Teemu Leminen on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 208 keittokirjaan.
Ohje ja kuva: Teemu Leminen

Enää ei tarvitse tyytyä vain toiseen, jos mieli tekee sekä pizzaa että spagettia. Neljän raaka-aineen pastavuoka "pizzetti" on yhdistelmä molempia!

Tämä spagettivuoka on varsinainen laiskan kokin unelma. Keitä spagetti ja kasaa se kerroksittain uunivuokaan valmiin tomaattikastikkeen, juustoraasteen ja pepperonimakkarasiivujen kanssa. Näin paistoksen pohja on pastavuokamainen, kun taas sen päällyksessä on pizzamaista meininkiä.

Perusreseptissä on raaka-aineita kokonaiset neljä kappaletta, mutta halutessasi voit lisätä paistokseen myös parmesaania ja basilikan lehtiä, kuten itse tein. Miksei pastavuoan väliin voisi ujuttaa vähän pestonokareitakin.

Tällä reseptillä ruokaa tulee aika paljon, eli annoksesta pitäisi riittää neljälle suursyömärille tai kuudelle pieniruokaisemmalle. Veikkaisin, että pizzetti maistuu aika hyvin etenkin lapsiperheissä.

Reseptin pohjana on käytetty tätä The Best Blog Recipes -sivuston ohjetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pizzetti

Ainekset

500
g
spagettia (tavallista tai rakettispagettia)
1000
g
valmista tomaattipohjaista pastakastiketta
1
pss
raastettua mozzarellaa (150 g)
50-100
g
pepperonimakkarasiivuja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Keitä spagetti lähes kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta spagetti.
  2. Levitä korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta. Ripottele päälle vähän juustoa. Kaada päälle puolet keitetystä spagetista.
  3. Kaada spagetin päälle puolet jäljellä olevasta tomaattikastikkeesta, puolet pepperonisiivuista ja puolet jäljellä olevasta juustoraasteesta.
  4. Kippaa päälle loput spagetit. Kaada pastan päälle loput tomaattikastikkeesta ja ripottele päälle loput juustoraasteet. Päällystä paistoksen pinta pepperonimakkaroilla.
  5. Paista 180-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes paistos on kuumentunut läpikotaisin. Laita lopuksi uunin grillivastus päälle pariksi minuutiksi, että paistoksen pinta saa kauniin ruskean värin ja pepperonit rapeutuvat. Varo, ettei pinta pääse kärähtämään!
  6. Taputtele tarvittaessa pizzetin pinta talouspaperilla, jotta pääset eroon ylimääräisestä rasvasta. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa!

Vinkki: Saat muutettua pizzetin makumaailmaa käyttämällä eri tavoin maustettuja tomaattikastikkeita. Itse raastoin paistokseen myös parmesaanin jämät, mikä olikin aika maukas ratkaisu. Kokeile lisätä pizzettiin myös pestonokareita tai hieman valkosipulia!

Kommentit (4)

Teemu Leminen
Seuraa 
Liittynyt29.4.2014

Joo, laitoin yhden ison ja yhden normikokoisen Dolmio-purkin. Ruokaa tosin tulikin aika reilusti. Mutta soosia tarvitsee paljon, jotta lopputulos on mehevä, hyvin se sinne sekaan uppoaa :)

Pirkko Virtanen
Seuraa 
Liittynyt13.1.2015

Tein kasvisversion mustien oliivien, marinoitujen valkosipulinkynsien, grillattujen artisokkien ja mozzarellasiivujen kera.

Jaani Roininen
Seuraa 
Liittynyt24.1.2015

Iltasanomat pitää tätä jotenkin uutena juttuna... Eiköhän tuota GRATINOIRUA PASTAA ole tehty yhtä kauan, kuin muutakin pastaa. Itse ainakin olen sitä kokkaillut jo pitkälti toistakymmentä vuotta.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 62 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kookosmaidolla pyöristetty vegaaninen bataatti-kukkakaalikeitto saa ytyä srirachasta. Ihana soppa ei kaipaa rinnalleen kuin palan hyvää leipää.

Vinkki! Jos haluat keventää, valitse vähärasvainen kookosmaito.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataatti-kukkakaalikeitto

Ainekset

1
(noin 500 g)
bataatti
1
kukkakaali
1
sipuli
1
rkl
öljyä
2
tl
garam masalaa
1
l
kasvislientä
1
prk (400 ml)
kookosmaitoa
1
rkl
sriracha-kastiketta
1
tl
suolaa
3
rkl
sitruunamehua
thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa bataatti lohkoiksi. Pilko kukkakaali nupuiksi. Hienonna sipuli. Paista kasviksia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää garam masala ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  2. Lisää kasvisliemi kattilaan ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kookosmaito ja anna keiton vielä kiehahtaa.
  4. Mausta srirachalla, suolalla ja sitruunamehulla. Ripottele valmiin keiton pinnalle thaibasilikaa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 62 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kasviksilla höystetty makoisa pho-keitto valmistuu puolessa tunnissa. Jo haluat keitosta vegaanisen, voit vaihtaa kalakastikkeen soijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikainen pho-keitto

Ainekset

l
kasvislientä
3
tähtianista
3
neilikkaa
1
kanelitanko
5
cm pala
inkivääriä
2
rkl
kalakastiketta tai soijakastiketta
½
purjoa
½
kiinankaalia
150
g
täysjyvänuudeleita
1
pkt (250 g)
härkistä
1
rkl
öljyä
½
dl
limetin mehua
Lisäksi
1
punainen chili
tuoretta minttua ja korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää joukkoon anis, neilikka, kaneli, viipaloitu inkivääri ja kalakastike. Anna liemen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  2. Huuhdo ja suikaloi purjo ja kiinankaali ja annostele suikaleet keittokulhojen pohjalle.
  3. Lisää nuudelit liemeen ja keitä noin 3 minuuttia tai kunnes nuudelit ovat kypsiä.
  4. Nuudeleiden kypsyessä paista härkistä öljyssä kuumalla pannulla parin minuutin ajan.
  5. Mausta keitto limetin mehulla ja jaa kulhoihin. Annostele keiton pinnalle härkistä, tuoretta chiliä ja yrttejä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2097 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kotiruokaklassikko makkarakastike on entistäkin parempaa, kun sen valmistaa tuoremakkaroista ja maustaa piparjuurella. Tarjoa se kuohkean pottumuusin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkarakastike ja perunamuusi

Ainekset

1
sipuli
400
g
tuoremakkaraa
2
tl
tomaattipyreetä
2
dl
kermaa
1
dl
vettä
2
tl
kokojyvädijonsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1–2
rkl
raastettua piparjuurta
Perunamuusi
6
perunaa (jauhoinen lajike)
dl
maitoa
25
g
voita
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Aloita perunoista. Kuori ja paloittele ne. Keitä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, noin 15 minuuttia. Tee sillä aikaa kastike.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu. Purista makkarat kuoristaan pyöryköiksi kuumaan pannuun ja paista kauniin ruskeiksi. Lisää sipuli ja tomaattipyree ja paista vielä pari minuuttia. Lisää kerma, vesi, sinappi, suola ja pippuri. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin 5–7 minuuttia.
  3. Viimeistele muusi. Kiehauta maito ja voi pienessä kattilassa. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää kuuma maito-voiseos. Mausta suolalla.
  4. Raasta piparjuuri kastikkeeseen juuri ennen tarjoamista. Lisää ensin pieni määrä, maista ja lisää sitten omaan makuun sopiva määrä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2097 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun kaalikäärylehimo iskee mutta aikaa on vain vähän, kokkaa nämä! Pikaiset kaalikääryleet tehdään lehtikaalista ja niiden sisälle tulee mehevä jauheliha-couscoustäyte. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-couscouskääryleet ja puolukkachutney

Ainekset

400
g
lehtikaalia
Täyte
½
dl
couscousia
¼
tl + ½ tl
suolaa
1
dl
kiehuvaa vettä
300
g
paistijauhelihaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
kananmuna
2
tl
juustokuminaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Valeluliemi
dl
lihalientä (fondista)
1
rkl
hunajaa
Lisäksi
2
rkl
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Tee chutney (ks. ohje alla).
  2. Laita couscous ja ¼ tl suolaa kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada couscousin päälle. Peitä kulho kannella ja anna couscousin turvota huoneenlämmössä 5–7 minuuttia. Lisää sitten jauheliha, jogurtti, kananmuna, juustokumina, pippuri ja ½ tl suolaa. Sekoita täyte tasaiseksi.
  3. Leikkaa lehtikaaleista kova ruoti pois niin että lehti jää mahdollisimman ehjäksi. Laita runsas ruokalusikallinen täytettä lehdelle, käännä lehden reunat täytteen päälle ja rullaa tiukaksi kääröksi. Sulje puutikuilla.
  4. Tee lihaliemi ja mausta se hunajalla.
  5. Paista kääröjä kahdessa paistinpannussa voissa ensin kovalla lämmöllä 2 minuuttia ja sitten miedolla lämmöllä noin 8–10 minuuttia. Valele kääryleitä kypsentämisen aikana hunaja-lihaliemellä.

Puolukkachutney

Ainekset

1
pieni sipuli
2
rkl
sokeria
2
tl
valkoviinietikkaa
1
laakerinlehti
½
tl
kanelia
¼
tl
suolaa
2
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja laita se pieneen kattilaan. Lisää sokeri, etikka ja mausteet ja kiehauta. Lisää puolukat ja keitä noin 5 minuuttia. Jätä jäähtymään. Poista laakerinlehti, kun chutney on jäähtynyt.

Kommentit (0)