Teemu Leminen on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 212 keittokirjaan.
Ohje ja kuva: Teemu Leminen

Enää ei tarvitse tyytyä vain toiseen, jos mieli tekee sekä pizzaa että spagettia. Neljän raaka-aineen pastavuoka "pizzetti" on yhdistelmä molempia!

Tämä spagettivuoka on varsinainen laiskan kokin unelma. Keitä spagetti ja kasaa se kerroksittain uunivuokaan valmiin tomaattikastikkeen, juustoraasteen ja pepperonimakkarasiivujen kanssa. Näin paistoksen pohja on pastavuokamainen, kun taas sen päällyksessä on pizzamaista meininkiä.

Perusreseptissä on raaka-aineita kokonaiset neljä kappaletta, mutta halutessasi voit lisätä paistokseen myös parmesaania ja basilikan lehtiä, kuten itse tein. Miksei pastavuoan väliin voisi ujuttaa vähän pestonokareitakin.

Tällä reseptillä ruokaa tulee aika paljon, eli annoksesta pitäisi riittää neljälle suursyömärille tai kuudelle pieniruokaisemmalle. Veikkaisin, että pizzetti maistuu aika hyvin etenkin lapsiperheissä.

Reseptin pohjana on käytetty tätä The Best Blog Recipes -sivuston ohjetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pizzetti

Ainekset

500
g
spagettia (tavallista tai rakettispagettia)
1000
g
valmista tomaattipohjaista pastakastiketta
1
pss
raastettua mozzarellaa (150 g)
50-100
g
pepperonimakkarasiivuja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Keitä spagetti lähes kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta spagetti.
  2. Levitä korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta. Ripottele päälle vähän juustoa. Kaada päälle puolet keitetystä spagetista.
  3. Kaada spagetin päälle puolet jäljellä olevasta tomaattikastikkeesta, puolet pepperonisiivuista ja puolet jäljellä olevasta juustoraasteesta.
  4. Kippaa päälle loput spagetit. Kaada pastan päälle loput tomaattikastikkeesta ja ripottele päälle loput juustoraasteet. Päällystä paistoksen pinta pepperonimakkaroilla.
  5. Paista 180-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes paistos on kuumentunut läpikotaisin. Laita lopuksi uunin grillivastus päälle pariksi minuutiksi, että paistoksen pinta saa kauniin ruskean värin ja pepperonit rapeutuvat. Varo, ettei pinta pääse kärähtämään!
  6. Taputtele tarvittaessa pizzetin pinta talouspaperilla, jotta pääset eroon ylimääräisestä rasvasta. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa!

Vinkki: Saat muutettua pizzetin makumaailmaa käyttämällä eri tavoin maustettuja tomaattikastikkeita. Itse raastoin paistokseen myös parmesaanin jämät, mikä olikin aika maukas ratkaisu. Kokeile lisätä pizzettiin myös pestonokareita tai hieman valkosipulia!

Kommentit (4)

Teemu Leminen
Seuraa 
Liittynyt29.4.2014

Joo, laitoin yhden ison ja yhden normikokoisen Dolmio-purkin. Ruokaa tosin tulikin aika reilusti. Mutta soosia tarvitsee paljon, jotta lopputulos on mehevä, hyvin se sinne sekaan uppoaa :)

Pirkko Virtanen
Seuraa 
Liittynyt13.1.2015

Tein kasvisversion mustien oliivien, marinoitujen valkosipulinkynsien, grillattujen artisokkien ja mozzarellasiivujen kera.

Jaani Roininen
Seuraa 
Liittynyt24.1.2015

Iltasanomat pitää tätä jotenkin uutena juttuna... Eiköhän tuota GRATINOIRUA PASTAA ole tehty yhtä kauan, kuin muutakin pastaa. Itse ainakin olen sitä kokkaillut jo pitkälti toistakymmentä vuotta.

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 339 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.