruskista toinen puoli. Paista vartaat kypsiksi.
  3. Tarjoa vartaat grillattujen limetti­maissien ja hernehummuksen kanssa.

Limettimaissit

Ainekset

8
esikypsennettyä maissia
MARINADI
1
limetti
½
dl
hoisinkastiketta
½
dl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
soijakastiketta
LISÄKSI
1
rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
½
tl
chilirouhetta

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Pese limetti, raasta kuoren vihreä osa ja purista mehu kul­hoon. Lisää hoisin, hunaja ja soija. Se­koita tasaiseksi.
  2. Laita maissit vahvaan muovipussiin. Valuta marinadi päälle ja sulje pussi huolellisesti.
  3. Sekoita seesaminsiemenet ja chili keskenään ja pakkaa seos pieneen pussiin.
  4. Nuotiopaikalla valuta maissit pussin päällä ja paahda kuumalla hiilloksella usein käännellen, kunnes maissit ovat paahtuneita ja kuumia. Valele kastiket­ta maisseille pari kertaa paahtamisen aikana.
  5. Siirrä maissit lautasille ja ripottele siemen-chiliseos päälle.

Hernehummus

Ainekset

2
ps (à 200 g)
pakasteherneitä
1
tlk (380/230 g)
kikherneitä suolaliemessä
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
sitruunanmehua
1
valkosipulinkynsi
½
tl
mustapippuria myllystä
¾
tl
suolaa
LISÄKSI
1–2
rkl
oliiviöljyä pinnalle

Työvaiheet

  1. Sulata herneet ja valuta kikherneet.
  2. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta. Ohenna tarvittaessa öljyllä.
  3. Siirrä hummus tiiviiseen astiaan ja va­luta pinnalle ohut kerros oliiviöljyä hapet­tumisen estämiseksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1305 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Misomarinadiin upotettu lohi maistuu paistettuna ihanalta rapeiden kesäkasvisten seurassa. Voit käyttää kesäkasvisvokkiin mitä tahansa saatavilla olevia kasviksia. Alkukesällä vokissa maistuvat parsat ja retiisit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Misolohi ja kesäkasvisvokki

Ainekset

3
lohifileetä (yhteensä noin 450 g)
Misomarinadi
tl
(tummaa) misoa
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
jauhettua savupaprikaa
4
tl
vettä
Paistamiseen
öljyä
Kesäkasvisvokki
1
sipulia
4
valkosipulinkynttä
100
g
siitakesieniä tai ruskeita herkkusieniä
150
g
vihreää parsaa
150
g
sokeriherneitä
1
ps (125 g)
retiisejä
1
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
riisiviinietikkaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
miriniä
2
rkl
seesaminsiemeniä
Paistamiseen
öljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita misomarinadin ainekset keskenään ja kääntele huolella lohifileisiin. Anna maustua puolisen tuntia.

  2. Valmistele sillä aikaa kasvisvokki. Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele parsat ja viipaloi retiisit. (Puoli tarvittaessa isoimmat siitakesienet.)

  3. Paista lohifileet pannulla öljyssä kypsäksi 6–8 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja lohkeilevaa.

  4. Kuumenna öljy toisella paistinpannulla ja paista ensin sipulia pari minuuttia. Lisää sitten siitakesienet ja jatka paistamista, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää loput kasvikset ja paista muutaman minuutin ajan, kunnes kasvikset ovat kypsiä, mutta rapeita. Sekoita riisiviinietikka, soijakastike ja mirin keskenään ja kaada seos wokkipannulle. Anna kiehahtaa. Sekoita vihannesten joukkoon seesaminsiemenet ja tarjoile wokki misolohen kanssa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Helppo halloumi-tomaattipannu onnistuu vaikka retkellä. Tarjoa se bulgurin, ohran tai vaikka hyvän leivän kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulinen halloumi-tomaattipannu

Ainekset

2
pkt (à 225–250 g)
pehmeää halloumia (esim. Filos Deluxe)
½
dl
oliiviöljyä
7
valkosipulinkynttä
1
rs (250 g)
miniluumutomaatteja
1
tlk (400 g)
kuorittuja säilyketomaatteja
1
tlk (400 g)
paseerattua tomaattia
2
dl
vettä
1
ruukku korianteria
¾
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valuta halloumit ja leikkaa kumpikin neljäksi samankokoiseksi palaksi. Kuu­menna pannussa 1 rkl oliiviöljyä ja pais­ta juustopaloihin kauttaaltaan kaunis väri ja rapea pinta. Siirrä pois pannusta.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkyn­net. Lisää loppu öljy, valkosipulit ja mini­luumutomaatit pannuun. Kuullota hitaasti käännellen noin 5 minuuttia. Lisää mo­lemmat tomaattisäilykkeet, vesi ja hienon­nettu korianteri.
  3. Mausta suolalla, sokerilla ja pippuril­la. Lisää halloumit ja anna poreilla hiljal­leen noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä, jos seos kuivuu liikaa.

Vinkki Hienonna korianteri kotona valmiiksi rasiaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ensin liedellä ja lopuksi vielä uunissa kypsynyt kaali saa seuraansa kunnolla kuullotetut mausteet ja paljon ihanaa tilliä. Tarjoa herkku turkkilaisen jogurtin ja rapeakuorisen maalaisleivän kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen pannukaali

Ainekset

1
iso varhaiskaali
2
valkosipulinkynttä
1
rkl + ½ dl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kuminansiemeniä
1
tl
jauhettua korianteria
½
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
LISÄKSI
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
ruukku tilliä
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaali 8 lohkoksi niin, että jokaisessa lohkossa on kantaa, joka pitää sen koossa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä valurautapannussa ja ruskista kaalilohkot siinä molemmin puolin, yhteensä noin 10 minuuttia. Ota kaalit pannusta ja lisää pannuun ½ dl öljyä, valkosipulit, tomaattipyree, kuminansiemenet, korianteri ja chili. Paista mausteita pari minuuttia, jotta maut irtoavat kunnolla.

  3. Lado kaalilohkot takaisin pannuun, ripottele niille suola ja nostele kastiketta pannusta tasaisesti kaalien päälle. Laita pannu uuniin noin 15 minuutiksi.

  4. Lusikoi jogurtti kuumille kaalilohkoille ja ripottele runsaasti tillinoksia päälle. Tarjoa rapeakuorisen maalaisleivän kanssa.

Kommentit (0)