Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 237 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Ruokajuhla syntyy näinkin: nosta pöytään kattilallinen kukkakaalikeittoa ja ihanat höysteet, joista jokainen saa valita suosikkinsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kukkakaalikeitto

Ainekset

1
(900 g)
iso kukkakaali
2
salottisipulia
3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
jauhettua korianteria
½
tl
suolaa
3
valkosipulinkynttä
1
peruna (jauhoinen lajike)
1
rkl
rypsiöljyä
9
dl
vettä
2
kasvisliemikuutiota
½–1
tl
sriracha-chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi. Kuori ja lohko sipulit. Laita kukkakaalit ja sipulit leivinpaperille uunipellille. Mausta öljy juustokuminalla, korianterilla ja suolalla ja sekoita kasviksiin. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kukkakaali saa väriä ja pehmenee.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja kuutioi peruna. Kuullota valkosipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti. Lisää peruna ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, peitä kattila kannella ja anna kiehua 15 minuuttia tai kunnes peruna on kypsää.

  3. Ota osa kukkakaalista erikseen keiton koristelua varten. Laita loput kukkakaalit ja sipulit kattilaan perunoiden joukkoon. Lisää sriracha. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella sileäksi. Kuumenna ja tarjoa.

Vinkki Voit korvata osan kasvisliemestä kaurakermalla tai kookosmaidolla.

Minttu-pistaasipesto

Ainekset

2
dl
mintunlehtiä
1
ps (50 g)
suolattomia pistaasipähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
¾
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa mintunlehdet ja pähkinät teho- tai sauvasekoittimen kulhoon.

  2. Kuori valkosipuli. Lisää se ja loput aineet kulhoon ja soseuta seos karkeaksi pestoksi. Jos haluat pestosta notkeampaa, lisää lopuksi öljyä.

Pikkelöity avokado

Ainekset

2
avokadoa
1
valkosipulinkynsi
4
korianterinoksaa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
LIEMI
dl
vettä
½
dl
valkoviinietikkaa
½
dl
sokeria
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta liemen aineet kattilassa koko ajan sekoitellen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi, noin puoli tuntia.

  2. Kuori valkosipuli ja viipaloi se ohuenohueksi. Laita valkosipuli, korianteri ja chili purkkiin.

  3. Kuori ja viipaloi avokadot. Lisää ne purkkiin. Kaada liemi avokadojen päälle, tarkista että ne peittyvät ja anna maustua viileässä vähintään 3 tuntia.

Ras el hanout -vegepullat

Ainekset

1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
1
prk (380 g)
kypsiä kikherneitä
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1
kananmuna
1
dl
pankojauhoa (esim. Yutaka)
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
ras el hanout -mausteseosta
1
tl
suolaa
n. 2
dl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne öljyssä pannussa pehmeiksi, noin 5 minuuttia.

  2. Valuta kikherneet ja hienonna persilja. Yhdistä ne sipuleiden, kananmunan ja pankojauhojen kanssa tehosekoittimessa. Mausta sitruunamehulla, ras el hanoutilla ja suolalla. Soseuta tasaiseksi.

  3. Mittaa siemenet lautaselle. Pyörittele kostutetuilla käsillä kikherneseoksesta pieniä pullia ja kääntele ne siemenissä.

  4. Paista pyörykät öljyssä pannussa keskilämmöllä kauniin värisiksi. Voit kypsentää ne myös 225-asteisessa uunissa, noin 15 minuuttia.

Vinkki Pankojauho on karkeaa korppujauhoa. Voit tehdä sitä myös itse kuivahtaneesta leivästä tehosekoittimen leikkurissa.

Rapeat salottirenkaat

Ainekset

6
salottisipulia
1
dl
vehnäjauhoja
½-1
l
rypsiöljyä paistamiseen
(kuivattua chiliä ja mustapippuria myllystä)

Työvaiheet

  1. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Pyörittele sipulirenkaat jauhoissa.

  2. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Voit testata lämpötilaa sipulirenkaalla tai leipäpalalla. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun pala alkaa heti paistua poreilevassa öljyssä. Paista renkaat kuumassa öljyssä kypsiksi, noin 1 minuutti. Nosta reikäkauhalla talouspaperille valumaan.

  3. Mausta halutessasi chilillä ja pippurilla.

Kommentit (1)

Reilusti kotimaista

No jo on ohjeita taas,jos kukkakaalikeittoon lisätään nuo kaikki ainekset niin ei siinä kukkakaali maistu.
Ihmettelen myös näitä muita reseptejä,kotimaisten vihannesten ja juuresten aika parhaimmillaan niin miksi vaan jostain tuontituotteista valmistetaan.Turhaa piperrystä ja erikoisuuden tavoittelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Soseutetun sienikeiton maku on täyteläinen. Juureksista voimakkaan makuiset palsternakka ja juuriselleri sopivat sienten pariksi parhaiten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellisosekeitto

Ainekset

1
l
kantarelleja
1
(250 g)
palsternakka
250
g
pala juuriselleriä
1
keltasipuli
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kurkumaa
1
l
kasvislientä
1
tl
kuivattua timjamia
2
dl
kaurakermaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.

  2. Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.

  3. Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.

Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.